reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wpadlam sie tylko zameldowac ze dalej w dwupaku
i nic sie nie zapowiada na porod
wszystko pozamykane mala wysoko
pewnie sie powtorzy sytuacja jak z chlopcami ktorych przenosilam 2 tygodnie
a i tak sie akcja nie zaczela i musieli ich wywolywac, masakra skurcze duzo mocniejsze niz jak naturalnie sie zacznie
juz mnie wszystko drazni szczegolnie jak wokolo mowia ze wygladam na chlopca i brzuch mam na chlopca i dziwne ze dziewczynke bede miec :wściekła/y:
juz by sobie darowali takie komentarze 2 tygodnie przed porodem :wściekła/y:

daria gratuluje uwielbiam takie nowinki

monico a jak u ciebie sytuacja w domu, bo nie moge sie dokopac do starszych postow tak dziewczyny pedza :szok:

bo ludzie lubia tak denerwowac mi tez ciagle mowili ze napewno bedzie chlopiec bo jadlam sledzie ogorki brzuch takie jak nachlopca a jak mowilam ze corka to oni dziwne.... oni tak specialne zeby tylko denerwowac;/
jak chcesz przyspieszyc porod to sa tam takie rozne sposoby ja np probowalam paru bo nie chcialam czekac;p i u mnie sie kawa sprawdzila jako ja nigdy kawy nie pije to chyba zadzialala i goraca kapiel:) a ponoc najlepszy seks z mezm:)

reklama
daria wiem wiem ale ja z tymi wszystkimi metodami musze do 17 stycznia poczekac bo wtedy przylatuje moja mama zeby zajac sie chlopcami jak bede w szpitalu i wtedy moge spokojnie rodzic, a tak jak mnie wczesniej wezmie to bede miec stresa co z chlopcami bo bede musiala ich po ludziach ulokowac a tego nie chce, wiec za meza sie wezme od 16 go i tak temin z usg mam na 23styczen a z OM 18 styczen

ja jak zaszlam z Hania to mocz mialam metny bo tez to sprawdzalam

Beatko bo to zazdrosc ludzi zzera i dlatego tak mowia,jak juz urodzisz bedziesz mogla im pokazac dowod na to ze nawet z brzucha ktory wyglada na chlopaczka jest dziewuszka ,a co ...niech im szczeny opadna :-D a Ty nie przejmuj sie takim gadaniem bo oni robia to po to aby tylko Ciebie zdenerwowac ,nie daj sie ;-)

Hejka

ale dziś to pospałam! do 10!:szok: wstałam a raczej wystrzeliłam z łóżka jak z procy.
Od razu poleciałam faktury załatwiać.
A teraz mykam do firmy bo robota jest. Bede pozniej jakoś.

nadal nie widać wykresów na enpr.pl :crazy: nie rozumiem o co chodzi. dobrze że mam jeszcze na skarbymamy.pl :blink:

miłego for all

dzieki edyta ale wiesz wtedy wlacza sie myslenie a moze rzeczywiscie jest pomylka,
oni chyba tego pragna, ale ja staram sie nie brac tego do siebie,
tylko mowie co mam byc to bedzie zeby tylko zdrowe urodzic
i wtedy sie zamykaja

monico doczytalam ze Zuzia wazyla w 34tc cos 2500g fajna waga moja mala w 35tc wazyla 3060g wiec kluseczka bedzie, a jak przenosze to pewnie z 4500g bedzie miec :-D

Cześć dziewczyny!

