reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

axarai, przytyłam coś w przedziale 10-12 kg, w 38 tc (po skończeniu 37 tygodnia) było 10 kg na plusie, w szpitalu dzień przed CC prawie 12 kg ale stawałam na wagę w ubraniu, z pełnym żołądkiem i pęcherzem oraz w buciorach na dużym koturnie a pani nic nie odjęła ;-)

patrysiu, śliczny brzusio i super ujęcie jak mały Marcelelek go rzeźbi :-)

Jejku, ale mi smaka narobiłyście na wakacje, zaczynam zapominać co to słowo oznacza i obiecuję sobie, że za 2-3 lata wszystko sobie odbije z nawiązką.

reklama
axarai, przytyłam coś w przedziale 10-12 kg, w 38 tc (po skończeniu 37 tygodnia) było 10 kg na plusie, w szpitalu dzień przed CC prawie 12 kg ale stawałam na wagę w ubraniu, z pełnym żołądkiem i pęcherzem oraz w buciorach na dużym koturnie a pani nic nie odjęła ;-)

patrysiu, śliczny brzusio i super ujęcie jak mały Marcelelek go rzeźbi :-)

Jejku, ale mi smaka narobiłyście na wakacje, zaczynam zapominać co to słowo oznacza i obiecuję sobie, że za 2-3 lata wszystko sobie odbije z nawiązką.

u nas tak caly czas waza w ciuchach butach i nic nie odejmuja;/ troche dziwnie bo w polsce tak nie bylam wazona;p

Hej Dziewczyny!!

No ja nie mam zbyt dobrych wiadomości...Byłam na monicie lekarz miał problem żeby określić czy owu była czy nie, na koniec powiedział że raczej nie było sczególnie że temperatura niska bo dzisiaj spadła mi do 36,1. Pęcherzyk zmierzył i ma ok 19mm ale jest nierówny i jakiś krzywy i w środę idę jeszcze raz, ale już oznajmił mi lekarz że od następnego cyklu dostanę clo w małych dawkach i wtedy na pewno będzie dobrze, bo powiedział, że tu słabo rośnie pęcherzyk i jest problem z pękaniem. Nie wiem czy np teraz starać się dzisiaj może owu będzie, ale powiem Wam że boję się że np coś nie tak później będzie skoro pęcherzyk jest brzydki i ciekawe czy dostanę coś na wywołanie @ bo jak mam czekać na swoją to znów minie chyba z miesiąc bo cykle bezowulacyjne miałam po 50 dni!! Poradźcie coś, trochę podłamana jest no ale cóż mam zrobić nie przeskoczę siebie:-(

Tasha jednak udalo mi sie drugi kosz kupic :) ale sie ciesze;p licytowałam 3 ale sie nie udalo;/ ale chociaż już dwa mam ;p bede dalej licytować następne:-p
ale tutaj dzisiaj cisza:szok:

hello:-)

jakoś nie mam mocy dzisiaj.. jutro wizyta u ginka stresa mam, że ho ho... czuję się ok, ale najgorsze jest to, że dziś szefowa kazała mi dwigać:wściekła/y:

daria ale masz figurę:szok:rewelacja!! i jaki mały, zgrabny brzunio!

tasha majtki siateczkowe są super, bo przepuszczają powietrze, sięgają dużo powyżej rany, więc dodatkowo przytrzymują opatrunek

kinga trzymam &&&&&&&&&&&& za hsg!!!

198ed59400216be548e10bf3

hej DziołszKi
U nas znowu zapowiada sie burzowa noc...i 18 stopni..wiec "gurunc" bedzie
burza.gif

Zmeczona jestem...pol dnia przy desce odstalam prasujac rzeczy na wyjazd. Chlopcy nawet grzeczni byli...

Tusiu daj mi Kochana na priva adres do siebie....I kto jeszcze chcial? Natusia??? Kurcze nie pamietam
Wysle jeszcze przed naszym wyjazdem

Noemi, może jeszcze owu będzie? U Ewcik też miało nie być owulki a jest teraz w ciąży :-)

Ja też jestem załamana, właśnie robi mi się 4 zapalenie piersi, odkąd mała się urodziła non stop jadę na antybiotykach i dosłownie 3-4 dni temu zakończyłam kurację. Nie wiem czy to mała mnie czymś infekuje czy co, wydawało mi się, że laktacja mi się już unormowała a tu takie jazdy, synka karmiłam 8 miesięcy i tylko raz miałam zapalenie. Nie wiem co robić, najgorsze jest to, że nie mam już antybiotyku a jutro na pewno będzie koło 39*C ...no i nie wiem czy dalsze karmienie piersią ma sens, przecież wątroba mi siądzie od tych antybiotyków :-( ...jestem załamana :-(

Ewcik, trzymam jutro kciuki za wizytę! Na pewno usłyszysz same radosne wieści, zobaczysz!

