reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko, dzięki kochana! Progesteron możesz podwyższyć łykając B-Complex z dawką B6 50 lub 100 mg. Im większy progesteron tym większa szanse na dziewuszkę! :-) Też uważam, że na tym forum panuje niezwykła atmosfera a piszące tu dziewczyny są po prostu niesamowite. Trzymam mocno kciuki za Twój kolejny cykl, może załóż sobie konto na enpr i rysuj takie śliczne wykresiki jak dziewczyny? :-)

patrysiak, a pamiętasz czy miałaś w tym cyklu śluz płodny? Nie u każdego na kilka dni przed owulką pH jest niskie ale zazwyczaj tak właśnie jest (a przy niskim pH również śluz jest gorszej jakości) więc szanse na dziewczynkę masz bardzo duże! &&&&&&&&&&&
Co do suwaczka to kliknij dowolny suwaczek którejś z nas i przekieruje Ciebie na stronę z suwaczkami, tam wpiszesz odpowiednie dane (np. termin ostatniej @ gdy chcesz suwaczek wyznaczający tydzień ciąży), wybierzesz tło suwaczka itp., na końcu wygenerowany zostanie kod, który wkleisz w sygnaturę w Twoich ustawieniach w profilu. Czekamy zatem na Twój suwaczek :-)

Dziewczyny, znalazłam super e-booki napisane przez Tamarę (największa specjalistka na in-gender), jest tam dosłownie WSZYSTKO do granic możliwości, to o czym my tu piszemy to dosłownie mały ułamek, trzeba by to tylko przetłumaczyć na język polski (będę te książki regularnie podczytywać w miarę wolnego czasu :-)):

Książka kucharska dla osób planujących synka:

http://www.in-gender.com/cs/forums/storage/206/141547/boyCooking with Tamara.pdf

Książka kucharska dla osób planujących córkę:

http://www.in-gender.com/cs/forums/storage/206/449382/girlCooking withTamara.pdf

Jak zaplanować chłopca a jak córkę:
http://www.in-gender.com/cs/forums/storage/206/1458926/faq.pdf

Ostatnia edycja:
reklama
hejka :)

Podczytuję was trochę..w końcu postanowiłam się odezwać, bo co nadrobię kawałek, to piszecie dalej i mi uciekacie hehe

Ja powoli szykuję się do walki o drugiego malucha:cool2:
Was troszkę już poznałam, jeśli pozwolicie będę poznawać dalej ;)
a teraz pare słów o mnie.
Jestem mamą czteroletniego chłopczyka. Razem z mężem poczuliśmy że to już czas żebyśmy postarali się o rodzeństwo dla synka.
W grudniu odstawiłam tabletki anty i teraz mamy trzy miechy przerwy -ostrożnego seksu hehe jesli to możliwe- żeby mój organizm zaczął działać naturalnie..czas na badania, witaminki...
ten temat zaczęłam czytać z przymrużeniem oka, a potem z zaciekawieniem.
Temat płci to tak naprawdę drugorzędna sprawa. Mam nadzieję że uda nam sie po prostu szybko zaciążyć-startujemy od kwietnia.
Jak się trafi dziewczynka będzie super i o nią chcemy się trochę postarać, jak się trafi synek..to ma już wybrane imię i będzie naszym drugim oczkiem w głowie ;)

tyle narazie...będę nadal nadrabiać, podczytywać i jeśli przyjmiecie mnie do grona, pisać z wami, starać się.. ;-)

Ostatnia edycja:
Jak ja urodzilam trzeciego syna to pozostala dwojka miala 5 i pol i 3 i pol roku.Dalam rade.A twoi ile maja? Gorzej bylo w ciazy bo teoretycznie musialam lezec.Co do zajecia dzieci to najlepiej sie u mnie zabawi najmloszy.Ma trzy i pol roku.Starsi to tylko chodza i mysla jak by tu spsocic

Patrysiak moj starszy ma prawie osiem, a mlodszy trzy. tym razem chcialam troche szybciej sie postrac zeby byla mniejsza roznica wieku ale jak widac narazie mi nie wychodzi. a staram sie juz rok :tak:
ja tez biore pod uwage ten chinski kalendarz bo przy moich chlopakach idealnie sie sprawdzil :-) nawet znalazlam takie forum gdzie pewna Gosia oblicza co komu wychodzi. ona napisala ze wedlug tego kalendarza zaplanowala sobie chlopca i dziewczynke. wiec kto wie :happy2: mysle tez, ze moze tym dziewczynom ktorym sie nie sprawdzilo to moze do zaplodnienia doszlo na pograniczu jakis dwoch miesiecy? ja dokladnie pamietam te dni wiec jestem pewna :tak:
zycze ci z calego serca coreczki, a napewno masz duze szanse. ktos kiedys tutaj napisal ze to forum przynosi szczescie :-).
a jesli chodzi o suwaczki, to ja troche sie meczylam i nie wiem jakim cudem mi sie udalo:szok:. mysle ze inne dziewczyny lepiej ci wytlumacza, wiec nie bede mieszala.

Truskafffka witaj

Ja wrocilam ze scanu i wszystko jest w porzadeczku,ani torbieli,ani zrostow doslownie czysciutko, czyli to wina hormonkow dlatego jak mi sie uda to pojde w tym tyg do GP a jak nie to na poczatku przyszlego,da mi skierowanie na badanka i zobaczymy co wyjdzie ;-)

reklama
truskafffka, witaj, fajnie, że dołączyłaś! Super, że jest nas coraz więcej. Widzę, że w kwestii drugiego dzieciątka masz podobne nastawienie do mojego :-)

Edyta, dobrze, że wszystko jest w porządku. Ja u Ciebie stawiam m.in. na wysoką prolaktynę, łykasz B-Complex?

Do góry