reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

martika to mojej siostry znajoma miala tak sytuacje jak ty tylko 3 lekarzy mowilo jej ze syn a ostatnia lekarka w szpitalu ze corka i jednak byla corka... tak to jest z tymy lekarzami tylko dziwie sie tej lekarce bo ma dobry sprzet a nie wie;/ a w polsce chodzilam do starej ale bardzo dobrej lekarki miala paleno dyplomow od kwasniewskiej itp i na starym sprzecie jak swiat powiedziala i do konca sie zgadzalo :)

reklama
Ja jestem zdania ze jak siusiaka widziałam to na pewno synuś będzie bo jednak nie przesadzajmy aby "odpadł" :p ale jak siusiaka nie było pokazane a tylko gadane ze wydaje się synek to wtedy bym iała wątpliwości czy aby na pewno synek?

U mnie tak było tzn gin tylko powiedział ze chłopczyk bez żadnego pokazania dowodu i tak myśli mi po głowie chodziły czy aby na pewno Marceluś jest?no i na ostatniej wizycie poprosiłam o potwierdzenie ze synek aby mi pokazał siurka gin i pokazał mi jajeczka eleganckie :)i teraz jestem pewna że synuś i zakupy zaczete (wyprawka ubrankowa praktycznie zakończona a tyle co pare bluz i spodni dokupić :) )

Ja jestem zdania ze jak siusiaka widziałam to na pewno synuś będzie bo jednak nie przesadzajmy aby "odpadł" :p ale jak siusiaka nie było pokazane a tylko gadane ze wydaje się synek to wtedy bym iała wątpliwości czy aby na pewno synek?

U mnie tak było tzn gin tylko powiedział ze chłopczyk bez żadnego pokazania dowodu i tak myśli mi po głowie chodziły czy aby na pewno Marceluś jest?no i na ostatniej wizycie poprosiłam o potwierdzenie ze synek aby mi pokazał siurka gin i pokazał mi jajeczka eleganckie :)i teraz jestem pewna że synuś i zakupy zaczete (wyprawka ubrankowa praktycznie zakończona a tyle co pare bluz i spodni dokupić :) )
ja tego 21 tygodnia widzialam to co ona pokazala ze siusiak a teraz szukala i nic nie bylo ale moglo sie poprostu zawinac wiec sie na nic nie nastawiam;p

ale wiece co jest najlepsze bo ta justyna co mowili jej ze syn to jej maz chodzil i opowiadal kazdemu ze bedzie mial syna i jest 100% facetem bo bedzie mial syna;p a teraz kazdy sie z niego smieje bo ma weronike;d

Ach ten mój kochany kucharz Alanuś :D

Zapomniałam schować pojemnik z mąka gdzie na ladzie leżał...(robie dzisiaj na obiad naleśniki z serkiem waniliowym)

Ja sobie słucham muzyczke i na BB czytam az tak cicho coś mi się zrobiło i wchodze do pokoju a tam Alanek ma porozsypaną make na podłodze kuchence bo i w swoje garnuszki wsypywał i mówi do mnie ze gotuje :D hehe tak uroczy wygląd mego
synusia że zamiast złościć sie to zaczełam sie smiać :D i razem to posprzątalismy :))

DARIA
mogło być tak ze się schował siusiak...jeśli nie pokazała ci warg srmowych po prostu dowodu że dziewczynka to dla mnie nie jest dziewczynka bo to ze nie było widać siusiaka za wiele nie mówi...dlateog ja podparłam mego gina aby mi konkretnie pokazał siusiorka:)

Ach ten mój kochany kucharz Alanuś :D

Zapomniałam schować pojemnik z mąka gdzie na ladzie leżał...(robie dzisiaj na obiad naleśniki z serkiem waniliowym)

Ja sobie słucham muzyczke i na BB czytam az tak cicho coś mi się zrobiło i wchodze do pokoju a tam Alanek ma porozsypaną make na podłodze kuchence bo i w swoje garnuszki wsypywał i mówi do mnie ze gotuje :D hehe tak uroczy wygląd mego
synusia że zamiast złościć sie to zaczełam sie smiać :D i razem to posprzątalismy :))

