reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Magda, odstęp od owulki tylko dlatego czasem zwiększa szanse gdyż zazwyczaj w rejonie owulacji pH jest wyższe i występuje śluz płodny. Jeśli jednak pH jest niskie i nie ma EWCM a do tego stosujemy minimum 6 tygodni dietę i łykamy wspomagające suplementy to dużo większe szanse na córeczkę nawet w dniu owulki :tak: ...ja mam córcię ze staranek 24h przed owulacją i zrobiłam to z czystą premedytacją :-D A Twoje starania były po bólu owulacyjnym? Pamiętasz mniej więcej w jakim odstępie od niego (o ile występował w tym cyklu)? Ten ból owulacyjny to było kłucie jajnika czy taki charakterystyczny ból podbrzusza przy poruszaniu się, a głównie wstawaniu i siadaniu? Miałaś wtedy śluz płodny? Podobno o chłopczyka najlepiej się starać tak np. 12h po pozytywnym teście gdy owulka występuje 24h po wyniku pozytywnym, trzeba wziąć poprawkę, że plemniki podobno potrzebują około 6 godzin na proces kapacytacji zanim dojdzie do zapłodnienia. Antybiotyk już raczej nie miał wpływu. A oprócz stosowania diety bogatej w K i Na a ubogiej w Ca i Mg łykałaś jakieś suplementy? Będę Ci mocno kibicować, USG jest w przyszłym tygodniu w środę? Pamiętam jak mnie ciekawość zżerała zanim poznałam płeć dzidziusia :-) Pewnie czytałaś już wytyczne zapisane np. tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index4951.html#post8666826 niebieską czcionką? Pisz z nami, straszny tu deficyt babeczek planujących synka :-) (a o synusiu marzy m.in. Kasia UK, Martika, Czarna, Pierogatka ...jej, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam bo skleroza się u mnie rozpanoszyła na całego ;-)).

natusia, wygląda to obiecująco :tak:, zaciskam kciuki i nie puszczam. Ja taki ból jak przed @ miałam w 11 dpo, potem już go nie było. Nocka z pobudkami co 3-4h ale dla mnie to pikuś po ciążowej bezsenności :-) Krzysiu wczoraj miał drzemkę 1,5h w dzień i poszedł spać po 22. Biedny ten Twój synuś, dużo zdrówka dla niego!

Daria, czekamy na wieści, umieram z ciekawości :-)

Andziak, Ty też masz dziś wizytę?

Mama, wieczór udany, panowie od elewacji zasuwają z robotą i oby tak dalej :-)

Czarodziejko, oj stęskniłam się za Tobą ...i Twoją kawusią :-D

kate, ja też muszę zadowolić się lurą :-D, robię ją z połowy łyżeczki więc to bardziej efekt placebo jak działanie kofeiny ;-)

Aga, możemy sobie rękę podać bo u mnie w żadnej pracy nie tolerowano ciąży, zresztą jak tylko skończył mi się urlop macierzyński to powiedziano mi papa (pomimo iż firma była z mojej pracy bardzo zadowolona) i czeka mnie szukanie pracy.

Kasiu, ja też posiadaczka B, w czasie karmienia C :-)

natusia ja Cie rozumiem, najlepiej znasz swój organizm. Jeżeli obserwujesz się już jakiś czas i faktycznie po skoku masz spadek to może i tak być ALE NIE MUSI! :) jeżeli sie ładnie utrzyma w górze to bedzie dobry znak! &&& życzę Ci tego. Ja np wiem z doświadczenia że jak u mnie jest duży spadek tuż przed @ lub w dniu @ to wiem że po takim spadku wielkim zaraz mnie zaleje :tak: i tak jest zawsze. i dlatego warto mierzyć tą temp moim zdaniem bo wiadomo co i jak czyż nie? ;)

Piranha
miałam cie zapytać jeszcze wiesz coś o preparacie Salfazin dla mężczyzny na poprawę jakości spermy? To co mi poleciłaś kupię na pewno ale tak przy okazji zapytam jeszcze o to... :) jest bogatym źródłem cynku prawda?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien dobry wszystkim :)
sama jestem ciekawa co w koncu lekarka powie;p
na tej parapetowie co bylam u siostry byla ta justyna z corka i ona mi opowiadala wlasnie ze ten pierwszy lekarz co zmarl powiedzial jej syn w zastepstwo przyszla inna lekarka i potwierdzila syna i mowi w kolku zaznaczyla jej siusiaka jak mi a na koniec przyszla lekarka greczynka i pyta sie jej czy wie co ma a ona ze syna a ta lekarka do niej no ja tu widze dziewczynke i zostala dziewczynka i mowi ze wszyscy w rodzinie wiedzieli ze syn i jak jej kupowali wyprawke to sie cieszyla ze nie kupili wszystkiego na chlopca bo sie okazalo jednak ze corka :)

