reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć

Hej Mama, miło Cię widzeć (w postaci postów);-)

Piranha, jak sobie radzisz? Z takimi maluchami nie jest lekko, z tego co piszesz Kajusia jest tak wymagającym dzieckiem jak mój synek - nie spał, dużo płakał (kolki), najchętniej tylko na rękach... Do tego nie ssał jak trzeba. Teraz jest niesamowity, choć był najgorszym noworodkiem świata.

Axarai, jak się czujesz? Nadal czekacie tylko do 37 tyg?

Pozdrawiam wszystkie serdecznie, oczywiście gratulacje dla nowych ciężarówek (Truskaffka, Kinga i kto? - nie doczytałam)

Miłej nocy

reklama
Hej dziewczynki!!!

OJ, ale sie rozpisalyscie, a ja czytalam i czytalam... super:-)

Piranha dziekuje za pomoc z wiesiolkiem i syropkiem. Jestes wspaniala mama i wierze, ze cos wymyslisz aby Kajusi bylo lzej.
Zazdroszcze tak duzego akwarium, jejku jak masz super !!!! Moje do twojego to kropla w morzu... ja mam 180l

Marzycielko
kurcze, szkoda ze to nie byla twoja wizyta. W mojej przychodni jest tak samo albo wizyta moja albo corki. Szkoda, ze nie moglas umowic sie predzej.

Axari super, ze podoba ci sie w nowym kraju. 3mam kciuki za 3 sierpnia. mam nadzieje ze nowa ginka bedzie mila i bardzo przyjacielsko nastawiona.

Mama drzewka, trawka, kwiatki .... ale masz super. Ja z moich kwiatkow to juz nic nie mam, deszcze i zimno tak je zalatwily, ze plakac mi sie chce... . Pochwal sie kolorkiem elewacji

Czarodziejko autko super, swietnie ze odwazylas sie jechac, teraz to juz pikus.....a ile radosci w tym. No to zycze szerokich drog. A... poczestowalam sie drineczkiem.... pycha. Tablice juz nie odpadna!!!!

Natusia a ty jak tam dzisiaj????

U nas pogoda cudowna, kolo poludnia bylysmy na labedziach a pozniej rozlozylam z cora basen. Oj jak sie nameczylysmy. Umylysmy, ustawilysmy i woda leci i leci. Pewnie do rana sie napelni, a ile radosci przy tym. Ja mokra, cora mokra a i jeszcze M musial byc mokry. Mam nadzieje ze pogoda utrzyma sie choc kilka dni abysmy mogly z niego skorzystac.

Kate. Patrysia, Andzia, Mama, Natusia, Daria, Misia, Tasha, Axari, Ewcik, Piranha, Marzycielka, Czarodziejka, MissBella, Kociatka i inne z gangu buziaczki

Axarai, dzięki :-)

kociatka, dzięki, że pytasz. Jest ciężko i nie ukrywam, że nieraz się poryczałam z bezsilności. Kaja faktycznie jest taka jak piszesz czyli nie śpi, sporo płacze (ale to zapewne z powodu kolek i bardzo wzdętego brzuszka), niestety na rękach również płacze, ssie bardzo krótko (choć przybiera bardzo dużo na wadze więc to chyba nie problem), dławi się przy tym często i cmoka a więc pewnie łapie więcej powietrza, nie potrafię jednak jej tego oduczyć, przy butli też cmoka. Jest bardzo spostrzegawcza i śledzi mnie cały czas, musi mnie widzieć i wpatrzona jest we mnie jak w obrazek :-), uwielbia być głaskana po główce i w przeciwieństwie do Krzysia potrafi zasnąć bez piersi, po prostu leżąc przy mnie (ale tylko w nocy). Myślę, że będzie z niej wrażliwa i inteligentna dziewczynka i chciałabym te ciężkie czasy wspominać już z perspektywy jak Ty :-)

Andziak, byłam dziś u lekarza z Krzysiem w sprawie tego ZA i wszystko jest w należytym porządku a mama z siostrą niepotrzebnie mnie nastraszyły i wkręciły, synuś rozwija się prawidłowo, ma jedynie zaburzenia mowy ale znam przypadki kiedy dzieci nawet w wieku 3 lat niewiele mówiły a nagle coś się odblokowywało i nawijały pełnymi zdaniami jak szalone.

