reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka ja też z młdym od dzisiaj... ze mną do firmy jeździ:) rowerami dajemy hehe
natusia ale masz fajnie z tym wolnym do końca sierpnia..:)

reklama
witam dziewczynki
Daria ja taki brzuch to chyba miałam w 18 tyg, jestes bardzo szcuplutka
Pirhania czy doszła wiadomosc na PW, wczoraj pisałam
Kinga trzymam kciuki &&&&&&& zeby wszystko było ok
Biore sie do pracy i kontem oka bede do Was zerkac

witam dziewczynki
Daria ja taki brzuch to chyba miałam w 18 tyg, jestes bardzo szcuplutka
Pirhania czy doszła wiadomosc na PW, wczoraj pisałam
Kinga trzymam kciuki &&&&&&& zeby wszystko było ok
Biore sie do pracy i kontem oka bede do Was zerkac

A maz i moja mama mowia ze mam duzy brzuch :-pw porównaniu z Nadia

Daria - bardzo ładnie wyglądasz, ewidentnie ciąża Ci służy:-), gdybym ja tak ładnie wyglądała w ciąży to pewnie już dawno bym się zdecydowała na 2 dziecko, a co z tym mieszkaniem z ogrodem, które mieliście obejrzeć??? zdecydowaliście się na nie? a ten wylicytowany wielki kosz na kólkach zatrzymujesz dla dzieciaczka czy będziesz go sprzedawać???

z Nadia mnie pozno wysadzilo;/ ale ona tez byla malutka niecale 2900 a teraz lekara mowi ze dziecko bedzie wieksze :)ale sie okaze przy porodzie czy bedzie wieksze czy nie;p

Daria - bardzo ładnie wyglądasz, ewidentnie ciąża Ci służy:-), gdybym ja tak ładnie wyglądała w ciąży to pewnie już dawno bym się zdecydowała na 2 dziecko, a co z tym mieszkaniem z ogrodem, które mieliście obejrzeć??? zdecydowaliście się na nie? a ten wylicytowany wielki kosz na kólkach zatrzymujesz dla dzieciaczka czy będziesz go sprzedawać???

oj z cera mam takie problemy ze szok zreszta jak z nadia dopiero pod koniec ciazy mi sie tak wszystko unormowalo..
tu z nadia bylam w 33 tygodniu ciazy Zobacz załącznik 479598
gdy wylicytuje drugi to sprzedam tylko narazie nie ma ciekawej oferty kosza ale szukam caly czas;p
dom katastrofa po jakiejs starej babci wiecej do wlozenia kasy niz to warte wiec nic z tego nie wyszlo;/

Hej!
Axarai
, boskie malowidło na brzusiu, zdolniacha z Twojego M :-)

Noemi, jeśli plemniki faktycznie potrzebują aż 6 godzin to tak ...tylko że różne wersje czytałam na ten temat i tak naprawdę to nie wiem ile one czasu potrzebują. Daj znać po monitoringu co i jak. Trzymam kciuki! Na pewno ze staranek będzie dziewuszka skoro pH tak niskie i nie ma EWCM :tak:

kociatka, dzięki, bardzo mnie pocieszyłaś. U mnie odstęp pomiędzy starankami a owulacją wynosił 24 godziny albo i mniej, ja uważam że odległość od owulacji nie ma wielkiego znaczenia jeśli zadba się o niskie pH i dietę. Co do bólu owulacyjnego to ból jajnika może wystąpić przed, w trakcie i po owu. Ja w momencie owulacji miałam bardzo charakterystyczny ból podbrzusza (taki ból występował tylko raz w cyklu przez dość krótki czas) przy poruszaniu się, wstawaniu, siadaniu, jestem pewna, że było to podrażnienie otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka.

ladies, jestem na razie z wózeczka bardzo zadowolona, jest zwrotny, lekki, można go dosłownie jednym palcem prowadzić. Mam wersję Buzz 3 czyli trzykołową ale można dokupić podwójne kółko na przód i przerobić na 4 :-)

Czarodziejko
, udanego urlopu, wypocznijcie sobie w najlepsze!

Tasha
, kup sobie majtki siatkowe ale takie wysokie za pępek, spisały się świetnie i do tej pory je noszę :-) by blizna się wietrzyła. Od niedawna smaruję ranę maścią silikonową Veraderm (dość droga ale bardzo mi zależy by bliznowiec nie odrósł), mam też Contratubex. Co do golenia to tak naprawdę wystarczy mieć ogolony wzgórek łonowy a więc miejsce, w którym będzie cięcie, niektóre szpitale jednak wymagają golenia całości (by łatwiej utrzymać higienę po CC), tak było w szpitalu w którym teraz miałam CC (w tej prywatnej klinice tego nie wymagali). Pytaj kochana o co tylko chcesz.

edi
, przytulam mocno i trzymam kciuki za kolejny cykl, musi się w końcu udać!

Kinga
, będę jutro myślami z Tobą kochana!

Daria
, szok, jaki zgrabny i malutki brzusio, ja miałam taki w pierwszym trymestrze :-D Nadusia jest prześliczna!

kate, doszła, dzięki wielkie :-*

reklama
Dzień dobry :)

ups...chyba padłam ofiarą klimatyzacji, katar mam, w gardle trochę drapie..:szok:
no ale nie ma czasu na chorowanie, także nic mnie poważniejszego nie dopadnie:-D

weekend udany, wyplaliśmy się, wygadaliśmy, troche popiliśmy, dzieciarnia się wybawiła..prawidłowo:cool2:
no i... byle do weekendu:-D znów wyjazdowy, w świetnym towarzystwie:cool2:

a za dwa tygodnie MORZE...no żyć nie umierać:-D

młody dziś nas rozłożył na łopatki...pierwszy dzień wakacji, Mati w pokoju bajki ogląda, D pracuje dziś z domu-zamknięty "w biurze", ja przed pracą poszłam pod prysznic... młody wychyla się z pokoju, szuka nas po domu i woła : haaaloooo jest tu ktoo? chyba ktoś powinien mnie pilnowaaaać!!:-D

Do góry