reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hejka

ja dziś w domu ...a utyranaaaa gorzej niż po pracy, ale chata lśni :) satysfakcja jest

miałam jeszcze gulasz robić, ale sobie odpuściłam, Rybcia już domagała się odpoczynku i spokoju ;)

za to zrobiłam pomidorową, na świeżych pomidorkach
ja jak Piranha teraz rzuciłam się na smakołyki których nie bardzo można było jeść przy diecie dziewczynkowej hihi także pomidory, owoce...oj ciągnie mnie do nich ;)

Natusia wiesz, dziś pierwszy raz jadłam te tabletki i faktycznie mam wrażenie że mi lepiej, nie wiem czy to kwestia psychiki czy tabletek, ale grunt że nie mdłości tak bardzo nie męczą hehe
zobaczymy jak wieczorem będzie, bo mnie wtedy zazwyczaj bardziej męczy
brawo za działanie teraz kciuki mega zaciśnięte :)
Piranha oo widzisz, fajnie, a pamiętasz ile brałaś tych tabletek dziennie, bo ja zaczęłam dziś od dwóch...
haha ale młodemu pasują te okularki, fajowy jest :)
i radość Kai bezcenna :D
Misia pięknie tempka wzrasta :)
Czarodziejka to podświadome pragnienia się w snach ujawniają hihihihi
dobrze że ze szwagrem ok, niech już tak zostanie
Martika jej ..takie przeżycia są koszmarne, aż serce staje...dobrze że Nadia dzielnie sobie poradziła i wy szybko ją znaleźliście..
Patrysia łał niezłe mieszkanie ma Marcelek, musi mu być wygodnie :)
udany hipcio hiehie
Mama sobota już tuż tuż...oj będzie ściskania i miłości bez końca :)
jaaakie tam spanie??? ja tu tyram od rana :p
ale proszę...na życzenie specjalne jedyne malutkie ale niepowtarzalne .. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ;)
Kate brawo dla Olinka za gadanie i odpampersowanie!!!!!!:-)
a małemu podawaj śliwki w słoiczku, może pomogą
Marzycielka noo buuu też już tęsknię..
ale bawcie się super i rozmnażajcie się hehe
Kasia spokojna Twoja rozczochrana, czekamy :)
Kinga miłego oglądania :)
Tasha raz dwa dojdziesz do siebie, oj będę zazdrościć figury ;-)
Axarai uff dobrze że możesz cc wziąć, jakby Ada nadal na tyłeczku siedziała, nie wyobrażam sobie rodzić pośladkowo ..:szok:

Axarai witaj ;)))
a wiesz ,żę moja kumpela urodziła bliźniaczki-2 córki - SN i obie były pośladkowo...

powodzenia na wizycie i owocnych ustaleń..

Truskaffcia no to teraz odsapnij ;) i dziękuję za ~~~~~~:)

ide zasiąść prze tivi:tak:

Patrysia* ----> pamietasz kolegę :))))

Kasiu, faktycznie dziwne bo testy owulacyjne są zielone a ciążowe niebieskie, czyżby producent się pomylił skoro testy były w oryginalnym opakowaniu? ...aż wierzyć się nie chce, kup lepiej jakiś test w aptece. Zrób lepiej jutro oba testy i zobacz czy kreska na niebieskim jest ciemniejsza, jeśli tak będzie to jest to jednak test ciążowy :-) ...ale numer.

patrysia
, hipcio jest superowy :-D

Tasha, oby katarek szybko opuścił nosek Twojej ślicznej Biedroneczki.

Axarai, w takim wypadku też bym wolała CC od razu, nie chciałabym ryzykować, że coś pójdzie nie tak. Kciuki by Adusia się jednak odwróciła. W szpitalu, w którym ja rodziłam też leży się 3 dni po SN a 4 dni po CC.

Daria, właśnie w jakimś programie w TV mówili, że tętno co jakiś czas spada gdy coś uciska pępowinę zatem może to być owinięcie.

Truskafffka, jak zabrakło tych tabletek to łykałam witaminę B6 i dodawałam imbir do herbaty ale niestety już to nie pomagało. Kompletnie nie pamiętam ile ja łykałam tych tabletek ale na pewno maksymalną zalecaną dawkę :-)

... no i juz wrocilam...
sloneczko tak mocno swieci, ze 20 min i moja posciel sucha!!! Wow, dzien bez deszczu :)
Ja na dzis koncze z testami i tem. Czekam na samoistny rozwoj sytuacji. jesli jest fasolka to jest i koniec, natomiast jesli jej tam nie ma to juz na sile jej tam nie wsadze :) a przede mna kolejne, nowe cykle. Autka odkurzylam, nowe zapachy powiesilam i jest super. Czekam na wieczor i wezme sie za M, "chata" wolna no to trzeba skorzystac "!!!!
Uciekam do garow.... robie ruskie pierogi dzis na obiadek i kilka z truskaweczkami. Buziaki

Kasiu, ale żeś mi smaka na truskawki zrobiła :-) a boję się je jeść podczas karmienia gdyż to podobno silne alergeny. A nie boisz się bez testowania odstawić w sobotę dupka?

Kasiu, ale żeś mi smaka na truskawki zrobiła :-) a boję się je jeść podczas karmienia gdyż to podobno silne alergeny. A nie boisz się bez testowania odstawić w sobotę dupka?

Piranha przepraszam za truskafki... pomysl sobie, ze te truskafki wcale nie sa smaczne.... bardzo duze i sztucznie napedzane.
Slonce ty moje, ja jutro nie testuje.... mierze tylko temp a dupka wezme wieczorkiem( 10 dzien z dupkiem). W sobote rano zatestuje, to bedzie 13dpo... testem ze sklepu:), i tak jak mi napisalas... jesli wyjdzie "cos tam" to wezme dupka w sobote wieczorem takze. No chyba ze test bedzie pusty.... to koniec w sobote z dupkiem i bede czekala co dalej.
Mam jeszcze pytank, jesli odstwie dupka to @ pojawi sie po kilku dniach a czy wynik testu nie ma nic wspolnego z dupkiem???? Kurcze, chyba namieszlam...

właśnie rozmawiałam z siostrą ..
Jej mąż ma masakryczne problemy z kręgosłupem-krioterapia ,masaże,akupunktura ...ból głowy ,że życ Mu się nie chce.....
leczy się od jakiegoś czasu....

dostałam od Niej teraz mms z wypadkiem samochodowym....

dzwoni i pytam czy to nasz brat-bo auto czerwone ..a Ona mówi ,że to jej P.....
zajechali Mu drogę ludzie-młoda para z 4m-cznym dzieckiem ...on bez prawa jazdy...

P.nie mógł wysiąść z auta ,poduszka wystrzeliła,blachy pogięte ,że drzwi nie szło otworzyć ...i chyba ma uszkodzony kręgosłup..przyjechała straz i policja choć ci ludzie prosili ,żeby nie wzywał...
i pogotowie..

P.jest w szpitalu a siostra zapłakana czeka na wieści........

decyzja zapadła-jutro jedziemy po dzieci i przytulić siostrę ........

reklama
Jezzzzuuuu, Mama bardzo ci wspolczuje. Ja to chyba juz dzisiaj bym wsiadala i jechala do siostry. Bardzo ci wspolczuje... to jest tragedia, jutro tata a dzis szwagier??? Ale pamietaj bedzie wszystko dobrze. Jedz do siostry ona cie potrzebuje. Daleko masz do niej???? Trzymam mocno kciuki aby bylo wszytsko ok i z tata i ze szwagrem.

Ostatnia edycja:
Do góry