reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Więc życzę wszystkim, zdrowych, pięknych i mądrych dzieci... Jak się uda ta upragniona córcia, to wszystkie będziemy się cieszyć bardzo. Ale najważniejsze, żeby macierzyństwo przyniosło nam tylko radości z naszych zdrowych pociech, a nie troski..

bardzo ładnie napisane :tak: w tej kwesti zgadzam się z Tobą Eliczek, najważniejsze,żeby zawiedzione marzenia o upragnionej płci nie zaćmiły tego co w tym momencie najważniejsze, czyli małej fasolce, która poprostu jest i rośnie pod serduszkiem :tak: w końcu to owoc naszej miłości :tak:

Medio, jeżeli chodzi o mnie i moje staranka, to męża mam przy sobie, ale staranka rozpoczynam gdzieś w połowie maja, a wynika to z sytuacji zawodowej, mam nową pracę od 2007 roku, od 2008 roku podpisałam umowe na czas nieokreślony i nie chciałabym tak od razu uciekac na macierzyński :tak: a po roku to już chyba wypada ? a dłużej już nie chcę czekać, bo nie chciałabym aby była zbyt duża różnica wieku a i po prostu czuję ( jako kobieta) że to już ten czas na drugiego bąbla :tak:

miłego wieczorku :rofl2:

PS.a mi właśnie mąż zrobił niespodziankę-lody śmietankowo-kakaowe, pychotka

reklama
witam Was dziewczynki;)
Ciesze sie, ze mnie pamietacie;)
Narawde 3mam kciuki aby sie Wam wszystkim udalo,ale niestety te kombinacje z owulacja to tylko teoria w praktyce wychodzi inaczej:( u mnie w rodzinie same dziewuchy,ojciec ma siostry,mama tez, u meza tez same baby,wiec naprawde to nie am nic do rzeczy. JA tez twardo wierzylam w te metody,ale ostanio mialam okazje rozmowy z pewnym profesorem, ktory zajmuje sie leczeniem nieplodnosci-jest on wlasciwie pionierem in vitro w Polsce, ma duza wiedze i doswiadczenie i powiedzial, ze plemnikow jest ogromna ilosc w 1ml 20milionow i to jeden zapladnia komorke i nie ma szans ze do owulacji wszytskie meskie umrą i zostana tylko zenskie, zwkieszka sie szanse jedynie o kilka procent o ile nawet o tyle. Mowil ze jedyna skuteczna metoda jest slekcja plemnikow (odwirowanie ich w wirowce) i albo inseminacja czyli taka duza strzykawka wpuszczzmy te plemniki, albo in vitro czyli zapladniamy poza ustrojem tymi plemnikami. Inseminacja daje 80%sukcesu a in vitro 99. W wirowce zawsze moze jeden plemnik meski/zenski ( w zaleznosci od preferencji plci) sie przeslizgnac, wiec uwierzcie mi, musice postawic na spontana;) A jesli chodiz o klopoty z zajsciem w ciaze to mowil, ze najlepsze efekty sa jak para sie kocha spontanicznie, zadne testy, monitoring owulacji, tylko spontan. Wiec wrzuccie na luz a napewno wszystkie zajdziecie w ciaze;)
Mi tez wszytskie znaki na niebie mowily ze dziewczynka, wahadelko, karty, smaki, zachcianki,uroda, ksztalt brzucha, nawet ludzie mowili ze napewno bedzie baba;) wyobrazcie sobie jakie bylo moje zdziwienie? ja wierzylam ze bedzie corcia a tu taki szok;) Kocham swoje malenstwo,ale gdzies w glebi duszy pozostal maly zal do losu,ze nie moge miec cory;( wiecej dzieci nie planuje,wiec tym bardziej jest mi przykro ze bede jedyna kobieta w domu:)
MAluch bedzie sie nazywal Filip i urodzi sie za okolo 3tygodnie, w poniedzialek mam wizyte i ustalismy z lekarzem date ciecia cesarskiego, bo maluch bedzie duzy,a pierwszy synek tez byl ogromny i tez mialam cc.Pozdrawiam Was serdecznie i bede zagladac:)