ale ja mam przeczucie takie silne ze syn:) tylko po tym jak ona mi to zdjcie pokazala to juz sama nie wiem ;/ bo mamy identyczne zdjecie;/ i bądź tu madry;/
moze w szpitalu cos więcej powiedzą ;p
natusia to kciuki za jutro :tak::tak:zebys ujrzała II grube krechy :)
Magda z uk zebys zobaczyła siusiaczka :)

ja do tej 16,30 to chyba nie wytrzymam :)

jesteśmy po spacerze..Bono wylatany ..teraz Tom poszedł z dziećmi na rowery ..
ja rozwiesiłam pranie..zaraz ogarnę kuchnię i potem biorę się za obiad ..dziś bitki schabowe ,ziemniaczki i fasolka szparagowa na maśle z bułką tartą ..

Daria wytrzymasz do usg :))) a potem czekamy na wieści:))

Pirania no narazie idzie wsio oki..byle by jeszcze pogoda dopisała..chłopaki już 1 ścianę pomalowali teraz będą robić obwódki wokół okien..

Kate a elewacja jest w kolorze ciepłego beżu..jasnego
i bardzo jasny budyń na obwódkach ..
takie ciepłe,słoneczne kolorki:)

Patrysia* a u Ciebie zakończone szykowanie wyprawki ? masz juz wszystko?

Merylin??????????????????

Martika???????????????????

Dido,Jagienka,Beatka,Aneczka??????????????????

Pierogatka kochana ???????????

Kinga &&&&& za nowy cykl;)

Czarodziejka jak tam ..pralka pewnie chodzi i chodzi :)))

Agagsm cześć i czołem ;)
no twórczo u nas :-p

dobra idę ogarniać kuchnię póki mąż z dziatwą na rowerach..
ale ....mam Was na oku:-D

MAMA ogólnie tak :)teraz na wypłate dokupię restzę i wsio ok bo inne rzeczy typu karuzela mata itd.to po porodzie bo teraz mam inne wydatki ważniejsze...
DARIA to czekam na wieści :)

hey-ka kobietki!!!

dziś pochmurno i trochę chłodniej, zaraz lepiej się oddycha:-)

Pirania - jak burza wrzucałam też na siebie kilogramy to teraz nic innego mi nie pozostało jak je zrzucić, niech idą do diabła:-), bo nie mam się w co ubrać; u mnie nocka podobna, pobudka o 4 na jedzonko, ale i tak Sonia dziś w nocy 1 karmienie przespała, bo normalnie wcina 2 razy w nocy a dziś tylko raz; blizna po cc wielka nie jest, ale jak przejadę palcem to też czuję lekkie zgrubienie na środku:baffled: i nie wiem czy teraz Contratubex coś pomoże czy nie??? drogi jest ten Contratubex???

Natusia - mnie (.)(.) bolały jak zaszłam w ciążę a jeszcze o tym nie wiedziałam... w każdym razie trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&, żebyś przez córcię odłożyła plany studiów podyplomowych:-)
Kasia, Pirania - dołączam do klubu z miseczką B :-D
Mama - ojejej, aż poczułam tę energię w lędźwiach:-D po przeczytaniu o waszych burzowych szaleństwach, jeszcze trochę i założę wkładkę a wtedy...i u mnie będzie ziemia drżała:-D:-D:-D; dobrze, że panowie od tynków się zrehabilitowali i od rana pędzą z robotą jak szatany:tak:
Andziak - może faktycznie Kasia ma rację, walnij piąchą w stół i powiedz, żeby się od Ciebie odflancowali, bo masz dość, trzaśnij drzwiami i idź na spacer, dzieci są też męża nie tylko twoje, więc niech się do jasnej anielki też nimi trochę zajmie...a mama przecież ma ręce, nie jest w stanie agonalnym i może chyba sobie jedzonko przyrządzić... trzymam za Ciebie kciuki, bo mi już dawno by nerwy wysiadły...
Daria - ależ jestem ciekawa czy będziesz mieć Colina czy ?????
Czarodziejka - witaj, mogę prosić o kawkę???
Magda - witaj, rozgość się i pisz jak najwięcej!!!
Aga - dzięki za doping:-), oddam kilogramy w dobre ręce, nieodpłatnie!!!:-D:-D:-D

dziewczyny, zostały mi 2 opakowania luteiny, nowe, pełne, gdyby któraś potrzebowała to piszcie, bo mi one nie będą potrzebne, oczywiście nieodpłatnie!!!

pozdrawiam cieplutko i życzę miłego dnia!!!

reklama
Do góry