reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka

kurde ciśnienie jakieś chyba lipne, bo zasypiam na siedziąco i NIC mi się nie chce...a może to ten syndrom przedurlopowy
laugh.gif

Natusia pięknie dom się buduje, okolica koi i uspokaja...ach dzieciaki będą miały raj :D
gratki kresek na teście :) oj cieszy taki widok, ja teraz to normalnie miałam radochę jakby to co najmniej kreki ciążowe już były:-D
super atrakcje dla synka zaplanowałaś na dziś :D
Kinga no baaa jasne że się uda
a wy korzystajcie ze swobody jak sami jesteście, smacznego piwka :D
w domu cicho i pusto bez dzieciaka, ale od czasu do czasu fajnie tak móc skupić się tylko na sobie i mężu :)
a mały też na pewno świetnie czas spędza :)
Kate dziękuję :) Ale Alankowi fajnie w hustawce:-) do schrupania ten młodzieniec:-)
Nullka Dziękuję, też przyznam że ten pirat mój mi sie podoba hehe
Czarodziejka UDANYCH WAKACJI!!!!!!:-)
Anadziak dobrze że synek ma się dobrze :) macie już jakieś pomysły na imię?
Trzymam kciuki żeby z szyjką nic złego się nie działo, niech maluch sobie zdrowo rośnie w brzuszku :)
Piranha jak tam Twoje kochane brzdące? Całuje im brzuszki :)

Oj czuję pozytywne wibracje na forum!!! Posypią nam się dzieciaki!!!!

reklama
natusia, jeśli test był już pozytywny wczoraj po 15 a dziś po 13 był ból owulacyjny to wszystko pasuje idealnie bo daje to 22h od pozytywnego testu ...no a przecież pik LH mógł być wcześniej, np. o 13. Ja tam bym dziś późnym wieczorkiem zadziałała :-), jeśli pH będzie niskie i nie będzie EWCM to skróciłabym nawet do 10h. Trzymam kciuki! W przepięknym miejscu się budujecie!

nullka, ja właśnie w czasie owulki odczuwałam właśnie taki charakterystyczny ból przy poruszaniu się, zwłaszcza siadaniu i wstawaniu, to duże ułatwienie przy O+12.

Czarodziejko, bezpiecznego lotu i bajecznego urlopu! Czekamy na relacje po Waszym powrocie.

Tasha, kiedy poznasz termin CC? No bo jak to będzie w 36 tc to zostały już tylko 3 tygodnie, szok! :szok: Kupiłam sobie spory zapas bo 10 sztuk ale ja lubię mieć czegoś za dużo i mieć pewność, że mi nie zabraknie :-), przy poprzednim CC miałam tylko 2 sztuki i też dałam radę :-) ...a te majtki używam do tej pory. Blizna się ładnie zagoiła ale oczywiście goić się będzie jeszcze przez długie miesiące ...żeby tylko bliznowiec nie odrósł. Dziś miałam mega ciężki dzień, Kaja od rana nie miała ani jednej porządnej drzemki, jak przyśnie to zaraz po tym się budzi - wybudza ją albo Krzysiu albo ból brzucha, nie mam czasu dla synka a on to czuje, nudzi się i jest marudny ...jak pomyślę, że tak ma wyglądać każdy mój dzień przez najbliższe miesiące to ryczeć mi się chce, od rana nie miałam nawet kiedy coś zjeść, dopiero teraz mam chwilkę bo M wrócił szybciej z pracy a Kaja coś tam śpi (choć co chwilę się wybudza).

Andziak
, super, że wszystko w porządku!

Daria, dbajcie o siebie! Masz kogoś kto mógłby Ci pomóc przy Nadii by Ciebie odciążyć?

Noemi, jeśli owulka była wczoraj to dziś wieczorkiem będzie już za późno, jeśli pH jest niskie i nie ma EWCM to ja zadziałałabym wcześniej :tak: Tempka skacze od 3 dni przed owu do 3 dni po (w zależności od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu), najczęściej jednak dopiero po owulce.

Kinga, oby te bóle szybko minęły!

czarna, super się przygotowałaś, będzie z tego synuś jak nic! :-) Owulka mogła być w okolicy 18 dc (przestawiłabym na ten dzień granicę wyższych temperatur) tylko dziwne, że wciąż występuje EWCM.

