reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- dzięki kochana, oby było tak jak piszesz z tym testem owu:tak: No rano ph było piękne, gdybym wiedziała, że takie będzie to może bym sie wstrzymała ze strankami do rana, ale sama nie wedziałam co robić, bo rano byłyby to 2 dni pomiedzy starankami i rano na dodatek jest wiecej plemników w sluzie , a to sprzyja chłpaczkom. O pólnocy druga kreska była tylko trochę słabsza od kontrolnej, a ja opócz tych stranek chciałam jeszcze raz powórzyć w tym cyklu, czyli albo dzisiaj o pólnocy , albo nad ranem, ale trochę boję się, że jutro rano może już byc za późno. Jak myślisz?
Najgorsze jest to, że nie mogę się wyluzować w czasie tych staranek, bo ciągle problem wieczorem z tym ph i ze śluzem, aby był odpowiedni, a jeszcze dopasuj do tego wszystkiego częstotliwość współzycia. wczoraj uzyłam niestety rephresu tak o 18 godz, tak chyba mniej jak 1/4 aplikatora i pózniej na palcu na godzne przed starankami o 1.30, bo ciągle ph było powyżej 5, tak gdzieś 5,3-5,5 i teraz trochę boję się, czy plemniki nie utkneły w tym rephresu, ale irygacji już nie będę stosować, bo jak powiedziałam gince , że też stosuję, to powiedziała, że stosuję naturalną antykoncepcję , to i nie dziwne, że w ciąże nie zachodzę. Także został mi rephresh, ale on na długo mi ph nie zbija i tylko trochę.

Mama05- dzięki moja kochana :tak: Aja tam się nie dziwię, jak coś z tego cyklu u Ciebie właśnie wyjdzie, bo jesteś taka wyluzowana, a to nawet ginekolodzy mówią, że tak trzeba. SKoro miałaś śluz płodny, to tylko czekać na dwie kreseczki na teście ciążowym. Mooooooooooooooooooooocno zaciskam za ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
Mama a jak jeszcze Cię cycuszki bolą,to kto wie co tam teraz u Ciebie w środeczku się dzieje:)
Może to Pola, albo Filipek dają o sobie już znać:)......

Ostatnia edycja:
reklama
marti_ka, strasznie to skomplikowane gdyż sól przy planowaniu synka jest wskazana ze względu na obecność sodu :-), który to jakoś wpływa na metabolizm potasu. A może kup do solenia kuchenną sól morską?

Mama, mnie (.)(.) od B-100 nie bolały ale parę dziewczyn na forum zaobserwowało takie objawy. Nie umiem jednak tego wyjaśnić gdyż przecież witamina B6 obniża PRL a ból piersi powoduje najczęściej prolaktyna ...w ciąży PRL rośnie i stąd ten ból, czytałam wręcz, że witamina B6 obniżając PRL wręcz zmniejsza ból piersi (przykładowy cytat, pierwszy z brzegu: the supplement Vitamin B6, taken as part of a B-complex vitamin, can reduce premenstrual breast soreness) ...no ale już kilka dziewczyn na forum zaobserwowało coś innego więc ja już całkowicie zgłupiałam ;-)

Uciekam Krzysia usypiać.

Gal, odpiszę potem bo mały śpiący i marudny i ciężko mi przy nim zebrać myśli do kupy ;-)

Ostatnia edycja:
Pirania a no widzisz ...ja takie małe archiwum x jestem;))powodzenia w szybkim uśpieniu Krzysiaczka ;)

Martika co tam u Ciebie piękności??:) jak dziewczynki ?
no i jak tam sśliczna psiunia? zrzuca sierść??mój Bonusław tak i muszę go teraz 3 razy w tyg wyczesywać:sorry:

Czarodziejka -płucz ta szałwią,kumpela w pracy ostatnio też narzekała na zęba i nawet spuchła i szałwia pomogła-takie herbatki z herbapolu kup Szałwia Fix - Herbapol ,zaparz i płucz...a wrazie wu dobijaj się do dentysty!!

