reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nadaję do Was z ogrodu STOP
siedzę pod płaczącą wierzbą STOP
słonko świeci STOP
dzieciaki latają STOP
mąż naprawia Domisia rower STOP
herbata wystygła STOP:-D:-D

Aguska ja biorę dupka na zalecenie gina.dupek i inne hormony mają mi rozbić 3 torbiele..

Andziak to słuchaj tego głosu:tak:który Ci mówi ,że to Zosia:-)

reklama
jak sie ma ogrodek to wlasnie fajnie a ja tu w niemczech nie mam a nie mam sily siedziec od rana do nocy na plac zabaw;/ a ona to tak zawsze czy zima czy lato ;/ tylko przed ciaza nie bylam tak zmeczona jak teraz;/
matko bylismy na zakupach padam z nadia gdzies isc to katastroafa;/

właśnie wróciliśmy z przejażdżki rowerowej-dzisiaj to naprawdę padam na twarz;-) a jeszcze wieczorem się umówiłam z koleżankami na pogaduchy w kawiarni..
właśnie spożywam jogurt naturalny wymieszany w kakao-jak się nie może co się lubi, to się lubi, co się może:-D
mama zmieniłabym mu te rolety, tylko trochę szkoda mi kasy wydawać, bo te mają nawet nie 2 lata..

gal nie wiedziałam o tej pietruszce.. tyle, ze jej były mikroskopowe ilosci:-D kochana a do tej sałatki brokuły dajesz gotowane?a ogórki kiszone i kukurydzę można? acha i jeszcze jedno pytanie-ile łykasz wapnia i magnezu dziennie?

Daria no ciężko mi jest wyobrazić sobie, że jestem w ciąży i się za synkiem uganiam:baffled:

hej laski
To i ja dołaczam do Klubu "padajacych na twarz":)
Prace ogrodowe wyKonane a do tego poszlam z maKsiem na spacer do lasu...pozniej jeszcze do sKlepu//i to na piechote...wrocilam..ugrillowalam Kurczaczka w ziolach i leze:)))))
Zaraz Maz ze starszym przyjedzie i wezma maksia...a ja chyba przytne Komara...

Dziewczynki Buziaczki i do potem..

Mama05- ja wg tego kalendarzyka robiłam drugiego synka, oczywieście w dni kiedy miało być większe prawdopodobieństwo dziewczynki... Ale dzieki, za chęci:-)

Muszę spróbować z makaronem Twoją sałatkę:)

Ewcik- z tego co wiem to kukurydzę można, ale ogórki kwaśne już nie, ale jak już bedziesz w ciąży to hulaj dusza... Ja jeszcze przed dodaniem pora troszeczkę go solę, aby zmiekł i dopiero potem dodaję do sałatki:)
A brokuła gotuję 5 minut, można nawet 4 lub 3 jak ktoś lubi twardszy, wrzucam na wrzątek.
łykam dwie tabletki dziennie calcium citrate , łacznie 600 mg Ca i 300 mg Mg.

Daria- mam ten sam problem aby wyciągnąć synka do domu z placu zabaw, łączę się w tym:)
Daria - poprawiło się trochę z tymi sprawami?

Czarodziejko- nalezy się zasłuzony odpoczynek:)

Ostatnia edycja:
Mama05- ja wg tego kalendarzyka robiłam drugiego synka, oczywieście w dni kiedy miało być większe prawdopodobieństwo dziewczynki... Ale dzieki, za chęci:-)

Muszę spróbować z makaronem Twoją sałatkę:)

Ewcik- z tego co wiem to kukurydzę można, ale ogórki kwaśne już nie, ale jak już bedziesz w ciąży to hulaj dusza... Ja jeszcze przed dodaniem pora troszeczkę go solę, aby zmiekł i dopiero potem dodaję do sałatki:)
A brokuła gotuję 5 minut, można nawet 4 lub 3 jak ktoś lubi twardszy, wrzucam na wrzątek.
łykam dwie tabletki dziennie calcium citrate , łacznie 600 mg Ca i 300 mg Mg.

Daria- mam ten sam problem aby wyciągnąć synka do domu z placu zabaw, łączę się w tym:)
Daria - poprawiło się trochę z tymi sprawami?

Czarodziejko- nalezy się zasłuzony odpoczynek:)

bylo dobrze i znowu stanelo w miejscu:) a codzinnie robie sobie wieczorkiem wode a rano pije :) ale i tak jest lepiej niz bylo :)

Widzę, że nie tylko ja mam dziś powera do sprzątania, coś musi być w powietrzu :-D

Gal
, ale u Ciebie ten EWCM chyba znika w dniu owulki ale jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka? Jeśli tak to jest to wymarzona sytuacja do staranek o córcię! :tak: Minimum godzinę przed zażyj na wszelki wypadek Sudafed, połknij żurawinę ...no i godzinę przed możesz zrobić irygację i zaaplikować Sylk by ułatwić plemnikom wyścig do celu :-) Co powiesz na taki plan działań na następny cykl? :-) W dniu spodziewanego pozytywa rób testy co 4 godziny żeby dokładnie określić moment piku LH. Życzę by synek szybko nabrał apetytu bo nie dziwię, że się o niego martwisz :-( Ryż brązowy podobno też jest w porządku. Zapomniałam Ci napisać - to bardzo dobry pomysł by na kilka dni przed owulką zwiększyć suplementację wapnia do 1200 mg, gdzieś nawet o tym czytałam na in-gender.

Ewcik, w przyszłym tygodniu wysyłam Ci paczuszkę, przez to choróbsko Krzysia nie dałam rady w tym tygodniu ...coś Ci tam jeszcze dorzucę oprócz pasków pH :-) Można jeść przy diecie dziewczynkowej marchewkę z groszkiem.

Mama, pozazdrościć powera i organizacji pracy! :-) A ten kalendarzyk to po prostu wyznacza prawdopodobieństwo poczęcia danej płci z metody Shettlesa :-)

aguska, dziewczyny biorą dupka by zwiększyć ilość progesteronu w 2 fazie cyklu i tym samym szanse na ciążę. Poziom progesteronu zwiększa też witamina B6 - i co jest ważne rośnie wówczas produkcja tego hormonu przez nas organizm (co sprzyja poczęciu dziewczynki) a jednak duphaston czy luteina to sztuczne dostarczanie tego hormonu z zewnątrz.

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkich w czasie letnim Zobacz załącznik 450204
kawa dla tych co nie dospali
98571.1314.gif

szkoda ze godzine krocej spimy;p
dobrze chociaz ze pogoda dopisuje Zobacz załącznik 450205Zobacz załącznik 450206Zobacz załącznik 450207
milej niedzieli

Do góry