reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia napisze tak... mialam nadzieje, no ale plakac nie bede :) przeciez to dopiero poczatki brania witamin przez M, i predzej czy pozniej sie uda. Zastanawia mnie jedno... dlaczego to jest takie trudne?????

U ciebie tempka idzie w gore, to jest super... dlatego trzymam mocno kciuki i wierze, ze bedzie dobrze. A ty dzisiaj jedziesz??? Sama czy z synkiem???? Najwazniejsze jak twoj smyk sie czuje, lepiej mu troszke????

Tamte testy ovul wyrzucilam juz wczoraj, tak wiec czekam za "normalnymi" i dzialam. Moze sprobuje dupka brac 2x???? Cos bylo nie tak, albo plemiki za slabe albo.... ciaza biochemiczna???

Ostatnia edycja:
reklama
Natusia no to jesli z malym jest ok, tzn tylko alergia to koniecznie musisz go wziasc do Taty :) Nie mozesz zrobic mu teraz przykrosci, sama widzisz jak on na ten wyjazd juz czeka!!!! Bedzie dzionek super, taki rodzinny :)

Co do mojej tempki, no to fakt... troszke i mnie sama zaciekawilo i zdziwilo, no ale co tam... czlowiek jest silny i potrafi sie podniesc z kazdego upadku. Ja teraz naprawde jestem pelna wiary i jesli czekalam dwa lata to poczekam jeszcze kilka cykli.
Po kazdej burzy zawsze, ale to zawsze wychodzi sloneczko :)

..... napisze wam co teraz zrobilam, tylko blagam nie zacznijcie na mnie krzyczec....
normalnie wyszlam na ogrodek, sloneczko pieknie swieci i ... zapalilam fajeczke.... kurcze az mi lzej...

Natusia to M caly czas na budowie waszej jest????

Ostatnia edycja:
witam kobietki;))

byłam już u psiaka znajomych ..nakarmić ,pogłaskać ,porzucać zabawką ...
teraz wróciłam na łono rodzinki;)))

wczoraj jak napisałam posta to dzieci już spały a ja poszłam pod prysznic i też się położyłam bo droga bardzo mnie wymęczyła-tymbardziej ,że prowadziłam ...

dzis rano tulaski z dziećmi..wycałowane,wyściskane,nawąchane:-D:-Di stwierdzam ,że nie tylko noworodki ładnie pachną :-D

co do mojego taty to zrobili Mu cystoskopię....bolesne to dziadostwo ,ale tak narazie musieli...
Cystoskopia – Wikipedia, wolna encyklopedia

wstawiam info co to takiego...za każdym razem kiedy winiki taty są niezbyt ,żeby podawać narkozę to robią cystoskopię i przesunęli Mu termin operacji na listopad....
oby się wyniki poprawiły..

a co do P....
to jest posiniaczony aż fioletowy...
pół twarzy opuchnięte...dobrze,że zęby całe.
chodzić musi w kołnierzu ..chwilę posiedzi i musi się kłaść..
w poniedziałek dalsze badania..

jak podjechalismy pod dom rodziców to dzieci z takim piskiem wyleciały,że szok ....Zuza jak dobiegła do mnie to się rozpłakała i powiedziała...mamo nigdy wiecej na tak długo!!!

a Domi podleciał i powiedział ..mamo jestem facetem ,opiekowałem się Zuzą !
a dumny był przy tym :tak:
mój!!!!! cudowny facet ;):):):))

kochane myslałam ,że coś poczytam co u Was ,ale muszę rozwiesić pranie i jechać po zakupy ...

ściskam mocnoooo i nas zimno jak jasny gwint!!! nie wiem czy mamy z 10 stop....

Pirania,Natusia,Nullka,Kasia i reszta babeczek DZIĘKUJĘ za wsparcie :)

Ostatnia edycja:
Hejka!

Kasieńko
, szkoda :-( (po odpaleniu kompa od razu wleciałam na Twój wykresik) ...ale w przyszłym cyklu M będzie już dość długo łykał witaminki (choć spermatogeneza trwa 3 miesiące) i ten cykl będzie Twój! Może spróbuj jakoś wycelować by starania były co 4 dni? Wtedy jest podobno najwięcej plemników w spermie więc większe szanse na ciążę (na synka również :-)). Masz przepiękną fazę lutealną i MUSI się udać. Bardzo prawdopodobne, że była to ciąża biochemiczna skoro 50% ciąż jest taka a jeśli na teście coś się pojawiło to właśnie na to stawiam ...ale wówczas to bardzo pocieszające bo oznacza 2 rzeczy - mianowicie to, że plemniki Twojego M się wzmocniły i są w stanie pokonać drogę do komórki jajowej oraz to, że jak najbardziej możesz zajść w ciążę :tak: Też bym brała dupka 2x1, mi się nie udawało w cyklach, w których brałam 1x1 a udało się w pierwszym, w którym brałam 2x1. Buziaki!

natusia
, wykres bardzo ładny, życzę Ci kochana spokojnej drogi. U nas dziś tylko 16 stopni, czuć normalnie nadchodzącą jesień ...a ja nie lubię ani jesieni ani zimy :-(

Mama, super, że rodzinka już szczęśliwa w komplecie :-), będę trzymać kciuki by wyniki taty szybko się poprawiły a szwagier szybko do zdrówka wrócił.

Piranha, witaj slonce !!!!

Dziekuje, ja wlasnie pamietam jak ty pisalas o 3 m-cach, i pani doktor tez mowila ze okolo 3 mi=cy potrwa, no ale nic nie szkodzi, sprobowac w ramach przyjemnosci:). Pamietam wlasnie jak pisalas, ze bralas dupka 2x, ja tez tak zrobie w kolejnym cyklu... choc jesli M sa jeszcze leniwe to nawet dupek 2x nie pomoze. Ja tez potchodze do tego inaczej, nawet jesli byloby "cos" to lepiej niech stanie sie jak sie stalo, widocznie bylo za sloabe i sie nie utrzymalo, a kolejne cykle sa przed nami :)

Prosze skrobnij choc pare slow jak Kaja dzisiejsza nocke przetrwala??? Czy jest troszke lepiej??? Kurde jak ja urodzilam to mama z Pl przywiozla mi herbatki z Hipa, nie pamietam jakie ale napewno byly przecwkolkowe ( podawalam jej po kazdej butli mleka chociaz kilka lyczkow) i uspokajajace... tych nie podawalam. Moja nie miala kolek, albo dzieki butelka antykolkowym albo dzieki tej herbatce.

A u mnie dla odmiany juz teraz w sloneczku 32C, heheh lato w pelni

reklama
Kasiu, super podejście! A propos L-karnityna chyba szybciutko poprawia ruchliwość plemników więc mi się wydaje, że to była ciąża biochemiczna ...no a w przyszłym cyklu zgodnie ze statystyką 50% ;-) MUSI się udać :tak:, będę Ci mocno kibicować!

Kasiu, natusia, nocka fatalna, Kaja obudziła się o 3 i płakała, chyba zasnęła dopiero o 5. No właśnie wczoraj pomyślałam o uspokajającej herbatce HIPP, zawiera m.in. melisę, chyba ją zakupię :-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie!

Ostatnia edycja:
Do góry