reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
nie mysle nad tym, dowiem sie za jakis czas, przy dziewczynach bylam prawie pewna ze chlopcy od poczatku, a teraz mam przeczucie, ze bedzie 3 dziewczynka do kompletu. Nadia jak jej tlumaczylam, ze to nie sklep i nie moge wybrac czy bedzie chlopiec czy dziewczynka to mi odpowiedziala: wiesz mamo lepiej jakbys miala teraz synka bo dziewczynki to placza i marudza, ale jak bedzie siostra to Ci mamo wspolczuje, bedziemy niezla banda lobuziar. ;-)

moja Nadia to chudzinka wazy 16 kg przy 110, a livik po buzi jest okraglutka, ma takie jeszcze grube nozki i raczki a ma 14 kg przy 98 cm ...

Daria skad ja to znam, moje dziewczyny slychac na drugim koncu rosenheim chyba, bo tak glosna mowia, a jak sie kloca to juz wogole,
wspolczuje zgagi, ja tfu tfu nie wiem co to jest...

patrzylam w książeczce to nadia jak miala 95cm wazyla 17,80 a teraz przy wzroscie 106 cm 18 kg:) to lepiej niz bylo;p tylko wlasnie buzka jej zostala taka pulchna ale fajna taka i lapki i nozki ma takie nabite :-D
slodkie ta sa takie pulpety :-p

ladies, takie bóle są zazwyczaj normalne gdyż w ciąży wzrasta gwałtownie poziom gestagenów, odpowiedzialnych za skurcze macicy, złe samopoczucie, bolące piersi i rozdrażnienie. Bóle w podbrzuszu powoduje jednak też niedobór progesteronu i mi lekarka przy takich bólach zaleciła progesteron i nospę (bóle podbrzusza miałam na początku pierwszej ciąży, w drugiej ich już nie było, być może dzięki witaminie B6, która poprawiła produkcję progesteronu), u Ciebie na pewno wszystko jest w porządku - krecha gruba więc pewnie i hCG i progesteron wysokie :tak:, trzymam kciuki! Połówkę B-Complexu możesz śmiało od razu zamienić na witaminy ciążowe. To nie będzie ciąża biochemiczna, zobaczysz!

patrzylam w książeczce to nadia jak miala 95cm wazyla 17,80 a teraz przy wzroscie 106 cm 18 kg:) to lepiej niz bylo;p tylko wlasnie buzka jej zostala taka pulchna ale fajna taka i lapki i nozki ma takie nabite :-D
slodkie ta sa takie pulpety :-p
Nadia jest wysoka jak na swoj wiek :-) moja to po rodzicach maja dlugo beda niskie (chociaz w grupie u nadii od 3-6 lat Nadia jest wyzsza od wiekszosci 6 latkow, tylko 2 dzieci jest od niej wyzsze) a potem jedne wakacje i skocza w gore :-) ja w jeden miesiac 20 cm uroslam, maz tez z tych nienormalnie rosnacych tez w jeden miesiac z najnizszego w klasie stal sie najwyzszy heh wiec na bank ponad 170 beda mialy :-)

slodkie sa to fakt, ale livik ma 3 lata i wciaz ma dziurki w lokciach, przy paluszkach jak niemowlak heh

Ja Kai raz dziennie podaję butlę by znała smak mleka modyfikowanego i umiała ciągnąć przez smoczek, tak samo robiłam z Krzysiem i dzięki temu bez problemu odstawiłam małego cycoholika od piersi - zwiększałam ilość karmień butelką a laktacja stopniowo zanikała.

Kochana,ja też tak chciałam ale ona pociągnęła butlę jak miała parę tygodni wyłącznie z moim mlekiem,modyfikowanego nie ruszyła i pluła jak tylko poczuła że inne mleko leci :no: potem wogule jakby zapomniała do czego służy smoczek,że nie wspomnę ile smoczków-uspokajaczy wypróbowałam...dzisiaj ma je do zabawy ;-)
Teraz próbuję dawac jej na noc zagęszczone MM w kubku,czasem troszkę wypije,innym razem nie ruszy wogule...trafił mi się naprawdę ciężki przypadek jedzeniowy a raczej niejedzeniowy :-D ale pracujemy nad tym cały czas,odstawic ją muszę tak czy inaczej,nie zagłodzi się przecież.
Fakt,nie wygląda na niejadka ale chłopcy też tak wyglądali,byli nawet więksi a do końca 7 m-ca też tylko na cycku,moja mama się śmiała że chyba śmietanę mam zamiast mleka :) Tylko z nimi z jedzeniem nie było problemu,jak zaczęłąm wprowadzac nowe pokarmy-jedli wszystko bardzo chętnie...no i z odstawieniem też nie,jednego karmiłam do 15 m-ca a drogiego do 20 m-ca.