Truskafffko
, te kochane brzdące dały mi dziś nieźle w kość :-)

Ostatnia edycja:
Narazie jest moja mam ale jutro jedzie do holandii i w sobote po nia jedziemy jak bede jechala po wozek. maz bedzie sie szedl pytac bo mozliwe ze nalezy nam sie opiekunka na ten czas ale to sie okaze :)

Piranha będzie M to zadziałamy i niech się dzieje co chce potraktuję to poprostu na luzie i liczę na szansę , że może się uda o ile owulka była....

Dziewczyny szok zrobiłam test owu i wysz la druga kreska wyraźna, bledsza niż kontrolna ale jest widoczna!! EWCM nie mam raczej taki gęsty krem, ph niskie dziewczynkowe.

Mój plan:
Zaaplikowałam sobie gynoflor bo nie podwyższa mi ph i pilnuje niskiego, podziałamy troszkę z sylkiem za ok godzinkę, może się uda;-) Dziewczyny co o tym myślicie?? Lutka mogła wpłynąć na owu?? Pamiętam z synkiem też zaszłam w okolicach 25dc...Doradźcie mi proszę...

Hallo Kochane!
3 dni na krzyż i tyle stron do nadrabiania! MY już w domku:-D Wczoraj mega migrena, i już wiem, że mnie łapie ta franca od zmęczenia:crazy: Na USG byliśmy, Malutka rośnie ładnie i zdrowiutko 29t2dc (wg suwaczka) 1330:-D
A to dowód rzeczowy i profilek
Zobacz załącznik 481532 Zobacz załącznik 481534
Szyjka ok, łożysko też, pływać też w czym ma, jedynie nie odwróciła się jeszcze, i zaczynam się stresować!
Daria uważaj na siebie!!!! I w ogóle co ten lekarz CIę tak straszy, obecnie mają taki sprzęt i metody, że mniejsze dzieci dają radę!!
Czarodziejko udanych wakacji!!!!
Andziak już kawał faceta z Twojego synusia!!! No właśnie jakie imię?:-D
Piranha jaka śliczna silna królewna!!!
i jeszcze muszę doczytać:rofl2:

Ostatnia edycja:
w niemczech jest troche inne pojecie leczenia niz w polsce. tu co ma byc to bedzie a nie jak w polsce jeszcze sie probuje ratowac i do inkubatora . jak mowilam ze moja nadia w inkubatorze byla to on taki zdziwiony... i jem te tabletki zeby te pluca zaczel sie ksztaltowac i funkcjonowac. a jedne dali mi takie tabletki ze 3 dni przed porodem powinny byc odlozone a ze u mnie nie wiadomo kiedy to bedzie to musze powiedziec w szpitalu bo nie moge urodzic;/ i cos tam beda dawac;/ ale u tego lekarza co bylam to wyniki wszystkie zrobili sprzet nie samowity wszystko ok tylko mowi ze ta szyjka tak ucieka i skraca sie on to po niemiecku nazwal ale nie pamietam jak;p tabletki mi zwiekszyli do 6 i zobaczymy:)
nawet milam sprawdzane pieprzyki i jeden po ciazy mam do usuniecia ;p

Daria rany, jakie pieprzyki sprawdzali, pierwsze słyszę!? Ale fakt mój lekarz też jakiś dziwny:eek: Witamin powiedział, że do kosza, tylko dobrze się odżywiać, w PL kazali mi brać jeszcze lutke dwa razy dziennie, a on to wyśmiał po prostu, i powiedział, że luteina to lipa:szok:
A i nie miałam badania na cukrzyce:szok:

Pirania , dzięki , właśnie jakoś ten ból się nie pokrywa ze śluzem , dla mnie też zagadka . Zwalam wszystko na to , że to pierwszy cykl po anty .

reklama
Daria rany, jakie pieprzyki sprawdzali, pierwsze słyszę!? Ale fakt mój lekarz też jakiś dziwny:eek: Witamin powiedział, że do kosza, tylko dobrze się odżywiać, w PL kazali mi brać jeszcze lutke dwa razy dziennie, a on to wyśmiał po prostu, i powiedział, że luteina to lipa:szok:
A i nie miałam badania na cukrzyce:szok:

bo ja miałam iść na tarczyce badanie(to zona ginekologa ) . i od razu ona mówi ze tu jest norma ze sprawdzaja czy nie ma jakis nowotworów :)na usg tarczyca super teraz tylko czekam na wyniki z krwi...

Do góry