reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha dzięki za pomoc :-) Jednego dnia zauważyłam tylko lekko brunatna plamke na bieliźnie i to wszystko
A cynku nie łykam bo widocznie nie doczytałam o nim wczesniej.
Zastanawiam sie czy dalej łykać B-100??? I ten magnez, wit C-1000 oraz żurawine??? Dosyć długo juz łykam te suplementy.

Idę spać bo wykonczona jestem i tym myśleniem o co u mnie chodzi i ta podróżą. Musze sie wyspać a jutro będzie nowy lepszy dzień.
Właśnie zakupiłam sobie jeszcze 50 testów owu bo moga sie przydać oraz paski Ph bo troche ich w tym cyklu zużyłam

reklama
Pirhania ja juz pamału daje Alanowi inne jedzenie niż mleko, gotuje mu zupy ( mam gołębie specjalnie dla niego od teścia, na nich mu gotuje zupy), jabłka banany co pare dni mu cos wprowadzam, on tak wcina, że az piszczy tak sie cieszy,nie daje mu słiczków tylko wszystko sama robie i dalej tylko cyc. A ze spaniem to dalej jest super całą noc spi, raz je albo i nie na spiąco i 3 razy spi w ciągu dnia , przynajmniej jeden raz 2-3 godziny, ale jest strasznie ruchliwy. Jutro zrobie mu zdjecia i wrzuce.A Krzysiu dzisiaj nie spał w ciagu dnia, ze wczesniej poszedł spac?

Dzień dobry koleżanki dzięki za miłe przyjęcie : ) przepraszam ze wczoraj nic nie odpisalam ale synek dał mi niezłe popalic plus prace domowe mnie wykonczyly : ((wogole kupilam używana spacerowke która miała być w super stanie a okazała sie badziewem : ( po prostu sie nabralam teraz chce sie jej pozbyć może ktoś inny ja doceni ale ja wiem ze u mnie ona nie zda egzaminu juz nawet mojemu M nic nie mówię bo był przeciwny takim zakupom muszę przyznać chłop miał racje przepraszam ze żadnej nic nie odpisuje wlece jeśli mozna po
Popludniu na dłużej : ) : ) milego dnia . Mama 05 my sie juz znamy a tym kocykiem jakoś mi tak wyszło ; )

Natusia fajnie ze wypoczelas a rano wstalas to bedziesz miała dłuższy dzień i oby temp była w górze i zdrowka dla synka .I jeśli chodzi o planowanie dzidzi to mam takie same obawy co i ty :rolleyes:

Ostatnia edycja:
Kazimiera,Dziękuje;* Muszę z tym wstawaniem się powoli przyzwyczajać bo o 6.30 codziennie wstaje do pracy i mały do przedszkola...od dzisiaj musze zaczac sie uczyc do egzaminy...brrrr

A mam takie pytanko, co wasi M na kolene baby? wiadomo-pierwsze jak bedzie to bedzie, ale juz 2 czy kolejne to taka trudna decyzja -bynajmniej dla nas-. Nie byli przeciwni? musiałyscie dawac jakies swoje argumenty dlaczego akurat teraz?
Bo u nas niby ok staramy sie....ale zawsze jest jakies ale...;// i to mnie martwi....

U nas pieknie słonecznie, juz 22 stopnie;)) a wczoraj beznadziejnie bylo....

Częstuję pyszną kawusią :****
Dzięki za kawusie mam nadzieje ze nie dodalas mi cukru bo ja nie slodzaca;) Jeśli chodzi o drugie dziecko to mój M bardziej był za niz ja i juz by mógł zacząć starania a ja jeszcze chce poczekać i mam obawy

Hejka!

kate
, mój Krzysiu w tym wielu też wszystko wcinał aż mu się uszka trzęsły :-) a teraz tak wydziwia, że coś okropnego ...ale na razie ma z czego zrzucać ;-) Normalnie złote dziecko z Twojego Alanka! Czekam na fotki małego słodziaka :-) A Krzysiu wczoraj wcześniej zasnął gdyż tak jak piszesz nie spał w ciągu dnia a do tego zrobił troszkę kilometrów na spacerze.

