reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal - my babeczki tak chyba już mamy, najpierw żeby tylko udało się zajść w ciążę, jak się uda to strach i stres, czy dobrze zrobiłam, czy niczego nie zaniedbałam, czy mi się uda mieć tę wymarzoną zdrową pociechę i tak już jest...ja jestem 2 raz w ciąży i myślę, że ostatni, bo jakbym miała następnym razem tak się zamartwiać to osiwieję i oszaleję jak amen w pacierzu,
mój M mówi, że mnie nie ogarnia, bo najpierw obsesyjnie chciałam być w ciąży, jak zaszłam to marudziłam, że pewnie czegoś nie dopilnowałam a tu już za późno na powtórkę i tak w kółko...myślę, że dopóki usg nie potwierdzi naszych oczekiwań, dotąd kobieta nosi w sobie niepokój...
strasznie skomplikowane istoty te babki!!!

reklama
Daria - ja chciałabym parkę, gdybym miała już córkę, teraz byłoby mi obojętne co się urodzi, tak jak w 1 ciąży było mi obojętne, ale ponieważ mam już chłopca to teraz do parki dziewczę by się przydało...

Tasha- ale Ty masz ta świadomość, że raczej wszystko dobrze zrobiłaś, jak bym miała taką sytuacje jak Ty, chociazby brak sluzu przy starankch, to też bym była dobrej mysli...
A ja zrobiłam coś po tylu miesiach nieudanych prób omijania tego p......go sluzu, że to na pewno jest żle. A rano myslałam, że ten cholerny śluz już sie kończy, a on w najlepsze dalej i irygacje 10 ml pomogły tylko na chwile, i nawet sudafed nie pomógł i dlatego tak mi strasznie ciezko z tym, że tyle czasu już walczę ,a i tak jak już to będzie kolejny chłopak. :no: Jest to strasznie wszystko niesprawiedliwe...

ja znowu chce 2 coreczki i syna :) i jak teraz bedzie syn to maz sie nie zgodzi na 3 dziecko;/ a jak bedzie corka tosie zgodzi bo bedzie chcial synka :)w pierwszej ciazy to nawet nie myslalam o tym co bedzie a teraz tak jakos o niczym innym nie mysle;p a nie wiem czemu ale czuje ze synek:-)

cześć babeczki;))
wlatuję przed wizytą..
ależ mam stresa......

Zobacz załącznik 446643

hej dziewczyny - pisałam do was wczoraj o 22:00 ale w końcu skasowałam wiadomość żeby nie zapeszyć
dziś mogę się pochwalić :)

MAM PLUSA :) :-)

Bettsie a żesz Ty :)))) siedziała cicho i zaszła ;))
gratki ogromne ;))
no i skoro tyle przed terminem @ wyszedł test to musi być babeczka ;) chyba ,że owu miałas wcześniej...

Pirania :))) no własnie nie wiem czemu mi zaznaczyło linię na 36.45:)))ale nie będę się kłócić :)

Gal nadal mega &&&& za Twoje działania ;)

Natusia ,Nullka,Kate,Pierogatka,Bella ,Truskafffka i reszta gangu Olsena ;)) dzięki za &&&&&&&& za wizytę-trzymajcie do 18.00..zaraz po się melduję..

Pierogatka cieszę się ,że i Tobie owsianka przypadła do gustu:))

a któraś babeczka dziwiła się ,że jem ją codziennie ;))))

Truskafffka jak tam picie ziółek-smakują ??