Kinga, za Ciebie kochana jutro również z całych sił trzymam kciuki.

Uciekam bo źle się czuje, tempka już rośnie, pierś bardzo boli i pojawia się rumień :-(

Piranha Kocie najchetniej bym Ci napisala "daj sobie z tym spokoj" z tym karmieniem ale tak nie mogę bo to kochanie Twoja decyzja. Z drugiej strony tak jak piszesz watroba tego nie wytrzyma i zagrzybi cie...wiesz dokladnie jak te antybiotyki wyjaławiają!!!!! Ja uwazam ze karmienie TAK ale nie za wszelka cene?!!!
Ja z Maksiem mialam identycznie!!!!! zapelenie jedno po drugim i w efekcie jak juz mnie bolalo na potege polecialam zaryczana na Usg i okazalo sie ze mam nie jedną a dwie zmiany zapalne i torbiel..gdybym nie przerwala lakacji z tych zapalen moglby sie zrobic ropien..no i pozostawala jeszcze kwestia torbieli!!!! Bylo bardzo cienko z moimi cyckami....
Wylam ale po wizycie podjelam decyzje ze juz nie walcze...musialam szybko wziasc tabsy na zachamowanie...i dostalam recepte na jakies ktpore w 4 dni hamuja...niestety minus taki ze ich koszt jest gigantyczny bo za 4 czy 5 tabletek 400 zl i cyce robia sie kamienie.....troche to trwa zanim gruczoly wroca do swoich rozmiarow....dla mnie to byl koszmar..ale nie mialam juz wyjscia..bo piersi mnie tak bolaly ze dziecka nie moglam wciasc na rece!!!!!
Piranho przemysl to bo dopuki ty bedziesz w takim stanie z goraczka nie bedziesz wstanie zajac sie dziecmi...Jestem z Toba:))))

dziękuję za moc waszych kciuków aż ją czuję! ;)))) to miłe
Ja już gotowa.
kłade sie zaraz bo o 6 musze być już w szpitalu. Zabieg bede miała robiony koło 11.
Dobranoc.
Napiszę w środę na spokojnie do was.:tak:
Paa:)

reklama
Hej Babeczki;***

Ja dziś od rana działam z truskawkami-zaprawiam kompoty, dzem i sok, jestem wykonczona jeszcze zaraz wstawie ostatni garnek i gotowe.... jeszcze sprzatałam spiżarke, dopeiro widze ile mam tam niepotrzebnych rzeczy, które leża i sa po protu do wyrzucenia;)
Mały pomagał przy okazji"odkrył" jakie cuda tam sie chowały:))) -zabawki, którymi sie nie bawił pochowałam w karton;)

Ewcik, dziękować za &&&&&&&&&&&&&;*** Kochana jesteś no i ja trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejsza wizytę!!!

KInga za Ciebie również mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czarodziejko, tak ja chciałam film;)))
Ależ się napracwałaś dzis;) Dobrze, że chłopcy grzeczni. Ale wyjazd sie wam szykuje....jej wypocznicjcie dobrze!!!

Noemi, ja tam wierzę, że ten cykl bedzie Twój! Tyle włożyłaś pracy w przygotowanie i wgl, że bedzie dobrze nie zamartwiaj się tylko dzialaj ;***

Piranha, olaboga.... kochana idz koniecznie jutro do lekarza!!! On Ci doradzi co zrobic z karmieniem może faktycznie coś się dzieje skoro ciągle masz zapalenie.... Słońce obyś jakoś nocke przetrwała! Daj rano znac jak sie czujesz!:***

tasha, no mam wolne ide 27sierpnia, ale mam plan co bede robic- bede sprzatac wszystko co sie da w domu no i troche wypoczne, jeszcze na działce d roboty więc zleci raz dwa:)))
Nie wiem ,która to pytała-tak mieszkamy blisko morza ok 30km:))

Daria, a tym razem jaki kosz wylicytowałaś?
Ależ masz figurkę;) A Nadusia jaka słodka!!!;)

Patrysia, ale figle Marcelek wyprawia w brzuszku;)))

Axari :))) ale super brzusio;)))

Marzycielko
, jak tam na froncie???

Truskaffcia co słychać?

Jutro ide małego na angielski zapisać, mam nadz.ze bedzie bez probblemu chodzić i załapie szybko wiele rzeczy, bo ma b.dobrą paięć do wierzyków czy piosenek i chce przez kilka mies. zobaczyc jjak mu pojdzie;)

Buziaki dla Was Kochane ;****

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry