reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej dziewczynki, melduję, że żyję. Lekko nie jest, ale do końca sierpnia muszę wytrzymać więc nogi zaciskam:-)

Daria kciuki za dzisiejszą wizytę, czekamy na info

Patrysia gratuluję autka, to duża niezależność + ogromna frajda

Natusia, jak alergia, ustąpiła trochę?

Kociatka, ja wszystkie dzieci mam po 30-tce, w tym roku kończę 37. I też czasami mam myśli, że nie dam rady, że nie mam już siły. A jednak ją znajduję, każdego dnia. Więc jak urodzi się córeńka też poradzim:-) ale ona jest z wpadki, świadomie w tym wieku chyba też nie zaplanowałabym ciąży.

Kasia UK, Mama- przytulam. Ja ciągle w Was wierzę, że się uda. I będę wierzyć. Do końca świata i jeden dzień dłużej:-)

reszcie staraczek, do których jeszcze wstrętny małpiszon nie przyszedł przesyłam ciążowe fluidki.

Czarodziejko, gdzie Ty?

pogoda u nas paskudna, miłego dnia dla Was wszystkich

Hej babeczki!

Andziak, nie jest za późno, ja jakoś w tych okolicach robiłam 3D a potem w 30 tygodniu miałam dogranie na płytkę twarzyczki gdyż z pierwszym razem córcia albo się odwracała albo zasłaniała rączką ;-)

Kinga, wcale cykl nie jest na straty gdyż teraz jesteś w okolicy implantacyjnej a często wówczas jest tzw. "implantation dip" czyli spory spadek tempki na skutek wyrzutu estrogenów, wysłałam Ci PW i trzymam kciuki za jutrzejszy skok! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pirania cześć ;)) wysłałam własnie 2 mmsy do Ciebie ;)
mój to jednak Inglesina :)

Andziak- na 3D jest w sam raz:)

Patrysiak dziękuję ..doceniam ..

Kinga głowa do góry ..za wcześnie na dołowanie ..

mam już farbę w domu ..zaczynają w poniedziałek o 7.00 chyba ,że ..będzie padać :baffled:

Kinga, nie ma za co :-) Zacytuję: An implantation dip is a short-term decrease in the temperature that happen around the time of expected implantation, about 6-12 days after ovulation (u Ciebie jest 8 dpo więc pasuje idealnie). Podobno wyrzut estrogenu (obniżający tempkę) w połowie FL jest wyższy w tych szczęśliwych cyklach :-) (Mid-luteal phase estrogen levels, however, have been found to be higher in conception cycles than non-conception cycles and this may also contribute to the greater frequency with which we see this pattern on pregnancy charts) więc trzymam kochana kciuki!

Poniżej przykładowe wykresy ze spadkiem implantacyjnym:

Capturefdasdfa.jpg

po45x22sws1scwy.png

Najlepiej wpisać w wyszukiwarce grafiki Google "implantation dip" i pełno tego wyskoczy :-)

Mama
, dzięki za mmski, wózio jest prześliczny! Na pewno zakupię taką leciutką parasolkę na przyszłe lato, teraz mi zależało by w spacerówce uchwyt był jednoczęściowy by można było prowadzić wózek jedną ręką a drugą trzymać synka za rękę :-) Akwarium wciąż puste, odkładam pieniążki na pokrywę z oświetleniem :-) Kochane masz dzieci!!!

Dziś Kaja zaczyna 3 miesiąc, ależ ten czas zasuwa :-)

Ostatnia edycja:
reklama
natusia, torbiel krwotoczna i endometrialna to 2 odmienne rzeczy więc krwotoczna nie zmieni się w endometrialną.
Torbiel krwotoczna powstaje na skutek wylewu krwi do pękniętego po owulacji pęcherzyka Graafa i najczęściej zanika po jednym, dwóch cyklach. Z torbielą tą oczywiście zajdziesz w ciążę więc trzymam kciuki! W ciąży torbiele szybko wchłaniają się na skutek wysokiego progesteronu.
Z kolei torbiele endometrialne są jednym z objawów choroby zwanej endometriozą. Na skutek przemieszczenia i wszczepienia się fragmentów błony śluzowej macicy (endometrium) w tkankę jajnikową dochodzi do powstawania różnej wielkości torbieli (endometrium złuszcza się tak samo jak to w macicy i z tej krwi powstają torbiele, często nazywane są czekoladowymi od zabarwienia). Torbiele te powiększają się z każdą @.
A może zrób marker CA 125 (badanie krwi) bo podobno przy endometriozie często wychodzi podwyższony? Podobno jedynym niezawodnym sposobem zdiagnozowania endometriozy jest wykonanie laparoskopii. A na jakiej podstawie lekarka podejrzewa endometriozę?

Ostatnia edycja:
Do góry