Gal no kurcze jedna babeczka właśnie zaszła w ciążę niby to w pustym cyklu więc wiem ,że takie cuda na kiju się dzieją:tak:teraz jest w połowie ciąży i czeka na córkę:tak:
ciesze sie ,że nadal jestes z nami bo my tu murem za Tobą i Twoim nastawieniem :-)
Polaaaaaaaaaaaa...kochana moja kiedy Ty do mnie zawitasz????????
Filipkuuuuuu możesz się pospieszyć...?????????????????

ehhhhh..bociany,bociany-przylatujcie :-D:-D

hej laski
moj maz sie zgodził abysmy juz terz zaczeli staranka powiem wam ze jestem szczesliwa a zarazem sei boje jak juz zajde w ciaze jak to bedzie pozniej z dówjka dziec
mam dzis bardzo mieszane uczucia

piranio dziekuje za stronke z planowaniem płuci i z tymi produkatami

miłego dnia wam zycze

mało sie udzielam ale codziennie was podczytje jak mam tylko chwilke
jestescie super pomocne i super babkk :)

marti_ka, strasznie to skomplikowane gdyż sól przy planowaniu synka jest wskazana ze względu na obecność sodu :-), który to jakoś wpływa na metabolizm potasu. A może kup do solenia kuchenną sól morską?
no tak troszke ;-)ja sie smieje,ze jak bede miala owulacje to wloze glowe do mikroweli ;-)heh w koncu eneria elektryczna przyciaga meskie plemniczki ;-) hahah
Martika co tam u Ciebie piękności??:) jak dziewczynki ?
no i jak tam sśliczna psiunia? zrzuca sierść??mój Bonusław tak i muszę go teraz 3 razy w tyg wyczesywać:sorry:

ehhhhh..bociany,bociany-przylatujcie :-D:-D
a dziekuje wszystko dobrze :-)na razie nie mam problemu zmieniana siersci, co mnie dziwi bo Damia ma jeszcze szczeniaca i w dodatku zimowa siersc... ale pewnie niedlugo sie zacznie... a u poprzednika to zawsze klebkami wychodzila i podczas czesania jedna sklepowa jednorazowka bialego puchu sie zbierala...
a dziewczynki dobrze, wiosne poczuly i cale dni by na dworze siedzialy, a starszej sie spanie u 8 letniego kuzyna tak spodobalo, ze sie wymieniamy dziecmi heh raz ona ma o jedno wiecej, raz ja ...

hmm bociany, u mnie zawsze to byl dobry znak :-) przed kazda ciaza je widywalam ;-)na pewno szukaja juz twojego domku :-)
P.S. a na twoja robaczka z podpisu co chwile sie lapie i chce ja pacnac heh

aguska no to kciuki za udane starania

Ostatnia edycja:
Piranha czyli dla ''dziewczynki'' trzeba zwracac uwage na te srednio i bardzo zakwaszajace?:ptylko:))

30 Ovulation Tests + 3 FREE Pregnancy Strip BARGAIN New | eBay miala ktoras z was te testy?:)
no i na ile starcza te 30 testow mniej wiecej? wystarczy raz zrobic ten test wieczorem?

Pirana a co to jest te saw palmetto??na tej stronie pisze ze zwieksza progesteron a jak wchodze na ebay to widze ze uzywa sie tego tez na prostate..:p

troche duzo tych pytan za co przepraszam z gory.....;)

Ostatnia edycja:
witam babeczki poświątecznie!!!
Mama - ja tam nie wiem...mnie strasznie (.) (.) bolały na początku ciąży... fiu fiu...a może coś przy okazji się trafiło...
Czarodziejko - no to ulga, że @ przyszła i święta w miarę bezstresowe, pomijam już tego bolącego zęba
Patrysiak - nie bój się połówkowego, mam nadzieję, że lekarze oszczędzą Ci już stresu, miałaś go tyle a przecież kobietki w ciąży nie powinny się denerwować
Axarai - miałaś wizytę dzisiaj??? czy coś pomyliłam???
MissBella - co słychać???
Merylin - no cóż... te mdłości są najgorsze, ale czego się nie robi dla córeczki???
pozdrawiam wszystkie dziewczyny
i witam nowe staraczki!!!

reklama
Hallo Kobitki!!! Trochę mnie nie było, ale przed szpitalem zatrzymali mnie w szpitalu, bo mnie brzuch bolał, a oni taccccy ostrożni! Brzuch przestał boleć po kilku godzinach, a w szpitalu leżałam 3 dni:szok:
Dziękuję za trzymanie kciuków, przydały się!! Dzidzia śliczna, zdrowa, 12 cm do pupci długa i waga ok 205 g.
I najważniejsze DZIEWCZYNKA!!!! Jestem w szoku do teraz i nie wiem kiedy mi przejdzie, pipunia na 100%, pięknie pokazała co ma między nóżkami:-D

Zobacz załącznik 454537
A teraz idę Was doczytać, bo znowu mam w plecy!

Do góry