reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry:-)
tasha czekamy na fotki:)
ja mialam ten cykl jonasa wykupiony na rok za 9.99 a w kazdym miesiacu mialam po 7 dni w ktorych bylo na daną plec ale zadko mi sie pokrywalo z moja owulacja :)zreszta w moim cyklu mialam tylko chyba 2 razy na chloca a same dziewczynki ale jak zaszlam to sie nie pokrylo:)

reklama
dzień dobry:-)
Patrysiak - cały czas zastanawiamy się nad imieniem i nadal nie wiem, mam kilka propozycji: Oliwka, Sonia, Iga, mój synek zaproponował też Inga...
a Ty już jakieś wybrałaś? podziel się pomysłami!!!
dziewczyny pomóżcie z tymi imionami, proszę!!!!!!!
Mama - o raju! strasznie grobowo to zabrzmiało w twoim wydaniu, mam nadzieję, że humor się polepszy...i mam nadzieję, że to w wyniku niekorzystnego biometru a nie z jakiegoś konkretnego powodu
Daria - ostatecznie nie zrobiłam usg w 3d tylko normalne połówkowe, lekarz mi odradził, powiedział, że w późniejszym czasie zdjęcia będą dużo ładniejsze niż teraz...ale za to bardzo dokładnie omawiał każdą część ciała którą oglądał, pipulinkę też:-), z malutką wszystko ok, prawidłowo rośnie, fika nóżkami, nie ma wad serca ani rozszczepienia wargi, jednym słowem okaz zdrowia:-)
z tej radochy kupiłam wczoraj buciki różowe z myszką Minnie, potem wstawię fotkę, ale słodziutkie bardzo
Merylin - dziś twój dzień, czekamy na dobre wieści i cały czas trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pirania - dziękuję za podtrzymywanie na duchu!!! jesteś wielka!!!
dziewczyny zainteresowane Jonasem - mi obliczyła Merylin i wyszła dziewczynka!!!
pozdrawiam cieplutko wbrew pogodzie i życzę udanego dnia!!!

Daria - ostatecznie nie zrobiłam usg w 3d tylko normalne połówkowe, lekarz mi odradził, powiedział, że w późniejszym czasie zdjęcia będą dużo ładniejsze niż teraz...ale za to bardzo dokładnie omawiał każdą część

mowia ze najfajniejsze sa z 23 duzo widziałam to takie dokładne ze szok... ja pójdę w 20 bo później juz mnie nie bedzie w pl a w Niemczech nie dam 130 e;/

tasha a ty juz podejrzewalas po ulozeniu nuba? lekarz sugerowal czy sama dojrzalas?
u nas kuba goraczka na uszko narzeka . Po zakupy musze jechac a on na krok mnie nie opuszcza.Nie mam prezentu dla Filipa dla 10 latka to mega problem

Andziak - po ułożeniu nuba miałam pewne podejrzenia, porównałam sobie nuby w 13/14 tygodniu w necie na jakiejś anglojęzycznej stronie, nub dziewczynki i chłopca różni się i już można w pewnym stopniu się zorientować, ginka powiedziała mi, że podejrzewa dziewczynkę w 15 tyg, ale mała zasłoniła się wtedy pępowiną, w 16 tyg byłam ponownie, bo mnie zżerała ciekawość i ginka potwierdziła na 99,9% dziewczynkę a teraz na połówkowym nie było już żadnych wątpliwości, bo jest pipulinka, tym razem niunia nie była wstydliwa:-)

Cześć dziewczynki, witam z poranna słabą kawką. U nas jest strasznie- zimno i deszczowo, brrr
Mama- przytulam i życzę lepszego nastroju.
Tasha nad imieniem jeszcze nie myślałam, z tych Twoich bardzo podoba mi się Oliwka (ale to chyba teraz dosyć popularne imię) i Iga. Mnie chodzi po głowie Ewelinka (to po mojej mamie, której już niestety nie ma ze mną), Lenka (ale tu ten sam problem co z Oliwką, dosyć dużo Lenek teraz), Laura i Jagódka. Ale być moze wymyślę jeszcze coś innego:-)
Kurcze, cały czas w myślach mówię do brzucha: "moja córeczko", i to jakoś dziwnie brzmi, nie potrafię się na razie przyzwyczaic. Ale się strasznie cieszę!!! Naprawdę- wszystkim Wam życzę upragnionych płci. Rzecz oczywista, że najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa ale taka podwójna radość jest nie do opisania.

Witam dziewczyny!

Co do imion: Lena to najczęściej nadawane imię damskie w 2011 roku, Oliwia też b. często się spotyka.

Mi się podobają stare imiona typu Aurelia ;)

Patrysiak - no właśnie dlatego mam wątpliwości co do Oliwki...ale bardzo nam się podoba, Lenka też popularna, Laura będzie mieć na 2 imię, tak już zadecydował mój M:-)
i masz rację - zdrowe dziecko jest najważniejsze, ale jak jest jeszcze tym wymarzonym przez nas - to radość nie do opisania!!!

reklama
Mi sie teraz bardzo spodobało imie Pola fajne krotkie i bez glupich zdrobnien :) Lena mi sie nie podoba tylko Lenka a wiadomo do duzej dziewczyny nie będę mowila Lenka:-p Ja do nadii caly czas mowilam Inez :) no i Nel mi sie podoba.. ja nie lubie imion tylko aleksandra Ola danuta danka;/ lubie imie tak jak sie mowi tak pisze i zeby nie bylo duzo zdrobnień :)pamietam jak ja sie wkurzałam jak zdrabniali moje imie ....a zapomnialam o mojej Tatianie kocham to imie ;d

Do góry