reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zobaczcie co znalazłam na necie

W najlepszej kondycji są plemniki u mężczyzn, którzy współżyją codziennie.

Czytaj więcej

Wiele par, które bez skutku starają się o dziecko, ogranicza współżycie. Robi tak w nadziei, że rzadsze kontakty seksualne pomogą zwiększyć liczbę plemników i poprawią ich jakość. Błąd!

Z badań australijskich naukowców wynika, że abstynencja seksualna przynosi wręcz odwrotny skutek. Po porównaniu próbek nasienia okazało się, że w najlepszej kondycji są plemniki u mężczyzn, którzy współżyją codziennie. Unikanie zaś (nawet przez trzy dni) seksu obniża jakość nasienia.

Warto wiedzieć:
- Zajście w ciążę utrudnia duża nadwaga i niedowaga – ilość tkanki tłuszczowej wpływa bowiem na gospodarkę hormonalną.
- Nie licz, że zajdziesz w ciążę od razu. Na problemy z płodnością może wskazywać dopiero rok regularnych, ale bezowocnych starań o dziecko.
- Nie wpadaj w panikę (nerwówka nie służy zajściu w ciążę). Jeśli podejrzewasz, że Ty lub Twój partner macie problemy z płodnością, idźcie do lekarza. W większości przypadków medycyna potrafi pomóc

VITA

reklama
witaj Anka24,
rany..to musiałaś się naczytać,wielka biblia. Zapraszamy do naszego grona,bo jak zapewne wiesz,zaczyna się tutaj wykruszać :))

No właśnie zauważyłam że grono maleje ale ja zagoszczę tu raczej na bardzo długo więc mam nadzieję że nie umrze.

Co do badania myślę że Beatka ma rację, powinnaś je zrobić. A jak sie już upewnisz że wszystko jest ok to wtedy niech się zabiorą za męża. I faktycznie dobrze by było przestać ciągle myśleć o dzidzi ( łatwo sie mówi ) ale często tak jest że jak się bardzo chce to nic nie wychodzi, a jak człowiek powie:"e tam, co ma być to będzie" to wtedy przychodzi miła niespodzianka. Przynajmniej ze mną tak było. Na 99% byłam pewna że jestem w ciąży i też jak wiele tu kobietek miałam wszystkie objawy i jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam @. W następnym cyklu było odwrotnie - zupełnie nie podejrzewałam że jestem w ciąży, mówiłam sobie że na pewno nie zajdę tak szybko, do tego były imprezy i alkohol.... i znów było wielkie zdziwienie:szok: jak sie okazało że jestem. Wtedy się strasznie przestraszyłam - bo ten alkohol:no: akurat po samym zapłodnieniu ale gin powiedział że to nie wpłynie w tym etapie na dziecko i Bogu dzięki miał rację bo mały zdrowiuteńki.

Także głowa do góry - będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Witajcie wieczorowo.
Kasiu nie pamiętam w którym dc robi sie prolaktynę. Ale wrzuć w wyszukiwarkę zapytanie a na pewno znajdziesz.
Anka widzisz jaki ten nasz organizm przewrotny hihi
Beatko no to S będzie blady z wysiłku hihi

Poczytajcie sobie:

NAJPIEKNIEJSZY ANIOŁ
Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?” Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.” Chłopiec pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.” Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuł jego milość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.” Ponownie chłopiec pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.” Chłopiec zapytuje: “A co powinienem zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?” Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.” Chłopiec zastanawia sie: “Słyszałem, ęe na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?’ Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.” Mówi chłopiec: “Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.” Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.” W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chlopiec pospiesznie zapytał: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi jakie jest imie mojego anioła?” Odpowiedział mu Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO

Dorotko.....hihihi....czerwony...... ale mu nie popuszcze.:-)

Aniu widze że druga dzidzia ma 7 miesięcy, chyba że coś źle widze.;-)

Poczytajcie sobie:

NAJPIEKNIEJSZY ANIOŁ

Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?” Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.” Chłopiec pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.” Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuł jego milość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.” Ponownie chłopiec pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.” Chłopiec zapytuje: “A co powinienem zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?” Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.” Chłopiec zastanawia sie: “Słyszałem, ęe na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?’ Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.” Mówi chłopiec: “Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.” Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.” W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chlopiec pospiesznie zapytał: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi jakie jest imie mojego anioła?” Odpowiedział mu Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO

Dorotko jakie to śliczne, aż się wzruszyłam.

reklama
z takimi ekspertkami, jak dziewczeta na tym watku to człowiek nie zginie :tak:

dobranoc, miłych snów, a co po niektorym owocnej nocki :happy2:

pa pa :cool2:

Do góry