natusia
, WOW, jaka tempka, trzymam kciuki by to mały człowieczek się właśnie zagnieżdżał! &&&&&&&&&&&&&&&& Dzięki kochana za tak miłe słowa, wielki buziak dla Ciebie! :-* Co do planowania drugiego dziecka to mi też towarzyszył strach, hormonalna burza pierwszego trymestru jeszcze bardziej go zintensyfikowała (aż czasem wpadałam w panikę myśląc jak ja sobie poradzę) a w drugim trymestrze już się cieszyłam z nadchodzących zmian, drugiego dzidziusia i rodzeństwa dla Krzysia :-) Mój M chyba nie chciał drugiego dziecka (sam jest jedynakiem) ale w końcu się zgodził i twierdził, że chce ...ale nie mam przekonania czy nie powiedział tak dlatego, że chciał mieć już spokój a ja mu dziurę w brzuchu wierciłam :-D Ja tłumaczyłam mu, że im mniejsza różnica wieku tym dzieci lepszy kontakt ze sobą złapią, że dzieci będą się ze sobą bawić a więc i nam będzie łatwiej ;-)

Kazimiera
, ja się też tak wkopałam z wózkiem Quinny Buzz z Allegro, miał być w super stanie a był obdrapany, pianka na rączce popękana, nie działała blokada przedniego koła, na szczęście udało mi się odsprzedać wózek bez strat pomimo iż opisałam faktyczny stan i zrobiłam zdjęcia wszystkich defektów :-)

nullka, B-100 możesz śmiało nadal łykać a zakwaszające suplementy bierz tak jak natusia tylko do owulki.

Kinga, jak tam dzisiejsza tempka bo ja cały czas kciuki trzymam?

Misia, a jak tam u Ciebie, tempka nadal w górze?

Ostatnia edycja:
witam i ja z rana z kawką od Natusiu ;***

z dzikiego porannego sexu nic nie wyszło---->szarańcza :-D
ale ...wieczorem ziemia zadrży..:sorry:
ja się zrobię na
:-D Tom będzie grał cynka
:-p
no chyba ,że ja będę
a Tom pacjentem

aaaahhhahahahahahahaaaa ..no bije mi od rana :))

Nullka dobrze,że się sprawa wyjaśniła z @..Ty zaczęłaś ja skończyłam..

Mama 05 my sie juz znamy a tym kocykiem jakoś mi tak wyszło ; )

tak ,tak Niuńka juz wszystko jasne :)) świetnie,że jesteś :)

Noemi fajnie,że anty ubywa ;))
zaraz u Was ziemia zadrży:tak:

Pirania jak tam odkładanie kaski na oświetlenie akwarium ...?

Kasia ależ babka dziwna!!! tak to jest jak jeden strzał i dziecko to potem nie ma doceniania..a w ogóle to zero szacunku dla dziecka leją je w miejscu publicznym ....szok poprostu!! szok.

ja kończę kawkę ,posprzątałam i na 11.00 jadę do pracy na czekoladkę do dziewczyn ..na solarium i na woskowanie :-p
a co ..jak dziki sex ma być to trza się zrobić :-D:-D hahahaaaa

hejka babolki!!!:-)

Natusia - tak jak piszesz - nigdy nie ma właściwej pory na dziecko...ale dziecko nie jest też przeszkodą w realizacji innych planów, ja też mam dom praktycznie w budowie, bo jesteśmy w trakcie wykańczania wnętrz, działka rozgrzebana, nieogrodzona, przedłużyłam w pracy staż na awans z powodu ciąży a jednak nie żałuję, mój M bardzo chciał 2 dziecko, choć też miał pewne wątpliwości, no i wygodnictwo:-D, odzwyczailiśmy się od małych dzieci, więc niełatwo było podjąć decyzję, ale teraz mamy nasze słoneczko i naprawdę było warto:-); na pewno musicie rozważyć taką decyzję, ale nie bój się kochana, wszystko się ułoży a dziecko nie jest przeszkodą w realizacji planów!!! pisałaś o egzaminie w sierpniu - robisz awans na mianowanego??? daj znać kiedy a będę mocno trzymać kciuki!!!

życzę miłego dnia dziewczynki, zajrzę później:-)

reklama
cześć dziewczyny
mało piszę ale mam bardzo dużo pracy przed urlopem.
Odezwe się w poniedziałek.

w sob-ndz nie mierzę temp. nie chce zawracać sobie tym głowy jak bede odpoczywała od wszystkiego:)

Miłego....
buziam Was!

Do góry