reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andziak :) cieszę sie że dotarła, przepraszam że tak późno sie za to wzięłam:sorry:
mnie dziś lżej, chyba faktycznie te tabletki z imbirem działają :)
no i mam nadzieję że tak długo mnie nie będzie męczyć :baffled:
Daria dobrze że maluch pod kontrolą
Mama spróbuj trochę pospać
Piranha jak to jest z chodzeniem na basen w ciąży?

reklama
Truskafffko, podobno pływanie jest wręcz zalecane w ciąży ale wielu lekarzy odradza kąpiel w basenach z powodu braku czystości wód i tym samym możliwości złapania różnych infekcji, czasem groźnych dla dziecka. Niektóre baseny mają ozonowaną wodę, bałabym się kąpać w chlorowanej.

natusia
, M właśnie zabrał Krzysia do usypiania (dostałam od niego słodkiego buziaka na dobranoc :-)) a ja próbuję uśpić Kaję, co przyśnie to zaraz się wybudza i tak w kółko. A interesujesz się muzyką, że taki kierunek chodzi Ci po głowie?

natusia, no to te studia są dla Ciebie stworzone ale i tak trzymam kciuki byś mogła iść na nie dopiero za jakiś czas :-) Krzysiu tak wcześnie idzie spać bo nie miał drzemki w ciągu dnia ;-) Ja też lubię rysować (ołówkiem i piórkiem, do malowania mniej mnie ciągnęło), startowałam nawet kiedyś w konkursach i ilustrowałam gazetkę o nietoperzach w takim jednym towarzystwie przyjaciół przyrody :-)

Marzycielko, udanych wakacji, czekamy na Ciebie!

mama o matko, wspolczuje... zdrowia dla szwagra, kurcze mam nadzieje, ze z kregoslupem mu sie nie pogorszy... a ci ludzie, matko taka nieodpowiedzialnosc, bez prawka jezdzic, w dodatku z niemowlakiem... totalny idiotyzm :wściekła/y:
nie wiem co jeszcze chcialam napisac, skleroza ciazowa :zawstydzona/y:

mama , oby tylko ten wypadek nie pogorszył stanu zdrowia szwagra , a Wy jutro też uważajcie bo o idiotę na drodze to wcale nie trudno

pirania , zrobiłam dziś progesteron , to 22dc wynik 13,5 ng/ml norma dla fazy lutealnej ? dobrze myślę ?
piszą że od 0,95-21,0

Czarna,Martika ,Marzycielka dzięki za wsparcie..

Natusia niestety nadal nic nie wiem czyli chyba zostawili P.na noc w szpitalu...jutro będę u siostry to się wszystkiego dowiem ..jak sama nie dała znac do tej godziny to ja nie będę dzwonić ...

Pirania &&&&& oby dzieci zasnęły..

Daria &&&& za następne ktg..

Dziewczyny witajcie :-)
Wróciłam wieczorem w sobote i od tamtej pory zanim sie odezwe postanowiłam nadrobić cały wątek ale..... NIE UDAŁO MI SIE :-( i chyba nie dam rady , tyle naskrobałyście. Stanęłam na stronie 5300 więc 44 strony mi zostały.

mama bardzo ale to bardzo się cieszę że wróciłaś do nas i znowu rozłożyłaś kocyk i duzo zdrowia dla szwagra oby wszystko bylo z nim w porzadku

Kinga i Ewcik przykre jest to co Was spotkało , ale doskonale rozumiem jak się czujecie , bo swoją sytuację z przed kilku miesięcy pamiętam jak dziś - tego sie nie zapomina . Trzymajcie sie i wierze że wszystkie doczekamy sie kolejnego dzidziusia

Przepraszam ale nie pamiętam co u każdej z Was bo czytałam forum na raty

Marzycielko udanego wypoczynku

natusia jak Twoje staranka?

My wypoczęliśmy , zakochałam się w Chorwacji i wiem że jeszcze tam wrócę. Byliśmy na wyspie Pag , mieliśmy piękny i bajkowy widok z tarasu na morze, wyspę i góry. Pozwiedzaliśmy kilka miejsc . Najgorsza była droga powrotna bo cholernie chciało nam sie spać - w tamtą strone nie było takiego problemu. Pewnie przez to rozleniwienie :-D

Owulkę potwierdzoną testami i mega bólami miałam w nocy z 16 na 17dc (z 1/2 sierpnia) pod koniec wyjazdu. Sex był na 3 dni przed owu oraz była próba O+12 ale ponieważ bóle owu były całą dobe to nie wiem czy było O+12 czy może O+24. Tempki nie są wiarygodne, gdyż wiadomo wakacje, drinki i chodziłam spać prawie codziennie o 2 w nocy. Po powrocie dopiero widać tempki jakie powinny być. Czekam teraz czy będzie efekt naszych starań, ale jakoś nie czuję wewnętrznie żeby miało się udać. Czekam z niecierpliwością kiedy będę mogła już zrobić test (o ile wcześniej nie przyjdzie @)

Mam nadzieję że teraz będę już na bieżąco i w temacie :-)

Kochana ja chyba tez sporo zakwaszaczy używałam , a test ..... może w niedziele , ale spodziewana @ ma byc wtorek lub środa więc nie wiem czy wytrzymam .
Kiedy mi radzicie zrobic test o czułości 10 ???

reklama
natusia, Krzysiu wstał dziś o 8:30, czasem faktycznie jest tak marudny bez drzemki, że w końcu się poddaję i kładę go spać na 1-2 godzinki o 17-tej (wcześniej nie chce ostatnio zasypiać) a potem są problemy z zaśnięciem wieczorem, dziś jednak bez problemu dał radę ale po 19-tej był już strasznie marudny, chyba zatem najlepszym wyjściem jest brak drzemek w dzień i wczesne kładzenie go spać wieczorkiem (najlepsze i dla Krzysia i dla rodziców :-D). Kaja wypiła właśnie butlę (raz dziennie podaję by znała smak mleka modyfikowanego i umiała pić z butli, łatwiej wtedy odstawić od cyca ;-)) i odpłynęła w czasie picia. Trzymam jutro kciuki za wysoką tempkę. Ambitna babeczka z Ciebie, że chcesz iść na podyplomówkę :tak:, mnie jakoś politechnika wypaliła i cieszę się, że mam to już za sobą :-D

Czarna
, progesteron przyzwoity :tak: choć podobno zaleca się by wynosił powyżej 15 ng/ml, u mnie w szczęśliwym cyklu wynosił coś koło 18 ng/ml w 7 dpo.

nullka, ja też miałam mocne postanowienie, że nadrobię zaległości po powrocie ze szpitala ale wywiesiłam białą flagę :-D Super, że wakacje udane! Trzymam kciuki za szczęśliwy finał tego cyklu.

Kasia, trzymam od rana kciuki za ładną i wysoką tempkę!

Kinga, za Twoją tempkę też będę jutro trzymać mocno kciuki!

nullka
, ja bym zrobiła test w 12 dpo czyli we wtorek ...no chyba że masz sporo testów i negatywy nie będą Ciebie stresować to testowałabym wcześniej bo czasem zdarzają się plusiki już np. w 10 dpo :-)

Ja dzisiaj też wcześniej mykam spać bo coś w głowie mi się dziś kręci. Kolorowych snów dla wszystkich! Do jutra dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Do góry