reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha to dobrze ze cycolki Ok!!!! to wazne!
A z dziecmi sie unormuje...nie jest to łatwy okres w rodzicielstwie ale tez nie jest nie- do przezycia:D Wszystko to "kwestia czasu"!!!
Takze trzymaj sie ! Co do Sab simplexu bardzo pomogl mojemu Maksiowi!! Moj mlodszy mial problem z gazami!!!
Tasha co do miejsca to jest na dole Wloch...od salerno jakies 50 km ale musze zapytac kuzynki o miejscowosc bo nie pamietam;D az wstyd...
Jesli chodzi o rezerwacje wszystko zalatwiala moja kuzynka bo ona na stale mieszka we wloszech co roku wynajmuja na miesiac taki domek no a my sie z nimi rozliczymy za nasz okres pobytu..takze ile nas to dokladnie wyjdzie moge ci napisac jak wroce, przy czym jedzenie robimy sobie sami..oczywiscie do lokalnych knajpek tez bedziemy zagladac :D bo ja uwielbiam wloskie jedzenie:D aha w tych domkach placi sie (za domek)..nie od osoby!
Smieje sie do meza ze przez ten tydzien niezle sie zaprawimny w temperaturach....caly tydzien ma byc ponad 30 stopni!!!!!!!!!!!!!!!
Ewcik u nas znowu burza przechodzi!!!!

Nullko ja wczoraj z przyjaciolką buszowalam po sklepach. juz na wyjzad sporo nakupowalam:D
Trzymam mocno kciukasy za Twoje staranka///co do metody o+12 cos w tym JEST!!!!
bURZA NA WYPASIE CO?:DDDDDDDD
Axarai

dziewczynki zmykam lulu...:D Od jutra juz z dwoma synkami w domu i musze powoli sie przygotowywac do wyjazdu.
Buziaki na Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha czyli nawet jakbym była 3 godziny po owu a inne czynniki byłyby korzystne ph i śluz to i tak do zapłodnienia dojdzie ok 9 godzin po owu??

Czesc Kochane

Jestem zdechła, weekend upalny, a mój synek (który właśnie uczy się chodzić) ma niespożytą energie:sorry:

Piranha, bol owu był w 13 dc (prawie zawsze był w 14). Ostatnie przytulanko w 12 dc, więc nie bedzie 2 dni przerwy... Trudno. Test pozytywny wyszedł dopiero rano w 13 dc, więc jakieś 12 h przed owu.
Słodka ta Twoja córeczka, szczęściara jesteś, choć na pewno bardzo Ci ciężko. Poczekaj kilka miesięcy, niech Kaja podrośnie i będzie super! Ja uważam że nie zdecydowałabym się na 2, gdyby 1 wyrosło mi całkowicie z pieluch... Człowiek jest bestia wygodna. Taka różnica wieku jest moim zdaniem super

Natusia
, wszystko zależy kiedy masz owu po teście... Ja miałam nie 24-36 h, ale pewnie jakieś 12 h. Przecież nie testuje się nocami... Trzymam kciuki za staranka&&&&&

Ewcik, wyszła mi taka betka w 25 dc, więc wydawała się dość wysoka. No nic, zobaczymy co wyjdzie w pn

Noemi, nie potrafię Ci doradzić, bo jakoś sama nie potrafiłam dokłądnie odtworzyć recepty na dziewczynkę. Odstęp od owu za mały, potem już w ogóle nie wiedziałam, kiedy będzie O+12 (czy ból owu jest przed/po/w trakcie?). Poza tym, przypomniałam sobie, ze mój synek jest z okresu PO owu. I dałam sobie spokój z przytulaniem po owu. Co nam z tego wyszło - okaże się za jakieś 8-16 tyg..................