Kasiu
, dzięki kochana :-* Moje pierwsze akwarium miało 160l a potem były coraz większe (a było ich sporo :-)), myślę, że te 960l to maksimum jakie odważę się postawić na pierwszym piętrze na stropie Teriva (a pod akwarium jest jeszcze zbiornik 160l, który będzie pełnił rolę filtra biologicznego) :-)

Krzysiu właśnie przyszedł dać mi buziaka i powiedział "dobranoc" :-)

Ostatnia edycja:
Piranha cudowne suwaczki, a dzieciaczki sa przesliczne. Krzysia oczka to caly czas pokazuja jaki z niego jest slodziutki anioleczke. Mam nadzieje ze Kaja bedzie taka sama.... taki annioleczke

Czyzbys miala rybki morskie???

Kasiu, dzięki wielkie, w imieniu dzieciaczków również :-) Miałam akwarium morskie 120l (plus sump) ale to jednak są za duże koszty dla mnie, zbiorniki słodkowodne mają coś w sobie, można stworzyć wiele aranżacji (np. mroczne "Czarne Wody" Amazonii, kamieniste Iwagumi, korzenne Ryuboku, roślinne akwarium holenderskie i inne) a morskie akwaria są jednak podobne, do tego przy braku odpowiedniej pielęgnacji (która słono kosztuje tak więc nie tylko woda jest tam słona :-D) wyglądają nieestetycznie (brązowe korale bez barw, brzydkie glony).

Piranha, masz niezwykle wrażliwe i inteligentne dziecko po prostu:tak: Mój mały od początku był niesamowity, taki uważny i obserwujący jak Kaja. Wyciągnięty z brzucha nie płakał tylko przyglądał mi się, he he. Jako noworodek spał 8-12 godzin na dobę, im więcej widział tym mniej chciał spać - przecież świat jest taki fascynujący.... Umierałam ze zmęczenia.

Dziś ma rok i mówi mi "ceść", powtarza słowa w takim kontekście, że nam szczęka opada... Pokazuje na roletę i mówi "dzień", bo chce, żeby ją tata odsunął. Na kotka mówi "icia" albo "kotek". "Mama" zaczął używać jak miał 6 miesięcy. I czyta mi w myślach:-D.

Było mi z nim bardzo ciężko, choć nie miałam drugiego dzieciaka czułam, że kompletnie sobie nie radzę. Czasem z wściekłości krzyczałam, płakałam........ Po 3 miesiacach, jak przeszły kolki, to było już inne dziecko. Teraz chcę, zeby drugie było podobne, bo warto się pomęczyć! Już niedługo będzie lepiej, trzymaj się!

Kasiu, dzięki wielkie, w imieniu dzieciaczków również :-) Miałam akwarium morskie 120l (plus sump) ale to jednak są za duże koszty dla mnie, zbiorniki słodkowodne mają coś w sobie, można stworzyć wiele aranżacji (np. mroczne "Czarne Wody" Amazonii, kamieniste Iwagumi, korzenne Ryuboku, roślinne akwarium holenderskie i inne) a morskie akwaria są jednak podobne, do tego przy braku odpowiedniej pielęgnacji (która słono kosztuje tak więc nie tylko woda jest tam słona :-D) wyglądają nieestetycznie (brązowe korale bez barw, brzydkie glony).

... no wlasnie, te koszta w zwiazku z utrzymaniem odpowiednich warunkow w akwarium no i rybki tez nie takie tanie. Ja teraz z PL przywiozlam 4 sumiki ( takie tyci) i 2 duze od siostry. Duze plywaja a male sa tylko 3, oj ale mam. Tutaj w UK nie ma sumikow. Nie wiem jak ty ale ja uwielbiam patrzec na moje rybki, bardzo mnie to relaksuje

kociatka, nawet nie masz pojęcia jak mnie pocieszyłaś, Kaja też jest takim obserwatorem :-), do tego robi to z takim wzrokiem jakby już wszystko wiedziała :-), zawsze lekarka pediatra ją na wizytach bardzo chwali i mówi, że super z niej dziewczynka i bardzo dobrze się rozwija, zwróciła ostatnio uwagę, że Kaja oglądała z wielkim zainteresowaniem kolorowe obrazki na ścianie. Mam nadzieję, że po tych ciężkich 3 miesiącach również sporo się zmieni, w końcu takie bóle brzuszka nie tylko powodują płacz ale pewnie i pospać nie dają. A Twój synuś faktycznie niesamowity jest, szok, że tak wcześnie zaczął mówić, dla mnie to abstrakcja gdyż Krzysiu kiepsko mówi jak na dwulatka.

Kasiu, mam dokładnie tak samo :-), patrzenie na ryby i w ogóle na akwarium nieziemsko mnie relaksuje, to właśnie dlatego znów zakładam akwarium by mieć jakąś odskocznię choćby na kilka sekund :-) Krzysiu zawsze do akwarium przykleja nos i ogląda rybki więc ma to po mamusi (mój M jest antyakwarystyczny :-D).

reklama
Do góry