reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiecie co jakiś taki spokój mam w sobie i może tak miało być bo ja nie wierzyłam że tempka w ogóle się ruszy w górę i tak rozmawiałam z M że jak skoczy to spróbujemy 0+12 na spokojnie bez wyliczeń tylko na oko i może coś z tego wyjdzie a jak nie to clo mamy na następny cykl i dzisiaj jakie było moje zaskoczenie jak zobaczyłam temperaturę na termometrze i tak sobie myślę że może coś z tego będzie...Trzymajcie dziewczyny kciuki:) a ile dni po starankach można robić test ciążowy??

reklama
Noemi trzymam kciuki, żeby ten babski plemnior się tam dobił!!!! Ja to cały czas patrzę z niedowierzaniem na mojego M, bo byłam pewna, że on takich babskich plemniorów nie ma:-D Ja mam dwóch najstarszych synów z poprzedniego małżeństwa, Kacek jest synem mojego M, ale... mój M ma 13-letniego syna z poprzedniego związku, tak że widzicie jaki to CUD ta nasza Adusia:-D
Andziak rozumiem Ciebie doskonale, bo nawet nie muszę pisać jak kocham moich chłopców, ale też nie muszę mówić co czułam patrząc na małe dziewczynki, ani co teraz czuję jak myślę o tej mojej pipuni....

Noemi ja też Ci kibicuje bardzo

Dziewczyny wróciliśmy:) ale było milutko
a jedno piwo podziałało na mnie jak 3! :rofl2: normalnie mam kręćka hehehe
dobra ciiii.....

ja chce już nowy cykl!!!!:cool: to czekanie.... w sumie! mało mnie może bedzie jakiś czas bo wyjeżdżamy to tu to tam... nie bede tak myślała o nowym cyklu :-p czekam na @:-)

Noemi najlepiej blisko dnia spodziewanej @ coby się nie stresować za bardzo. Ja zapowiedziałam sobie że test zrobie po 14 dniach ..... ale jak przyjdzie co do czego to i tak pewnie nie wytrzymam ;-)
Z drugim synkiem zrobiłam test 10 dnia fazy lutealnej i nic nie wyszło a potem zrobiłam 14 dnia i juz były dwie kreski
W tej ostatniej ciąży poronionej sytuacja podobna 10dfl nic , 11 i 12 dfl cień cienia a dopiero 14 dnia byłam pewna w 100%. Także myślę że najlepiej testowac 14 dnia fazy lutealnej - przynajmniej w moim przypadku ;-)

axarai też bym wariowała ze szczęścia będąc na Twoim miejscu. :-)

natusia to super dzień dziś spędziliście - fajnie :-)

Kinga czyli randka udana , ma się rozumieć??? ;-) a czas do noego cyklu szybko zleci, przynajmniej mi szybko leci jak mam tak jak teraz dużo pracy i mało czasu żeby o tym myśleć.
Tak jak teraz na szybko sobie wymyśliłam że może w tym cyklu jeszcze spróbować - tylko to myślenie kilkanaście godzin za późno przyszło ;-) Ale..... co się odwlecze to nie uciecze

Ostatnia edycja:
co do testowania to zależy.... wiem że dziewczyny miały pozytywne juz w 10dfl a niektóre dopiero w 13 lub 17!dfl :tak:
Ja nigdy nie testowałam do puki nie było po terminie @ chyba na jednej dłoni mogę policzyć ile było takich cykli, niestety u mnie to nie była ciąża.. bywało że cykle miałam 35dniowe 39dniowe... a juz myślałam że sie udało... ale to było kiedyś.

natusia u mamy wszystko w porządku :) po malutku ale do przodu! :)

Kociatka ale ja nie mam.zamiaru pisac i czarowac tu inaczej niz czuje.Wiadomo zdrowie i szczescie w rodzinie najwazniejsze/Ale oprucz tego coreczka to szczyt moich marzen i mamysle do tego prawo.
A kocham cala trojke Moze nie zasluzyl na taka matke niewiem.Ale uwazam ze robie dla moich synow wszystko co mozliwe.I poswiecam caly moj czas u zycie.Nie zwazajac na to ze nie sa corcia.
A gdybym wogole nie chciala synow nie decydowalabym sie na kolejne dzieci majac jednego.Lekarz stwierdzil w zartach jedyna szansa zmiana partnera

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja lecę spać bo od kilku dni jakoś spać mi się chce...
Kociatka nikt się tu nie gniewa i nie kłóci, też mam różne myśli jak widzę nieszczęście rodziców którzy cierpią bo mają chore dzieci, dlatego robię wszystko żeby mieć zdrową córeczkę:tak: a zdrowie dzieciątka jest najważniejsze!!I to wiemy wszystkie i dla wszystkich z nas jest to najważniejsze:-)

Kociatka - dokładnie, nikt się nie gniewa!!! po prostu dyskutujemy sobie o naszych marzeniach, tych spełnionych i niespełnionych...rozumiem marzenia twojej przyjaciółki, która ma niepełnosprawną córeczkę...rozumiem też marzenia par, które nie mogą mieć dzieci...ale człowiek to taka bestia, że jak jedno marzenie spełni to zaraz ma następne:-) a doceniamy to co mamy dopiero w obliczu jakiegoś zakrętu życiowego...
Noemi - to co? trzymamy za owocne staranka i za zdrową córcię!!!
Natusia - no właśnie mam nadzieję, że już w piątek poznam termin cc, oby!!! bo już się nie mogę doczekać mojego skarba:-)

Chlopcy nadal maja nadzieje na siostre choc tlumacze ze jest braciszek.W miare luz do polowy sierpnia bo potem 4 wizyty z Bartkiem w Poznaniu i przygotowania do szkoly/Cos mnie bierze lamie w kosciach.Kuba tez kaszle

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny, wpadam na chwilke tylko napisać że chyba nici z mojego cwanego planu bo tempka dzisiaj niska. No nic zobaczymy może stanie się cud jak u Ewcik a jak nie to czdekam na małpę@, miłego dnia!!:-)

Do góry