Dobranoc

HISZPANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja lecę spać to jest mój 1 cykl mam nadzieję, że szczęśliwy, będę starać się popołudniu ok 14/15 jeżeli nie uda się to będę ryzykować bardziej w przyszłym cyklu a teraz co ma być to będzie, zrobię wszystko tak jak radzą "książkowo na dziewczynkę" liczę w sumie na to że plemniki z pt wytrzymały...do usłyszenia!!Dam znać co i jak bo jutro mam też monit

axarai meza masz aryste! brzuszek masz piekny!!!:))

noemi trzymam kciuki za owocne
staranka!!!!!!:))

a ja czekam na @ moja ovu i nie moge sie juz doczekac staranek:))
nawet jeszcze nie zaczelismy a juz wozek chcemy kupic:)

piranha

​jak sie Quinny sprawuje??? masz 3 czy 4?:)kolka?

czesc dziewczyny
mam nadzieje że i Wy miałyscie udany weekend
dziś jestem jeszcze w pracy
jutro hsg...... trzymajcie kciuki za mnie prosze
bede miała dwa dni wolnego wiec odezwe się w środe z domku.
Pozdrawiam was mocno i ciepło

witam poniedziałkowo!!!
Kinga - mocne &&&&&&& za hsg:tak:
Noemi - działaj jeszcze dziś, masz rację - co ma być to będzie a myślę, że będzie:-) córcia, bo ph niziutkie dziewczynkowe, staranka takie jak moje;-)
Nullka - oj zazdroszczę ciuchowego szaleństwa!!! od stycznia sobie niczego nie kupiłam i czuję już głód zakupów odzieżowych:-D
Czarodziajka - kochana - udanego urlopu, cudnej pogody; poczekam na twój powrót, bo chciałabym się dowiedzieć ile takie coś kosztuje, do tej pory zawsze wyjeżdżaliśmy na takie bardziej zorganizowane wypady zagraniczne ale tym razem marzy mi się domek na campingu i większa swoboda:-), choć mój M mówi, że w przyszłym roku, kiedy jeszcze mała będzie naprawdę mała:-D wynająć domek nad Bałtykiem, bo trochę strach tak daleko z malutkim dzieckiem...
Pirania - Kajka taka śliczniutka jak śpi!!! ucałuj ją od forumowych ciotek, słodziulkę naszą babyboomową:-);
a co pytań to mogę zadawać??? jak te majtaski poporodowe z siateczki się sprawdziły po cc?, czy używałaś czegoś, żeby rana po cc się ładnie zagoiła?, i...sorry za idiotyczne pytanie, do cc krocze musi być ogolone? myślę, że tak, ale wolę się upewnić...a potem jeszcze Cię trochę pomolestuję :-D o rzeczy, które zabrałaś do szpitala dla siebie i niuni...dziękuję za cierpliwość:-)
Partysia, Patrysiak - jak znosicie upały???
Daria - ?????????????????
Axarai - super rysunek:-)
Natusia - chyba jeszcze w szoku jesteś, że już wakacje i koniec z pracą do końca sierpnia:-), chyba blisko masz nad morze???
Kosmo - jak się chowa królewicz???
Andziak, Merylin - jak samopoczucie???

pozdrawiam wszystkie nasze forumowe babki i życzę udanego dnia!!!

dzien dobry wszystkim
4_1_202.gif

w koncu u nas trochę chłodniej to idzie jakoś funkcjonować :-p
tasha ja mam majki poprodowe wieloroazowe hartmanna ponoc sa najlepsze do nadii tez je mialam i pisze ze sa dobre po cc :) a np podklady popoodwe mam abena abri san rozm 2i 3 sa cienkie a maja duza chłonność a nie jak te z belli czy jakies inne ;/ Zobacz załącznik 479569:)

reklama
Kinga mocno trzymam kciuki za Twoje Hsg

edi nie dołuj się - kolejny cykl starań przed Tobą i trzeba wierzyć że się uda - będziemy razem próbowały :-)

Noemi daj znać koniecznie jak na monitoringu? Co lekarz powiedział? I o której masz monit?

Ja od dzisiaj z dwójką w domu a do tego mnóstwo pracy w biurze , ale standardowo bede pracowała jak mąż z pracy wróci i całe wieczory i nocki bo musze sie wyrobić do 20-tego lipca z wszystkim, a do tego pranie i szykowanie na wakacje.
Narazie dzieci obiecują że będą grzeczni i sie tego trzymają - ciekawe jak długo??? ;-)

Miłego dnia dziewczynki

Do góry