reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jestem mamą dwóch synków- starszy skończył niedawno 5 lat, młodszy 2 latka. Jak większości z Was marzy mi się mała córeczka, o którą za jakiś czas chciałam się postarać. Przeczytałam Wasze forum, zakupiłam testy owulacyjne, zamierzałam poobserwować swoje cykle przez kilka mies i spróbować. No i co? No i zaliczyłam klasyczna "wpadkę", przytulanie było 5 i 8 dnia cyklu, a cykle mam 27-29 dniowe. Nigdy nie podejrzewałam, że z 8 dnia może być ciąża. I jestem podłamana- nie stosowałam diety, nie zakwaszałam, nawet nie wiem kiedy była owulcja. Jak myślicie, czy mam szanse na dziewczynkę?

reklama
patrysiak no pewnie ze masz szanse. zobacz ile kobiet kompletnie sie nie stara o corke a ma corki, zobacz ile kobiet prowadzi niecelowe staranka typowo chlopczykowe a ma corki, zobacz ile kobiet zalicza wpadki i zazwyczaj z wpadek sa dziewczynki :tak:wiec u Ciebie szansa oczywiscie jest:tak:a w ktorym tygodniu ciazy jestes? zycze Ci upragnionej coreczki:tak:

u mnie chyba dzisiaj dol sie nasilil po zajeciach na ktorych bylam z moim synkiem. tam byla mala slodka dziewczynka, ma niespelna roczek i ktora ciagle byla wpatrzone we mnie i sie do mnie usiechala. normalnie lezka mi sie zakrecila w oku z zazdrosci i poczulam taka dziwna tesknote za wlasna taka laleczka....

pranha, bella dziekuje Wam kochane:tak:

Witajcie:-)
Beatka-myslalam o Tobie.
Trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&& za szczesliwe rozwiazanie.
I zeby Hania poczekala na babcie;-)
MissBella-sliczna kobietka z Ciebie.
Trzymam mocno kciuku &&&&&&&&&&&&& za owocny cykl.
Ja zawsze chcialam miec pierwszego synka.
I od poczatku wiedzialam,ze bedzie chlopak,ale nie, ze az 2:-p:-D
Daria-jeszcze raz ogromne gratulacje:tak:
Ja tez mam metny mocz.
Ale czy to swiadczy o plci dziecko-nie wiem,a w kazdym razie nic o tym nie slyszalam.

kosmopolitan-mocno wierze,ze tez nosisz corcie pod sercem.

Ostatnia edycja:
Witaj Patrysiak. pewnie ze masz szanse na :tak:. z tego co wiem wielu dziewczynom sprawdzila sie metoda przed owulacja. kurcze ja zawsze chcialam zaliczyc wpadke i miec taka niespodzianke. mysl pozytywnie, a jak zostaniesz tutaj z nami to gwarantuje ci ze humor szybko ci sie poprawi :-)

Daria gratuluje!!!!!!!!!!!! i zycze spokojnych 9 miesiecy!!!!!!!

Witaj Kosmo. Glowa do gory!!!!! wiem ze nie jest ci latwo, bo najgorsza jest ta niewiadoma, ale moze bedzie tak jak pisze Piranha? gleboko w to wierze i tego ci zycze :-)

MissBella faktycznie ladna laska z ciebie :tak: fajnie, ze sie zdecydowalas i idziesz na calosc. a co tam jak szalec to szalec :-)

no wlasnie. a co z Sylwia i jej testowaniem. hop, hop Sylwia odezwij sie do nas ;-)

Marzycielko a kiedy ty testujesz ,bo chyba u ciebie 26 dc ,jezeli dobrze pamietam bo mamy tak samo:-)
Ja nie wiem czy Sylwia ,nie pisala gdzies wczesniej ,ze byla jedna krecha(moge sie mylic )trzeba poszukac kilka stron wczesniej...

Witam Kobitki!
Kosmo uwierz mi, że najgorsze to będzie to czekanie, te kilka chwil jak lekarz będzie sprawdzał płeć, wyda się Tobie całą wiecznością:shocked2: I mam wielką nadzieję, że po tym czekaniu usłyszysz DZIEWCZYNKA!!! ( nie możesz przecież popsuć Nam statystyki na forum:-D) ale rozumiem jak się czujesz......
MissBella nawet się nie zastanawiaj:tak: Nie wiadomo tak dokładnie kiedy ta owu, nie które dziewczyny z owu też mają dziewczynki, może M nawet bardziej by się cieszył z synka:-D Ja też zawsze chciałam mieć starszego brata:-D
Daria GRATULUJĘ, i koniec stresów z czekaniem na II teraz tylko relaksik:-D
Mama testujemy w piatek, i tej wersji się trzymamy!!!
Juliana no po prostu przyjadę do Ciebie, i Ci te wszystkie testy pochowam normalnie, czekamy na termin @, a najlepiej jeszcze trzy dni później!!!!
U mnie dziś 27dc, brzuch boli, @ brak

Axarai ja nie moglam sie powstrzymac :-Da nie chcialam wszystkich od razu dolowac :no::no:,bo sama zlapalam chwilowego:tak:,ale juz trudno co ma byc to bedzie .Moze zróbmy razem jutro ?Co?:-DMnie tez brzuch lekko pobolewa ,ale @niet:-)

Dziewczyny, enpr już działa, chwalić mi się tu proszę wykresikami! :-)

axarai, Ty to cierpliwa jesteś, ja tam bym dziś lub jutro robiła teścik 10 mIU/ml ale ja to zawsze taka w gorącej wodzie kąpana byłam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ciezarne czy wszystkie bierzecie witaminy dla ciezarnych? ja nie bardzo jestem chetna do ich lykania poniewaz slyszalam ze od tego rodza sie strasznie duze dzieci? nie wiem ile w tym prawdy ale moj syn urodzil sie 4kg, a ja wclae go nie zajadlam, przytylam tylko 11kg, moja mama nie rodzila duzych dzieci. no wiec w tej ciazy lykam co drugi dzien, ale tez boje sie ze nie dostaram dziecku wszystkich wartosci..

Do góry