reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasia, natusia, hahaha, ale jaja, też się pośmiałam :-D

Kasiu, tu np. są różne zdjęcia tego testu Wholesale 10mIU/ml Pregnancy Test Strip One Step HCG Urine Test Kit Certification CE, $0.11-0.13/Piece | DHgate i jest zielony :-), tutaj też fotka tego testu:

1000pcs-Pregnancy-Test-Strip-One-Step-HCG-Urine_7161178_8.jpg

Ja miałam test taki jak poniżej i był super (owulacyjne tej firmy też są świetne i nigdy mnie nie zawiodły):

795688.jpg

natusia, Krzysiu przysnął o 15-tej (miało być bez drzemek ale położyłam go spać by Kaja choć chwilkę pospała, niestety nie dane jej to było bo braciszek ją budzi ;-)) a Kaja też przysnęła (od rana nie miała ani jednej drzemki, mam nadzieję, że zaraz znów się nie obudzi) :-) A jak dziś Twój synek, nic lepiej?

axarai, strasznie to przykre :-(

PS. Niestety Kaja już nie śpi, spała może 10 minut :-(

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry wszystkim :)
nullka super zdjecia z wczasów :) ja sie nie moge doczekac az pojedziemy wszyscy za rok bo teraz jedziemy jeszcze z nadia nad morze bo po porodzie nie bedzie czasu ;/
axarii ja to bym sie cieszyla jak by moja ktoras siostra wkoncu miala dziecko nie ukrywam mlode nie sa ;p a co do obrazania to ja mam jedna siostre co jest o wszystko zazdrosna wszystko musi miec najlepsze nie moze przezyc jak cos kupimy predzej niz ona (co jest zadko;p ) to ona zaraz kupuj lepsze ;d i tak w kolko ale coz to typowy skorpion:)
ja duzo roboty bo meza urodziny jutro wyprawiamy a w niedziele nad morze oby byla pogoda..
milego dnia dla wszystkich :)

Andziak dokładnie teraz to minimum 150 lat trzeba życzyć - także 150 lat dla dziadka :-)

axarai też mi ciężko uwierzyć że siostra ma focha na wieść o Twojej ciązy - ale ja już dawno stwierdziłam że ludzie są dziwni i często nie potrafię ich zrozumieć :-/ Mam nadzieje że Wasze relacje zmienią się jak już Twoja Adusia będzie na świecie bo w końcu dziewczyny będą prawie w tym samym wieku. Gratuluję siostrzenicy przede wszystkim :-)

Daria wszystkiego dobrego dla męża i udanego wypadu nad morze - pięknej pogody :-)

Czarodziejka udanego wieczoru :-D

Ja też używam testów owulacyjnych o których pisała Piranha , i testów ciążowych tych niebieskich i są raczej niezawodne :-)
Kiedyś miałam owulacyjne te w różowym opakowaniu i były do bani , pokazywały jak chciały i łatwo można było nie odczytać dnia owulacji. Także polecam te zielone i niebieskie :-)

Dobra mąż wrócił z pracy a ja biorę sie za robote

natusia a wiesz że te testy zielone są z różną czułością - ostatnio kupiłam 30 a tym razem zamówiłam 20 i wiesz co ??? Wydaje mi sie że 30 sa lepsze :-)
A jak u Ciebie???

Wiesz co ja jak kupowałam to sie zdziwiłam że cena była różna (te 20 były ciut droższe od 30) Opakowanie mają takie samo tylko z tyłu masz napisane jaką mają czułość.
Ja też chyba sobie zamówię teraz z 50 szt bo idą jak woda (o ile okaze sie że sa mi nadal potrzebne a raczej tak bedzie)

Nullka tak, ugryzł mnie kleszcz, mój mąż go wyciągnął, a w tym miejscu zrobiła się wielka czerwona plama, tzw. rumień. Długo ją ignorowałam w nadziei, że zniknie, ale ona jakoś nie chciała więc zrobiłam badania i stąd antybiotyk. Zdjęcia z wakacji cudowne, my też bylismy dwa razy w Chorwacji z Tomkiem, bardzo nam się tam podoba. A do Dubrovnika też nie dojechaliśmy. Może kiedyś się uda?

Tasha no wiem, że mała powinna teraz jak najdłużej w brzuchu posiedzieć ale ja chciałabym już tak jak Ty mieć ją zdrową koło siebie. Gratuluję cudownej córeczki:-)

Kasia UK dobrze rozumiem, że jutro testujesz?!? Jak tak, to od rana trzymam kciuki!

Axarai, sis się nie przejmuj, najważniejsze, że masz wspaniałą rodzinę. Ja jestem jedynaczką, zawsze marzyłam o siostrze, niezrozumiałe dla mnie takie zachowania. A kleszczy słusznie- unikaj, to wyjątkowe paskudztwo jest.

Mama, jak Twój Tata?

Natusia, jak synek? I jak Twoja głowa, lepiej trochę? Wstawiam kilka zdjęć naszego domku, zgodnie z obietnicą- byłam, zrobiłam, wstawiłam:-) my mamy tak z 5-7km, ale dla nas to nie taki problem bo jesteśmy obydwoje zmotoryzowani więc i tak dzień w dzień głownie autem się przemieszczamy.

d1.jpgd2.jpgd3.jpgd4.jpgd5.jpg

natusia, też kupowałam w pakach 50 sztuk :-), zarówno owulacyjne jak i ciążowe tej firmy są świetne, o innych tanich testach z Allegro czy eBay czytałam różne niepochlebne opinie a o tych same dobre, ja kupowałam od tego sprzedawcy: TESTY OWULACYJNE- 50szt TEST OWULACYJNY-EXPRES! (2505478551) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kasiu, raz jeszcze zamieszczam fotki stosowanych przeze mnie testów ale mam nadzieję, że nie będą Ci już potrzebne :-)

675c_1_sbl.JPG

795688.jpg

reklama

Patrysiak
, cudny dom i cudna okolica!!! To moje marzenie wybudować taki do końca własny domek jednorodzinny na własnej działce ....pewnie na marzeniu się tylko skończy.

Do góry