Bella oj coś mi tu II pachnie-przepiękny widok!!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutro!!sikaj i szybko daj znac ;))

dziś w pracy miałam dzień dla siebie ;)))
zrobiłam sobie mikro i hybrydowy czerwony..woskowanie pach i hennę :)ruch dziś był mały a ja w piątek jadę do rodzinki to trzeba było się odświeżyć;)))

idę pod prysznic i zaraz mykam ..
ściskam wszystkie ;)

Gal - ale z tego co pisała Pirania to chyba ważniejsze jest niskie ph niż rodzaj śluzu, a co za tym idzie twoje staranka były właściwe na dziewuszkę, więc póki co głowa do góry, nie zamartwiaj się tak bardzo, bo od stresu wzrasta prolaktyna a to raczej nie jest dobre dla embrionka który ma się zagnieździć...wiem, że łatwo jest mówić, bo myśli nie da się usunąć z głowy, ja miałam tak samo, myślałam, czy warto w ogóle w ciążę zachodzić, skoro nie mam pewności czy będę miała córeczkę, myślałam nawet o adopcji, ale w końcu postanowiłam zaryzykować i teraz...czekam na chwilę prawdy, choć sikam w majty ze strachu...

Tasha- no właśnie dzisiaj się dowiedziałam od Piranha, że jednak ph niskie to nie wszystko, bo taki śluz płodny ma jednak wysokie ph i przy szyjce miał pewnie wyższe ph. Powiem szczerze, ze się załamałam, bo przez tyle czasu się tak poświęcałam, tyle zchodu, czasu, łykania supłów, dieta, tyle kasy i żeby teraz tak to wszystko wyszło?
Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że to są moje już ostatnie staranka, bo ja już tego psychicznie nie wytrzymuję. Ciągle walczę ze swoim organizmem, a on i tak swoje robi.
Widocznie pozostane mama tylko chłopców z niespełnionym marzeniem. Pisze to i rycze i ledwo widzę klawiaturę...
Dziewczynki, poddaję się i składam broń...

Ostatnia edycja:
reklama
Gal, kochana, nie poddawaj się (bo zaraz ja się normalnie popłaczę :-(, chcesz stresować kobietę w ciąży?), będziesz mieć córkę i zakazuję Ci kochana w to wątpić. Irygacje po starankach (nawet killka czy kilkanaście godzin po nich) mają wpływ gdyż niskie pH wpływa na polaryzację komórki jajowej (utrzymywanie niskiego pH bezpośrednio po staraniach ma na celu "zamrożenie" męskich plemników). Pamiętasz jak opisywałam Ci starania tej babydust? Obudziła się rano po staraniach wieczorem i okazało się, że ma EWCM i pH aż 7 czy jakoś tak, zrobiła wtedy irygację, owulkę miała wieczorem albo jeszcze kolejnego dnia (nie pamiętam), zrobiła chyba 2 irygacje tego dnia ...no i ma córkę. Ja też w przeddzień owulki miałam trochę EWCM (zabiegałam wręcz o to :-) bo bałam się, że z moją posuchą w ciążę nie zajdę, łykałam Guajazyl rozrzedzający śluz) ale dieta, suplementy i Sylk tak czy siak zrobiły swoje. A posiadanie EWCM o niskim pH jest możliwe z tego co Ci dziś pisałam. Najważniejsza tak czy siak jest dieta (daje aż 80% a niektórzy twierdzą, że ponad 90%), na drugim miejscu postawiłabym pH. Ty stosujesz dietę, łykasz suplementy, zadbałaś o jony ujemne, miałaś niskie pH, do tego M ma prawie zerową ilość plemników klasy A i jeszcze łykał to tego LR, Twoje szanse na córcię są ogromne! Rób dalej irygacje i zadziałajcie wieczorkiem (wieczorne starania bardziej sprzyjają córci). Przed staraniami zrób irygację, połknij Sudafed a bezpośrednio przed zaaplikuj Sylk. Pisałaś, że owulkę masz 36h od pozytywnego testu więc pewnie będzie ona dopiero jutro rano, masz więc jeszcze sporo czasu, według mnie ten EWCM jeszcze zdąży zniknąć przed owulką. Zaraz odpiszę innym, po prostu musiałam w trybie natychmiastowym napisać do Ciebie kochana i nie odpuszczę póki tu na forum nie zadeklarujesz, że nie składasz broni ...tyle pracy włożyłaś w dietę i suplementy, pH (a one są najważniejsze) i nie zmarnuj tego poddawaniem się :-(

Do góry