reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

missbella kochana, ja cały dzień cichaczem w pracy śledziłam wątek, bo czekałam na wieści o Ciebie... teraz położyłam syncia i od razu pędzę tu zobaczyć.. i warto było czekać druga kreseczka delikatna, ale widoczna, jak najbardziej!!! teraz trzymam kciuki, żeby z dzidziolkiem wszystko było ok:-) ale się cieszę!!

reklama
Ale tu dziś pustki! Mama, Gal, wracajcie bo Wasza nieobecność zrobiła się zaraźliwa na forum!

Bettsie, współczuję kochana i życzę syneczkowi jak najszybszego powrotu do zdrówka!

MissBella, GRATULUJĘ kochana!!! Kreskę oczywiście widzę! :-) Ja byłam na 100% przekonana, że jesteś w ciąży, wykres mówił sam za siebie :tak:, nie mogło być inaczej! Wszystko będzie tym razem dobrze, popatrz na swój wykres - masz dużo progesteronu (nie ma żadnych plamień) i ciąża bez problemu się utrzyma! ...do tego zrobiłaś test o mniejszej czułości a skoro na nim już coś widać to jest już sporo hormonu hCG! Możesz mnie trzymać za słowo! :-) Na USG nie ma sensu teraz iść, nic kompletnie nie będzie widać, ja specjalnie poszłam dopiero po skończeniu 7 tygodnia (w obu ciążach) żeby za jednym zamachem zobaczyć i fasolkę i bijące serduszko. Ale się cieszę kochana!!!

Daria, chyba kolejność się zgadza :-) Co do fotki to mówisz - masz :-D:

A tu jeszcze foteczki mojego małego łobuziaka (potem usunę):

Ostatnia edycja:
Piranho, wow ale super brzuszek :-) Malutka Zuza/Kaja ma śliczne mieszkanko :-D A Krzysiu słodki jak cukierek i jakie ma fajne włoski. Cudowny chłopczyk :-)

Piranho napisz mi czy B-Complex mam jeszcze brać?? Czy może coś innego oprócz kwasu foliowego i dupka ??

Dziękuję Ci za te wszystkie dobre rady. Cieszę się, że trafiłam na to forum i poznałam Ciebie i inne dziewczyny. Co prawda córeczki pewnie z tego nie będzie ale codzienny kontakt z Tobą i innymi dziewczynami na bb to sama przyjemność :-) Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI ZA TO, ŻE JESTEŚ PIRANHO !!

Ostatnia edycja:
no po takich widokach mogę się spokojnie przywitać:-)

piranha ale masz cudny brzunio, duży jak na 26 tydzień:-Da Twój Krzysiaczek słodziak, jak dziewczynka wygląda:tak:
kochana zakupiłam dziś Duphaston, ale chyba od następnego cyklu zacznę go brać.
Kupiłam też folik 0,4mg, magnez /cytrynian/ 225mg i B-komplex 50mg. Nie umiem dostać wapnia w postaci cytrynianu:-(
w ogóle to nie mogę przestać myśleć o byciu w ciąży.. mój M ciągle mi powtarza, że on to chyba nie zdecyduje się na drugie dziecko, dopóki nie pogodzę się z myślą, że może nie uda nam się z dziewczynką i będzie drugi syn...

mama, gal ???

Ostatnia edycja:
MissBella, Daria, Ewcik dzięki kochane!

MissBella
, zacznij stopniowo odstawiać B-Complex, jeśli łykasz 2 x B-50 to połknij przez 2-3 dni 1 x B-50, potem pół tabletki i odstaw. Ja jak dowiedziałam się o ciąży to od razu zakupiłam sobie Febibion Natal 1 - są dość drogie ale podobno bardzo dobre, mają bardzo dużo folianów, łykasz je do 12 tygodnia a potem przechodzisz na Femibion Natal 2, za swojej strony polecam! :tak:

Daria
, na razie na szczęście tyje tylko brzuszek ale dodał mi już kilka ładnych kilogramów :-)

Ewcik
, zgadzam się, jest OGROMNY jak na 26 tydzień :-D ...a mężowi powiedz, że się pogodziłaś z tą myślą a my tu wszystko razem tak obmyślimy by była dziewuszka na 100%! :-D

Ostatnia edycja:
piranha ja się zgadzam kochana z Missbellą, jesteś niesamowita, podziwiam Twoją wiedzę.. niejeden lekarz to do pięt Ci nie dorasta:tak: mam nadzieję, ze dzięki Twoim radom spełni się moje największe marzenie o córuni.. czy coś jeszcze mam kupić oprócz tego, co napisałam? jak wyglądała Twoja dieta na córcię?jakieś konkretne menu? Twój mąż też na diecie był?

Hej Dziewczęta

Widzę, że na BB różne widomości od smutnych do radosnych--> betsi i miss gratulację z całego serca.

Mama Gal nie poddawajcie się tyle wysiłku wkładacie w staranka, że na pewno się uda:tak: ja póki co miesiączki nie mam a tu już prawie 40 dc:-( cała chodzę taka nalana i czekam na @ i nic nie wiem co robić myślałam, że mam jeszcze lutkę bym sobie wywołała, ale niestety już nie mam...

Piranha z b-complexem mam czekać do nowego cyklu, czy np mogę już teraz łykać? Miałam 2 ostatnie miesiączki takie ładne już się cieszylam, że może w końcu załapię a tu znów cyrk z cyklem...Ostatnio mam dużo stresów więc myślę, że to przez PRL bo jest to też tzw hormon stresu...nie wiem co z badaniami czy mogę robić teraz czy czekać to czekanie mnie dobija:-(

Truskafka mam awizo jutro jadę odebrać paczuszkę:-)

MissBella, Ewcik, aż nie wiem co powiedzieć, strasznie miłe to co napisałyście, dziękuję kochane!!!
t4614.gif

MissBella
, pewnie hCG jest wysokie skoro test 25 mIU/ml już pokazuje bladą kreskę więc kto wie czy to właśnie nie dziewczynka! :tak: Starania były 2 dni i 1 dzień przed owulką więc dokładnie jak u mnie kochana! :-) Pomyśl sobie, że według lekarzy w tym momencie kończysz 4 tygodnie ciąży :-), za 2 miesiące będzie już można podpatrywać kąt ułożenia nuba! Ale najważniejsze by dzidzia była zdrowa a w to nie wątpię i wszystko będzie w doskonałym porządku, zobaczysz i możesz mnie trzymać za słowo! :tak:

Ewcik, przesyłeczka dziś wyruszyła do Ciebie priorytetem, niestety wczoraj M zapomniał zabrać ją przed wyjściem z pracy.

reklama
Do góry