reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mama05- t dobrze, że trochę się Domisiowi plepszyło, oby tak dalej i żeby jutro wynik wypadły pomyślnie, &&&&&&&&&

axarai- mimo mojego wieku, raczej z jajeczkowaniem nie mam problemu, wykazywały to ostatnie moje obserwacje i za każdym razem była owulacja, a wczoraj na podstawie moich wyników z krwi Piranha też stwierdziła, że mam jeszcze spory zapas jajeczek i raczej wszystko pozytywnie wyglada :-) Oby było tak dalej, problem jest w czym innym, że ja zawsze staram się z odstępu przed owulką, a plemniki mojego M nie dają rady niestety. No i mam problem z moim ph, bo przez to ph też nie przybliżam się do owulki.

No, właśnie, zmierzyłam sobie phi i niestety:no:, mam ph 6. Wzrosło z 5 na 6. Zaplikowałam sobie ten sylk, najpierw 2 kropelki, po 20 min, też 2 kropelki, tylko zastanawiam się czy wkładaniu palca to się nie zostało na brzegu.
Ja tak liczyłam na ten sylk
placze.gif

Idę sobie zaaplikować replens na palcu, cokolwiek to znaczy...

Gal, jedne zachwalają Sylk, drugim nie pomaga i chwalą Replens a jeszcze inne Rephresh albo np. Aci-Jel (ten ostatni Aci-Jel Vagl | Bacterial Vaginosis wymienia Tamara jako najskuteczniejszy gdyż zawiera prawdziwy kwas octowy, podobno ma dużo lepszą konsystencję od Replens ale nie widziałam go na eBay) tak więc niestety każda z nas musi przetestować na sobie i na każdą te specyfiki mogą działać inaczej. Daj nam koniecznie znać jak spisał się Replens, pierwsza tu przecierasz szlaki walki z pH i trzymamy kciuki :-)

Mama05, super, że dziś lepiej z Domisiem i że możesz się już faszerować B-100 :-) Kciuki za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko wyjdzie super na wynikach!

Gal -ja tez mam sylk i aplikuję tuż przed staraniami-zanim Tomi z prysznica wróci:)) nawet jak zaaplikujesz na brzegu to mąż zrobi dalej swoje i "przesunie" hahahaha Ty się nic nie martw ;)
proszę wytrzeć nosek,byc dobrej mysli i używać Sylku:))
ja dzis wzięłam pierwszą tabletkę b kompleks100-matkoooo jaki to ma zapach ale jak ma pomóc to zatykam nos i łykam:):)

Pirania cześć kochana..mam nadzieję ,że wyniki będą si i nie trzeba bedzie antybiotyku dawać..

Ostatnia edycja:
Hej

Beatka chyba za 3 dni ma termin, a mama miała przlecieć wczoraj

Mamy z nią kontakt w razie czego SMS-owy, ale wiadomo że te dni ciężkie
i SMS-y typu urodziłaś dołują dodatkowo
jak coś się zacznie Beatka napewno da znac:-)

narazie trzymajmy kciuki za szybki poród i zdrową córcie

Lor oby się przydał :tak:

Mama05, czytałam, że B-100 może jak najbardziej pomóc, m.in. też na grubość endometrium. A teraz moje śledztwo w sprawie jak tego dokona :-) Witamina B6 obniża poziom prolaktyny a nadmiar prolaktyny hamuje uwalnianie neurohormonu GnRH odpowiedzialnego za produkcję LH i FSH (pulsacyjne uwalnianie GnRH pobudza wydzielanie gonadotropin LH i FSH, impulsy o niskiej częstotliwości stymulują przysadkę do uwalniania FSH, zaś impulsy o wysokiej częstotliwości do uwalniania LH). Za rozrost endometrium w fazie folikularnej odpowiedzialne są estrogeny, ich produkcja regulowana jest przez FSH wydzielany przez przysadkę mózgową (FSH pobudza dojrzewanie pęcherzyków Graafa i produkcję estrogenów). Tak więc prolaktyna może zaburzać wydzielanie FSH, które ma olbrzymi wpływ na endometrium. Prolaktyna zaburza też wydzielanie progesteronu a progesteron stymuluje dalsze pogrubienie endometrium, powoduje jego sekrekcyjną przemianę i tym samym przygotowuje błonę śluzową macicy na przyjęcie zapłodnionego jaja, umożliwia implantację oraz utrzymanie ciąży. Jeżeli dojdzie do zapłodnienia to pod wpływem progesteronu z ciałka żółtego nastąpi dalszy rozwój endometrium. Ponadto w B-100 jest też 50 mcg witaminy B12 a witamina ta ma także wpływ na zwiększenie grubości endometrium, co zwiększa szansę na implantację zarodka i zmniejsza ryzyko poronienia.
Obie mamy podobną sytuację - zaburzony (zbyt niski) stosunek LH do FSH a podobno na to wpływa nadmiar prolaktyny (zaburza m.in. proporcje pomiędzy tymi hormonami, ciekawa jestem zatem jaka wyjdzie Ci PRL po obciążeniu), mi B-100 pomogła i głęboko wierzę, że i Tobie kochana pomoże ujrzeć II na teście!

Ostatnia edycja:
Melduję się na posterunku!

A więc po zaaplikowaniu replens ph spadło z ok.6 na ok.4,9. Nie jest to rewelacja, ale zawsze. Nie wiem jaka to ilość na palcu, bo można to różnie interpretować.
Piranha, jak myślisz?

I kurcze, jak długo się utrzyma ph, zobaczymy? Dzisiaj, to już pewno nie mogę rephreshu, bo niby 2 dni działa? A jakby wzrosło ph?

Mama05-no niestety nie wygląda to różowo z sylkiem, choć baaaaaaaaaaardzo bym chciała:tak:

Gal -ale co?? sylk nie obnizył Ci ph??o to chodzi??

Pirania szerloku Ty mój-dzieki za śledztwo:)) jednym słowem łykac b 100 :))

Monico- dzieki za info o Beatce :)
trzymam &&&&& za szybki poród i oby pamietała o nas i poinformowała :))

reklama
Mama05- no niestety, sylk nie obniżył mi ph. Jak masz paski ph, to możesz też sobie sprawdzić, jak na Ciebie działa:-)

Do góry