reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

martika a moze akurat syn sie zagniezdzil:)
moja nadia jest wysoka ale maz ma prawie 1,90 jego brat 2 m ja tez do niskich nie naleze, ale moze byc tak jak moja siostra rosla rosla i przestala i teraz ma 163;p za wysoka dziewczyna tez nie dobrze ;p
nadia tez ma te slodkie dziurki w zgieciach :)
milego ogladania przedstawienia :)

reklama
... wpadam do was tak szybciutko... i na mala chwileczke...

Ladies 3mam mocno kciuki

Jagienka tak pisalam kiedys na kafeterii, buziak

Czarna ptaszki mi swierkaja ze dzis urodzinki
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!

Dziewczynki uciekam na male zakupy, buziaki i dziekuje za wasza wiare i kciuki

Jagienko, mi z kolei trafił się ciężki przypadek "nieśpiący" :-) ale z tego co opisujesz to nie mogę narzekać bo jak widać jedne dzieci nas rozpieszczają w jednym a serwują problemy w drugim a inne odwrotnie :-D Smoczek jest teraz wybawieniem i bardzo córcię uspokaja, od razu oczka jej lecą ...ale początkowo nie bardzo chciała go ciągnąć. Krzysia nie uczyłam ssać smoka i niestety zrobił sobie smoczka z moich (.)(.) ;-) (wybudzał się jak mu taki "smoczek" z buzi wypadł hehehe), nauczyłam go zatem jak miał dopiero kilka miesięcy. Teraz wolałam być zapobiegliwa ale na szczęście Kaja nie jest cycoholiczką :-) Na pewno Ci się uda! Mój synuś też miał takiego irokeza, jak Kaja też będzie mieć to również zrobię jej taką słodką kiteczkę :-)

Ewcik, jak się czujesz, rozkręciło się znów krwawienie?

Martika, ja bym NT i obecność kości nosowej sprawdziła, zresztą w PL to obowiązkowe raczej, odpuściłabym jedynie test PAPPA.

kate, u Krzysia w napoju nie przeszło, spryciarz wyczaił, że coś nie gra ;-)

Czarna, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i oczywiście ślicznego synusia! :-)

Ostatnia edycja:
DARIA toć twoja Nadia to jak mój Dominik :D on te 19 kg ale wzrostem jak twoje dziecię :D a on do zerówki idzie :p ja z M to mali jesteśmy bo ja 158 a M 178 także Domis to ogólnie mały nie jest patrząc na rodziców jakich ma ;)

...
Czarna ptaszki mi swierkaja ze dzis urodzinki
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!

i
ano wlasnie teraz wiem o czym zapomnialam piszac pierwszego mojego posta dzisiaj....
Czarna spelnienia marzen, duzo radosci, szczescia, usmiechu i wszystkiego czego sobie zyczysz !

Martika, ja bym NT i obecność kości nosowej sprawdziła, zresztą w PL to obowiązkowe raczej, odpuściłabym jedynie test PAPPA.

!
W DE nie jest obowiazkowe i jest od niedawna platne, jedyne 150 euro, a normalne usg 35 wiec niezle przebicie cenowe :baffled: a ja mam wizyte za tydzien i na to nt za wczesnie, a jak wroce to juz bedzie za pozno :confused: zobacze czy znajde jakis wolny termin w swojej okolicy by to prywatnie zrobic, ale jak wyjdzie cos nie tak, dla mnie to i tak wiekszego znaczenia nie ma, bo to i tak by niczego nie zmienilo... zrobic mam znajoma ktorej nt i kosc nosowa wyszly ok, wogole wszystko bylo ksiazkowe a Rafalek urodzil sie z zespolem patou i zmiarl 2 tygodnie po narodzinach i mam znajoma ktorej od poczatku mowiono, ze dziecko jest chore ciezko ,genetyczna choroba, wszystkie badania byly na niekorzysc dziecka, dopiero po sprawdzeniu genotypow rodzicom okazalo sie, ze jedno z nich ma cos nie tak, a jest zdrowe,taka uroda i dziecko urodzilo sie zdrowe, prawidlowo sie rozwija ...

niektorych moze moje podejscie razic, ale ja jestem taka kobieta,ze nie moglabym usunac chorego dziecka, nie potrafilabym z tym zyc, tu jest taka kobieta ktora usunela ciaze bo u dziecka wykryto zespol downa, bo nie chciala chorego dziecka,potem urodzila zdrowego synka, niestety mieli wypadek, rodzice wyszli bez szwanku, a dziecko zyje, ale jest ciezko uposledzone fizycznie, ruchowo, nie ma z nim kontaktu... jest niczym roslina...

Ostatnia edycja:
CZARNA i ja życze :)

ChomikImage.aspx

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny tak od niechcenia i wyszedł prawie pozytywny kreska kontrolna jest troszkę ciemniejsza tak o pół tonu od drugiej:) tak się ucieszyłam na ten widok!! Od rana za namową Truskafki wmawiam sobie pozytywny nastrój i że już niedługo się uda jeszcze ten test i choćbym miała się cieszyć tylko do pt to jestem teraz szczęśliwa:) wczoraj na teście prawie nic nie było widać tylko cień cienia a dzisiaj taka krecha:) chciałam się z Wami szybko tym podzielić:)

Martika, masakra, że to tyle kosztuje, przecież sprawdzenie obecności kości nosowej to sekunda a zmierzenie grubości fałdu karkowego to 5 sekund.

Przed chwilką 4 razy pod rzad rozśmieszyłam Kaje, ale to był słodki widok, oczka się jej strasznie śmiały, usta uśmiechnięte od ucha do ucha i języczek przy tym wystawiała, żałuję, że nie mam fotki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Martika, masakra, że to tyle kosztuje, przecież sprawdzenie obecności kości nosowej to sekunda a zmierzenie grubości fałdu karkowego to 5 sekund.

Przed chwilką 4 razy pod rzad rozśmieszyłam Kaje, ale to był słodki widok, oczka się jej strasznie śmiały, usta uśmiechnięte od ucha do ucha i języczek przy tym wystawiała, żałuję, że nie mam fotki :-)
to musi byc piekny widok :-)

no nie wiem co oni sobie tak cenia, bo dla mnie to czysty bez sens by kobieta za spokoj w ciazy, musiala placic 150 euro... przeciez lekarze kaza unikac stresu, a tu prosze ;-) jak bede w PL to zobacze czy u mamy w przychodni w ktorej pracuje ,nie zrobia mi tego , bo na razie ona nie wiem ;-)wiec nie mam jak zapytac ;-)

Do góry