reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dopiero teraz udało mi się uspokoić Kaję :-(, przysypia w bujaku ale i tak pewnie nie zaśnie albo zrobi to tylko na kilka minut dopóki M z Krzysiem nie wrócą z zakupów :-( Dziewczyny, nie wiem jak ja długo jeszcze dam tak radę, nawet jak do Was piszę to zawsze bujam Kaję nogą i często mam jeszcze Krzysia na kolanach. Nie mam kompletnie na nic czasu, odżywiam się fatalnie o ile w ogóle mam czas coś zjeść, od 2 dni strasznie kręci mi się w głowie ....eeeech, musiałam się pożalić, naprawdę nie wiem jak z tego wybrnąć.

PS. Kaja nie zasnęła, lecą jej oczka i wydaje się, że już odpływa a tu nagle trach - oczy wielkie jak spodki i tak w kółko :-( ...a ziewa okropnie i trze oczka więc śpiąca jest.

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero teraz udało mi się uspokoić Kaję :-(, przysypia w bujaku ale i tak pewnie nie zaśnie albo zrobi to tylko na kilka minut dopóki M z Krzysiem nie wrócą z zakupów :-( Dziewczyny, nie wiem jak ja długo jeszcze dam tak radę, nawet jak do Was piszę to zawsze bujam Kaję nogą i często mam jeszcze Krzysia na kolanach. Nie mam kompletnie na nic czasu, odżywiam się fatalnie o ile w ogóle mam czas coś zjeść, od 2 dni strasznie kręci mi się w głowie ....eeeech, musiałam się pożalić, naprawdę nie wiem jak z tego wybrnąć.

PS. Kaja nie zasnęła, lecą jej oczka i wydaje się, że już odpływa a tu nagle trach - oczy wielkie jak spodki i tak w kółko :-( ...a ziewa okropnie i trze oczka więc śpiąca jest.

oj wiem dobrze co przechodzisz tylko ty dodatkowo masz jeszcze synka ... z Nadia tez tak bylo tylko troszke starsza byla ale lakarze mi ciagle mówili ze widocznie dziecko nie potrzebuje snu;/ ona zamknęła oczy na 5 min i żywa byla jak by spala caly dzień;/

Zauważyłam, że wybudza ją cofanie się treści pokarmowej bo nagle bierze duży łyk, dławi się i wybudza ...po każdym posiłku staram się ją odbijać ...oby to minęło jak najszybciej, pamiętacie może kiedy Waszym dzieciom minęło ulewanie o ile w ogóle je miały?

Chyba odstawię Debridat bo czytam, że po nim paradoksalnie ulewanie może być jeszcze większe ...tylko boję się, że kolki staną się znów bardziej uciążliwe. Kaja od 10 minut śpi a ja jak na szpilkach ;-), wieczorem ma często głębszy sen a najfajniej śpi w nocy. Sorki babeczki, że Wam tutaj tak pomarudziłam ale miałam dołka a komu mam się wyżalić jak nie Wam :-D

Ostatnia edycja:
Zauważyłam, że wybudza ją cofanie się treści pokarmowej bo nagle bierze duży łyk, dławi się i wybudza ...po każdym posiłku staram się ją odbijać ...oby to minęło jak najszybciej, pamiętacie może kiedy Waszym dzieciom minęło ulewanie o ile w ogóle je miały?

mi nadia dlugo ulewała i dawalam jej do mleka nutriton nic nie dawalo i mleko ar tez nic nie dalo minelo gdzies bo 2 miesiacach ak jedna lekarka mi powiedziala ze jak jej sie odbije to mam ja jeszcze tak nosic do 10 minut a nawet 15 i rzeczywiście bylo dobrze.

Cześć ;)))
MAM DZIECI W DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;)))))))))))));))))))))))))))))));))))))))))))

spadam bo padam ....droga cięzka ..masę aut a z powrotem cały czas lało ;/

z tatkiem oki:))
a P.juz w domu..

kochane ..jutro opisze co i jak bo dzis tylko wleciałam dac znac ,że szczęśliwie wróciliśmy ..
wiem ,że na Was mozna liczyć i pewnie && trzymałyście ...zatem
WSZYSTKIM !!!!! WAM ZA TO DZIĘKUJĘ :))

jutro wlatuję z kawą ..śpijcie dobrze ...ja na pewno będę spała spokojnie mając dzieci za ścianą :)))))))))))))))))))))))))))))))

Mama, jak dobrze, że już jesteś i że z tatą w porządku! Odpocznij i naciesz się dziećmi!

natusia, no właśnie u Kai to nie jest problem z zaśnięciem (zasypia wpatrzona we mnie jak w obrazek :-)) ale z tym, że wybudzają ją bóle brzuszka, cofanie się pokarmu (tak na zewnątrz to raczej rzadko ulewa ale słychać jak co chwilę bierze dużego łyka i się dławi) a przede wszystkim każdy, nawet niewielki hałas ...a ciężko o ciszę kiedy w domu grasuje dwulatek :-D ...jejku, mam nadzieję, że wszystko się jakoś niebawem ułoży bo naprawdę zaczynam podupadać na zdrowiu i żal mi córeczki - pod koniec dnia płacze i nie może już zasnąć z przemęczenia :-( Oby Twój synuś jutro poczuł się dużo lepiej a Twoja tempka na wykresie poszybowała ostro w górę.

natusia, dzięki kochana :-* Faktycznie to dziwne bo nigdy jej w ciszy nie usypiałam i jest cały czas tak samo odkąd przyszła ze szpitala, wiem, że niemowlęta są bardziej wrażliwe jak noworodki podczas snu na otaczające je dźwięki (z czasem faza głębokiego snu się wydłuża, małe niemowlęta mają dłuższą fazę płytkiego snu) ale myślałam, że się przyzwyczai :-(

Kasiu, czekam rano na mega newsa i oczywiście trzymam z całych sił kciuki! &&&&&&&&&&&&

Natusia, Kinga i Misia, oby Wasze tempki sięgały niebios :-)

Jutro wybywam do teściów, będzie u nich rodzinka M z Hiszpanii więc będzie wesoło :-) Dobrej nocki dla wszystkich!

reklama
Czesc Dziewczynki !!!

....wpadam tak szybciutko, przede wszystkim podziekowac wam za kciuki no ale ten cykl nie byl moj....mam nastepna szanse, czekam az @ sie pojawi i znowu....

Natusia
milego dzionka no i szczesliwej drogi ktora doprowadzi cie do M

Piranha milej goscinnosci u tesciow :) bardzo mi przykro ze kaja sie tak meczy, a ty tak jak napisala Natusia zacznij brac witaminki. O nas dbasz a sama?????

Mama
.. widzisz, wrocilas i same dobre wiesci. Ciesze sie bardzo :)

Kinga, Misia, Natusia &&&&&& za wasze cykle.

Obserwacja cyklu - enpr.pl

Dziewczynki zycze kazdej wspanialej slonecznej soboty

Ostatnia edycja:
Do góry