reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Martika, ja z tych względów, o których piszesz, nikomu nie mówie, ze starm sie o trzecie dziecko, wie o tym tylko mój M :tak:. Po co mam się stresować komentarzami innych:no:

No i wiecie Wy kochane :tak:
dlatego ja nie wspominam, nawet rodzinie, bo w koncu to nasze zycie, nasze plany, nie jestesmy na niczyim garnuszku i nikomu nie ubędzie jak pojawi sie trzeci maluch, w koncu to ja bede wychowywala i mi bedzie ciezko...

kosmo tule mocno ja podobne mialam odczucia, w ciazy z livia, a na domar zlego to jak sie oswoilam z mysla o corci drugiej wyszukalam ubranka ladne, to mi lekarka w szpitalu owiedziala ze to chlopiec i tak wlasciwie to dopiero przy porodzie dowiedzialam sie ,ze to jednak coreczka...

Ostatnia edycja:
reklama
KOSMO są marzenia które się spełniają a i takie które się nie spełniają...ja czuje ze udałoby mi się mieć córcię ale tak samo było przy Alanku ;D :p teraz nawet nie wiem czy będę miała szanse spróbowania o to marzenie...ale wiem jedno ono we mnie zostanie i może mi moje smerfy dadza wnuczki/wnuczke?Tak mi M mówi "nie martw się nasze synki dadza ci wnusie i będziesz mocno je kochała czesała kupowała im sukienki"taaak na pewno tak będzie jesli będzie mi tak dano ;D ale wiem ze to nie jest to samo i M tego nie rozumie i pewnie nie zrozumie niestety...no cóż ciesze się ze Bozia dała mi dwójke wspaniałych rozrabiaków:))

W pierwszej ciazy i tej chodze na kase.(do polaka)
Bo opieka nad ciezarnymi jest super(wystarczajaca).
A masz tu ubezpieczenie???
A prywatnie nigdy nie bylam i za bardzo nie wiem jak to wyglada.
A moglabys mi dac na priv.namiar na ta polke.
Bo chcialam sie wybrac na usg 3d wlasnie prywatnie.

Mama05, ja dalej wierzę, że mogło się udać gdyż ta niska tempka jeszcze nic nie przesądza, może jak raz jutro będzie duży wzrost czyli klasyczny spadek i 2 skok jak przy zagnieżdżeniu. Widziałam setki wykresów ciążowych na Fertility Friend gdzie pozytywne testy ciążowe wychodziły w największych dołkach. A nawet jeśli się nie uda to w następnym cyklu musi się już udać, będziecie już spory czas na suplementach i pewnie postaracie się bardziej zbliżyć bardziej do owulki. Mi się udało dopiero na 24h przed nią więc wierzę, że i Wam się uda, tym bardziej, że masz naprawdę śliczne wykresiki
t2002.gif
Trzymam kciuki by u Ciebie jutro był taki scenariusz (a pełno takich na Fertility Friend):

chart142707-1.png

Edyta, odezwij się po scanie, trzymam kciuki! &&&&&&&&

Kosmo, MissBella i Gal - nawet nie jestem w stanie opisać jak się czułam (i czuję nadal) kiedy czytałam co piszecie na mój temat, aż łezki się polały, dziękuję kochane! Dzięki Wam mam od rana uśmiech od ucha do ucha i niesamowicie radosny nastrój!
b0204.gif

Kosmo, Krzysiu na szczęście te okropne histeria ma za sobą (ma swoje humorki ale do tego to już muszę się przyzwyczaić gdyż tak będzie przez najbliższych 18 lat hehehe :-D) ale liczę się z tym, że powrócą ze zdwojoną siłą, podobno okres od 2-3 lat to ciężka próba dla rodziców, już mnie tyle osób postraszyło buntem dwulatka, że jestem częściowo psychicznie przygotowana :-) A Ty na którego czerwca masz termin? Ja połówkowe mam 4 lutego więc prawie tydzień po Tobie :-)

patrysiak
, dzięki, ja też z tych samych powodów zniechęciłam się do tamtego forum (zawsze mnie zastanawiało dlaczego ludzie w Polsce często nie potrafią kulturalnie dyskutować mając odmienne zdanie na dany temat, tylko obrzucają się wyzwiskami i przysłowiowym błotem).

Gal, nie wiem co Ty chcesz od swojego wykresiku, jest bardzo ładny i jak najbardziej obiecujący, teraz tylko czekać na 2 skok tempki!
t2014.gif

Andziak
, ja też nie ufam elektronicznym, wszystkie szybko mi się psuły. Tempki mierzyłam bezrtęciowym termometrem owulacyjnym GERATHERM BASAL.

Matik2012
, witamy! Gratuluję ciąży! Ja niestety nie mierzyłam HCG ale faktycznie fajnie byłoby zebrać informacje na ten temat od różnych dziewczyn skoro przy dziewczynce hormon ten jest o 20% wyższy :-)

Daria, hurtowe testowanie będzie w piątek :-) Ja na pierwsze USG poszłam w obu ciążach po skończeniu 7 tygodni (czyli w 8 tygodniu), chciałam od razu za jednym zamachem wiedzieć czy jest ciąża i zobaczyć już bijące serduszko.

piranha no w koncu jestes:tak:
termin z miesiaczki mam na 14 czerwca, z pierwszego usg na 12, a z ostatniego na 10czerwca;-) ale ja bede trzymala sie terminu z usg bo w pierwszej ciazy ordynator szpitala ochrzanil mnie ze ja operuje data z usg:sorry:

kurcze az nie mam co z czasme robic kiedy te moje dziecko zajmuje sie ostatnio soba hahahha

Daria- gdzie suwaczek ciążowy?

Martika-kocham cię kobieto za to co napisałaś.
Ja tez słyszałam nie raz takie wywody przy staraniach o drugie dziecko,które straciłam:-(
potem nie mogłam sobie darowac bo żeczywiscie zaczełam sie obwiniać:-(że to przez moje widzimisie .planowanie .
w nastepna ciąże zaszłam bez planowania po prostu chciałam miec dziecko.
teraz wiem,ze ludzie sa podli i zawistni,a ja no coz marzenie mi nie przeszło i pewnie sie postaram jeszcze raz.
ale od poczatku bede wszystkim mówic ,ze to syn :-D a jak .:tak:

Kosmo ja rozumiem cię,tylko ja jednak bym wolała wiedziec na czym stoję.
mi tez ginka powiedziała w 13tyg.płeć i na kazde usg chodziłam z jakąś tam iskierka nadziei ,ze się pomyliła choc wiedziałam,ze nie bo słynie z nieomylności w tej kwestii a potem zaczełam sobie wyobrażać,ze na porodówce usłysze to córa
alez głupia byłam no no :-pa tez zawsze marzyłam i marze o córce.

tobie jednak kochana z całego serducha zycze tej córy bo wiem naprawdę wiem co czujesz.

ja prywatnie chodzilam w polsce bo tu jestem od niedawna .. a dltego teraz chce rodzic tu bo znowu maz nie moze do polski zjeżdżać jak chce;/ nie umiem jezyka i dlatego troszke sie boje ale w jednym szpitalu u nas duzo polakow pracuje to mysle ze akos to bedzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki Daria!!
Jak jak tu przyjechalam ponad 8 lat temu,
tez nie umialam jezyka,moj M tez nie, i dalam rade.
Bedzie dobrze zobaczysz;-)
Moze wpadniesz kiedys na kawe,serdecznie zapraszam:-)

A ja uciekam po chlopakow.

Do góry