Kasia uk,kiteczkę zaczęłam jej robic bo jej włoski stoją cały czas!! Jak na środkowej fotce,cały czas ma irokeza
:-D:-D:-D aż taksówkarz do mnie jak byłam w pl mówi "ale MU pani irokeza postawiła" :-);-) a była akurat ubrana tylko w czerwoną bluzeczkę i wyglądała jak mały punk :sorry2:

marti_ka,nawet nie dopatrzyłam że w ciąży jesteś a tu taki piękny suwaczek!! GRATULUJĘ! A dlaczego wątpisz żeby był synek? Jak wyglądał cykl w któym zaszłaś?

Zazdroszczę Wam dziewczyny tego planowania...ale ja już swój limit wyczerpałam,trójka mi w zupełności wystarczy :-p

kasiu obiad mają o 13.40, więc o 14 po niego jadę.. ciągle myślę, jak mu tam..dupkiem się nie stresuj, mi też w cyklu w którym się "udało", zdarzyło się raz zapomnieć..tylko, ze ja brałam dupka 1 rano, 1 wieczorem, tak jak, pirania pisze, mi tak lekarka kazał.. i też nie czułam owulacji, a jednak była

daria rany koguta, ale masz figurę-zazdroszczę! a Nadusia jaka wymęczona

czarodziejka piękne zdjęcie wkleiłaś, jak zwykle... chciałabym tam być teraz i odpocząć od niemiłych myśli...

ladies kreskę bardzo ładnie widać, gratuluję

marti_ka,nawet nie dopatrzyłam że w ciąży jesteś a tu taki piękny suwaczek!! GRATULUJĘ! A dlaczego wątpisz żeby był synek? Jak wyglądał cykl w któym zaszłaś?

Zazdroszczę Wam dziewczyny tego planowania...ale ja już swój limit wyczerpałam,trójka mi w zupełności wystarczy :-p
ano bo mialam zaplanowane co 4 dni staranka, a w 16 dniu miala byc owulacja (tak jak w poprzednich cyklach) a tu bach testy owulacyjne wczensiej pozytywne no i przekombinowalam, bo silny bol chyba owulacyjny (chyba bo nigdy takiego nie mialam, promieniujacy przed 15 minut mialam 36 h po stosunku jedynym bez zabezpieczenia ;-)dlatego mysle, ze bede miala trzecia urocza coreczke :-)
Obserwacja cyklu - enpr.pl

znikam na przedstawienie do przedszkola, Nanka gra czerwona rybke i ma teskt do powiedzenia , jest tym bardzo podekscytowana ;-), zegnaja dzis swoich kolegow idacych od wrzesnia doszkoly a od jutra maja wakacje

Ostatnia edycja:
marti_ka niekoniecznie,wiesz jakie życie przewrotne jest,ile razy jest odwrotnie niż myślimy ;) Trzymam kciuki za siusiaczka :tak:
Piranha,jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy :szok::tak:
Czarodziejko,mam nadzieję że uda się Wam spełnic marzenie i wybudowac domek swoich marzeń!
Patrysiu,zapomniałam Tobie napisac...Mój Oliś też długo był taki pulchniutki a teraz? Chudzielec wystrzelił mi do góry! Zresztą te dziecięce fałdki są tak słodkie że gdyby nie to że mam laurusie,brakowałoby mi ich ;)
Kasia_uk,kiedyś pytałam ale chyba przeoczyłaś...czy nie pisałaś kiedyś na kafeterii?

reklama
czesc dziewczyny
Matko jakie tempo macie w pisaniu
Czarodziejko chłopcy sliczni i dom też, ja tez mieszam niby w mieście bo 3 km od a codziennie sarny i bociany mam pod oknami, mam tez dosyc dużą działke tak,że jest super zwłaszcza dla dzieci i faktycznie pralni czy spiżarka to fajna rzezcz, u nas sie sprawdza
Truskafffka , Nastusia trzymam kciuki za wizyty &&&&&&&&&
Daria jaka Ty szczupła jestes !!! A Nadi zdjęcie w sklepi boskie !!!
Jagienko sliczna niunia !!!! Ja tez miałąm problemy z odstawieniem starszego od cyca i czuje, ze teraz tez będą bo nie dokarmiama go
Kasia uk tzrmam kciku za dwie kreseczki w tym cyklu
Patrysia ja też nie wiem co to zgaga bo też nigdy jej nie miałam
Pirhania każdy sposób jest dobry na podanie leku, byle tylko skuteczny, ja tez tak kombinowałm u mnie w napojach nie wyczuwał i pił

Do góry