Mama05, a ja nadal trzymam kciuki i wierzę, że się udało! Każda ciąża jest zupełnie inna (moje obie ciąże właśnie takie są, niektóre objawy to na zasadzie przeciwieństwa występują) i nie ma co się sugerować tym, że wtedy waga Ci spadła. Zresztą na wiki jest napisane, że progesteron zatrzymuje wodę powodując obrzęki ...no a tym samym wzrost masy ciała. Czekam zatem niecierpliwie do piątku z zaciśniętymi kciukami! &&&&&&&&&&&

MissBella, ja bym dziś działała :-), tym bardziej, że to Twoje pierwsze dziecko ...ale ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieciaczków - starszego chłopczyka i młodszą dziewczynkę, nie wierzyłam jednak, że to marzenie się ziści. Starając się dziś masz duże szanse na zajście w ciążę i zostanie w końcu mamą :-), a czuję, że bardzo już tego pragniesz. Jeśli zastosujesz metodę O+12 to szanse na zapłodnienie spadną ale za to wówczas ogromne szanse na dziewczynkę. Szkoda, że nie wiesz ile godzin po pozytywnym teście masz owulkę, zazwyczaj jest to 24-36h. Załóżmy, że będą to 24 godziny (podobno tak ma większość kobiet, u mnie zawsze to były około 24h), musisz zatem od pozytywnego testu odmierzyć 36h co da około 12h po owulacji (w metodzie tej zaleca się odsunięcie 8-20h po owulacji). Warto też byś mierzyła pH, w okolicy O+12 powinno bardzo zlecieć w dół. Również śluz w okolicy O+12 zaczyna się zmieniać z rozciągliwego na gęsty i lepki, szyjka macicy obniża się. W metodzie tej zaleca się albo minimum 7-dniową wstrzemięźliwość albo codzienne przytulanki, tego już nie dasz rady spełnić :-) Szkoda, że nie masz Sylku, naprawdę warto go użyć przed staraniami, na in-gender z tego co piszą dziewczyny to w bardzo dużym stopniu zwiększa on szanse na poczęcie małej królewny, niektóre nawet pisały, że w ogóle pomógł im zajść w ciążę.

Andziak
, podobno sny interpretuje się na odwrót więc będzie córa jak nic :-) Mi się często śniło, że rodzę drugiego syneczka.

Daria, ja mam różnie, jak dużo piję to jest bardziej rozcieńczony i jasny, jak mało to bardziej zagęszczony i ciemny. Sprawdzę dziś czy jest mętny czy przejrzysty :-) Po raz trzeci ogromne gratulacje dla Ciebie, zdrowego i ślicznego Maluszka!!!

Juliana, a robisz testy 10 czy 25 mIU/ml? Może być jeszcze za wcześnie, testuj dalej a ja trzymam mocno kciuki!

Sylwia, a jak tam Twoje dzisiejsze testowanie?

Beatko, dzięki kochana! Życzę Ci z całego serca szybkiego i bezbolesnego rozwiązania!

Ostatnia edycja:
Daria, sprawdziłam przed chwilką i był jasny, żółty i mętny ...może coś w tym jest? :-) Będę sprawdzać czy w którymś momencie nie zrobi się przejrzysty :-)

Wiecie js to narazie wogole w ciazy nie jestem.A sny no w cuzy z filipem syn mi sie snil.W pozostalych corki.A teraz od kilku lat jak juz jakies dziecko.male to chlopiec.Daria gratulacje.A ty na corke sie staralas?

reklama
daria wiem wiem ale ja z tymi wszystkimi metodami musze do 17 stycznia poczekac bo wtedy przylatuje moja mama zeby zajac sie chlopcami jak bede w szpitalu i wtedy moge spokojnie rodzic, a tak jak mnie wczesniej wezmie to bede miec stresa co z chlopcami bo bede musiala ich po ludziach ulokowac a tego nie chce, wiec za meza sie wezme od 16 go i tak temin z usg mam na 23styczen a z OM 18 styczen

ja jak zaszlam z Hania to mocz mialam metny bo tez to sprawdzalam

ja wlasnie po terminie przyspieszylam bo moja mam 10 przyjechala do polski a za miesiac jechala z powrotem i dlatego mi sie spieszylo bo szybko chrzciny itp:)

Do góry