...
Czarna ptaszki mi swierkaja ze dzis urodzinki
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!
i
ano wlasnie teraz wiem o czym zapomnialam piszac pierwszego mojego posta dzisiaj....
Czarna spelnienia marzen, duzo radosci, szczescia, usmiechu i wszystkiego czego sobie zyczysz !
Martika, ja bym NT i obecność kości nosowej sprawdziła, zresztą w PL to obowiązkowe raczej, odpuściłabym jedynie test PAPPA.
!
W DE nie jest obowiazkowe i jest od niedawna platne, jedyne 150 euro, a normalne usg 35 wiec niezle przebicie cenowe

a ja mam wizyte za tydzien i na to nt za wczesnie, a jak wroce to juz bedzie za pozno

zobacze czy znajde jakis wolny termin w swojej okolicy by to prywatnie zrobic, ale jak wyjdzie cos nie tak, dla mnie to i tak wiekszego znaczenia nie ma, bo to i tak by niczego nie zmienilo... zrobic mam znajoma ktorej nt i kosc nosowa wyszly ok, wogole wszystko bylo ksiazkowe a Rafalek urodzil sie z zespolem patou i zmiarl 2 tygodnie po narodzinach i mam znajoma ktorej od poczatku mowiono, ze dziecko jest chore ciezko ,genetyczna choroba, wszystkie badania byly na niekorzysc dziecka, dopiero po sprawdzeniu genotypow rodzicom okazalo sie, ze jedno z nich ma cos nie tak, a jest zdrowe,taka uroda i dziecko urodzilo sie zdrowe, prawidlowo sie rozwija ...
niektorych moze moje podejscie razic, ale ja jestem taka kobieta,ze nie moglabym usunac chorego dziecka, nie potrafilabym z tym zyc, tu jest taka kobieta ktora usunela ciaze bo u dziecka wykryto zespol downa, bo nie chciala chorego dziecka,potem urodzila zdrowego synka, niestety mieli wypadek, rodzice wyszli bez szwanku, a dziecko zyje, ale jest ciezko uposledzone fizycznie, ruchowo, nie ma z nim kontaktu... jest niczym roslina...