DARIA
mogło być tak ze się schował siusiak...jeśli nie pokazała ci warg srmowych po prostu dowodu że dziewczynka to dla mnie nie jest dziewczynka bo to ze nie było widać siusiaka za wiele nie mówi...dlateog ja podparłam mego gina aby mi konkretnie pokazał siusiorka:)

wiesz ona chyba sama nie wie;p bo jak jej powiedzialam ze pani byla pewna ze chlopak to jezdzila i szukała;p i nic nie powiedziala;p a jej miny do konca zycia nie zapomne :) od tamtej pory mi usg nie zrobila;/

ale mi sie wydaje ze jednak bedzie chlopak nie wiem tak jakos czuje :)

sama bym sie smiala bo te dzeci nasze sa takie pocieszne;p nadia mi znowu otwiera lodowke i wszystko z niej wyciaga i przychodzi i am am nawet czasami w nocy wstanie i idzie po danio i lyzeczke i do lozka :)

U nas dzis Kuba troche lepiej.
Ja pracy pelno zaprawy.
Ja po fotce darii moge sie zalozyc ze chlopak.Mam juz 3 i widzialam.siusiaki na usg.
Teraz co prawda widzialam ta kreske tylko a ostatnio z profilu tylko.Tak cos sterczalo jak nub. I lekarz wtedy mowi no antenka sterczy.Wiec chlopak.Miedzy nogami bylo mu trudno zobaczyc bo maly miednicowo ulozony.

jak urodze to sie okaze czy syn :-)widzisz andziak ty po 3 synach pewna jestes ze u mnie syn a moja lekarka co widziala miliony siuskow i nie wie to chyba jakas tepa musi byc :) ja z nadia nie widzialam zadnych warg sromowych czy jakis kresek a lekarka ani razu nie dala mi do myslenia ze jest np chlopak tylko powiedziala raz i nigdy wiecej :) raz a konkretnie ;p a tu jak ktos mnie pyta co bedzie to sie smieje ze blizniaki:-D a moje siostry licza na siostrzenca :)

Testowalam wlasnie i druga kreska taka sama jak wczoraj wieczorem dobrze widoczna, znalazlam zdjecie w necie i moje kreseczki wygladaja tak :http://myaccount.early-pregnancy-te.../userReviewImages/large-temp4ed5b86d3e5a4.jpg

wczoraj rano ledwo widoczna wieczorem juz widoczna a dzis taka sama jak wczoraj wieczorem... :((co mam myslec? kiedy ta owulacja?byla juz? bedzie?:(:(dzis juz bez zadnych objawow sluzu nie ma bola brzucha nie ma i nog tez nie (bola mnie nogi zawsze przed ovu..)
przepraszam ze tak mecze ale jestem nowicjuszem..pierawszy raz w zyciu robie takie testy

Ostatnia edycja:
ladies, prawdopodobnie owulka była dziś. Bierze się pod uwagę pierwszy pozytywny test (kolejne nie mają już znaczenia i pokazują tylko jak szybko spada LH w organizmie) i owulka występuje 8-48h po takim teście, najczęściej 24-36h, u mnie było to 24h.

Dziś mam tak ciężki dzień z dzieciakami, że będzie mi się potem w koszmarach śnić ;-)

reklama
ladies, prawdopodobnie owulka była dziś. Bierze się pod uwagę pierwszy pozytywny test (kolejne nie mają już znaczenia i pokazują tylko jak szybko spada LH w organizmie) i owulka występuje 8-48h po takim teście, najczęściej 24-36h, u mnie było to 24h.

Dziś mam tak ciężki dzień z dzieciakami, że będzie mi się potem w koszmarach śnić ;-)
dalas mi nadzieje!:) jezeli ovulka jest dzis to sie uda moze :) czyli ten wczorajszy bladszy od kontrolnej moge uwazac za pozytywny?wczoraj w nocy mialam tez bardzo duzo sluzu .. jest nadzieja! gdybym mogla piranha bukiet kwiatow bym ci wyslala za te twoja dobroc i pomoc:*
to juz nie testowac dzis wieczorem?skoro nastepne pozytywne nie maja sensu

ja ci zazdroszcze tego ciezkiego dnia !:) tez bym takie chciala... hehe:)

Do góry