Eni więc trzymam kciuki za Ciebie, jeszcze 3 tyg. i będziesz miała maleństwo przy sobie. :-) ;-)

Ja teraz też dam sobie na luzik, już nie będe szaleć z testami i temp. bede do woli sobie korzystać z przyjemnych chwil z mężem albo się uda, albo nie. :-) :-) :-)

Eni pewnie, że najlepiej spontanek. Ale jak to przetłumaczyć babie (czytaj samej sobie hihi), że ma wyluzować i nie myśleć o temp itp.? Pamiętamy wszystkie sojw oczekiwania, wyszukiwania w sobie objawów itp. Wszystkie to przeżyłyśmy. Mi całe szczęście po pól roku udało się zaciążyć, ale jak cykle mi się rozregulowały to szok? No i ten ciążowy cykl wspierałam się CLO i wiesiołkiem na poprawę śluzu.
Dziewczyny powiem wam jakie są moje przeczucia na dzień dzisiejszym Czuję, że będzie drugi synuś. Czuję się dokładnie tak samo jak z Dawidkiem. Ale wiecie co? Pomimo tego, że nadal marzy mi się córcia to i tak jestem szczęśliwa.

Czuję, że będzie drugi synuś. Czuję się dokładnie tak samo jak z Dawidkiem. Ale wiecie co? Pomimo tego, że nadal marzy mi się córcia to i tak jestem szczęśliwa.

marzenia sa poto aby dążyć do czegoś, aby mieć cel i go realizować, wydaje mi sie,że głównym celem jest w tej sytuacji poprostu posiadanie tej fasolki, a dodatkowo jak to będzie ta wymarzona płeć, to już bonus :-) dobrze Dorotka,że tak na to patrzysz i poprostu ciesz się każdą chwilą z fasolka pod serduszkiem :-) a te wszystkie dodatkowe czynności jak testy owulacyjne czy mierzenie temp. to poprostu środek do spełnienia marzeń, jak moga pomóc to czemu nie skorzystać :rofl2: chociaz ja na poczatek poprubuje bez niczego, poprostu właśnie pełen sponton, a efekty zobaczymy :rofl2:
miłych snów:laugh2:
dobranoc:laugh2:

Jarzebinko to dobry miesiac wybralas na rozpoczecie staranek, maj sprzyja plodnosci.:-)
Beatko idziedz dzis z Oskarem na spacerek, bo moj Krzysiu jak widzi , ze ladna pogoda to az sie rwie na swieze powietrze:laugh2:A jak mu tak wogole idzie nauka liter, czytania itd. lubi sie uczyc czy raczej woli zabawe? Moj woli jeszcze zabawe jest fanem spidermana, batmana, supermena itd.(no i gry na playstation, kompie, rowerek), choc na jego wyniki w nauke raczej nie narzekam.:happy:

Medio Oskar bardzo ładnie pisze, z czytaniem nie ma już problemu na początku uczył się czytanki 3 godzinki, a teraz 40 minut i już umie płynnie czytać. Z dodawaniem do 10 jest ok, teraz będziemy męczyć odejmowanie, też wybiera zabawe niż naukę ;-). W domu mamy zeszyt i codziennie Oskar pisze 3-5 linijek literek, albo zdania pojedyńcze a wieczorem czyta czytankę z elementarza ;-), koloruje tak żeby było, ;-). No ale za dużo nie ma co wymagać, żeby to nie poszło w drugą stronę. Ale zauważyłam że jest dobry z języków- w przedszkolu uczy się j. angielskiego i są efekty zadawalające i mamy program w tv hiszpański- i on to łapie, niby w zabawie powtarza te słowa i zna chyba już z 15 słówek po hiszpańsku.....hihihi.... i jedno zdanie ;-).

reklama
Witam i pozdrawiam!

Eni20, w sumie to poki nie ma dziecka na swiecie to na 100% plci nie mozna byc pewnym, fakt, rzadziej chlopiec rodzi sie dziewczxynka, czesciej jest na odwrot, no ale roznie moze byc przeciez, nie?? W kazdym razie madrze napisalas, trzymaj sie!
Eliczek24, nie dziekuje;-)

Napiszcie, ktora teraz najszybciej testuje??

Do góry