reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agagsm- no Dyrektor zapewniał ze te dzieci ktore pojdą do 1-szej klasy jako szesciolatki bedą mialy naprawde dobrze..jemu zalezalo zeby utworzyc 1-sza klase zeby zrobic miejsce innym 6 latkom do zerowki,
Nullko u nas takie zmienne godziny w zerowce są....ale tam to dzieci maja nawet na 12 do 17...moim zdaniem kicha bo co zrobic ...oddac dziecko na swielice od rana a potem zajecia do 17 i tak caly dzien dziecko w szkole...masakra!!!!
u nas na szczescie codziennie od 8 do 13:30 a potem dziecko moze na swietlicę isc sie pobawic! uwazam ze tak powinno byc w przypoadku zerowki czy pierwszych klas..no ale przez duzą ilosc dzieci nie da sie tak tego zorganizowac..przynajmniej nie w kazdej szkole.

Dziewczyny a co z Patrysiak czy ona dzis ma cc?

Patrysiu a Twoj Dominik doi zerowki chodzi czy jeszcze przedszkole?

reklama
jestem i ja z meldunkiem szkolno-przedszkolnym ;)))

Dominik był od 8.oo do 14.30..
Zuza na 10.00 rozpoczęcie i o 11.30 byłyśmy już w domu..
plan ma git!
codziennie na 8.00--> w poniedz .ma 6lekcji,we wtorek i środę po 5 ,w czwartek też 6 a w piętek 4 ..

Nullka Twoja klasa ma 23 sztuki a moja 13:-p
taka nam sie klasa super udała :))

Axarai dla Kacpra :)
i dla Ciebie ,że nie urodziłas z tego wszystkiego hahahahaaa

Czarna &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za efekty działań :)

Daria dopakowana ????

Pierogatka buziak dla Ciebie w takim razie skoro jesteś z nami :))

Pirania ja mam termin @ na piątek ...u mnie cisza w eterze...zero czegokolwiek więc na bank przylezie :sorry:

Martuchaa a Ty gdzie ???poprasowałaś ??

Magda z uk co tam u Cię ???

Kasia uk przywitałaś już córę ???????????????????bo jakieś piski słyszałam z radości ...to Wy??

Patrysia* jak humorro???

Ewcik powodzenia na wizycie..

Agagsm...cześć i czołem:)

u nas gorąco ...od rana słonko..miły dzień.
a jutro będzie już szał macicy bo muszę 2 porozwozić i na 8.00 być już w pracy ...ale ,ale ---> dam radę bo przecież jestem kobietą :-D

Czarodziejka cześć kochana :) Patrysiak pisała rano ,że się żegna bo wybywa do szpitala :))
fajnie,że też macie na rano szkołę ;)

Ostatnia edycja:
mama tak do szpitala juz wszystko naszykowane;p teraz czekam az sie zacznie;p
dzis bylam z nadia z tymi nozkami lekarz super ja zbadal i mowi ze to narazie nic poważnego ze do 4 lat tak moze miec ale mamy z nia cwiczyc bo ona szybko rosnie i zeby miesnie tez z nia rowno rosly i nie stanely to mamy takie podstwoe cwiczenia robic i mowi ze ona poprostu nie skupia sie na nogach w ogole na nie nie uwaza tylko licza sie gorna partia ciala :) byla taka dzielna ze kupilismy jej takie organy do grania Zobacz załącznik 496834i taka zadowolona :)

Daria to super, że z Malutką ok! Organki? O Matko to Ty dzielna jesteś, ciekawe jak jej wytłumaczysz, że ma przestać bębnić, jak małego będziesz usypiać:-p

licze ze bedzie jak nadia przy halasie spala :-p a jak wyciszylam telewizor albo odkurzac to sie budzila;/ a czym starsza to wolała cisze:-p ale powiem ci ze te organki sa super bo sa takie delikatne ze szok nie wyja jakos tylko nadia wyje;d od niej to łeb pęka :-D ma glos jak by przez mikrofon sie darła;/

jaka zadowolona ;d Zobacz załącznik 496837

wlatuję powiedzieć

Natusia a Ty w szkole uczysz czy w przedszkolu ??

Daria fajny ten sprzęt :)

Axarai jeszcze 8 dni .........

ciekawe jak tak PATRYSIAK ????

Idę uszykować ubrania na jutro dla dzieci...
wlecę do Was po pracy jutro wieczorem ..

miłych i owocnych wieczorków babeczki:)

natusia, faktycznie wykres wygląda tak jakby dziś była owulka, trzymam kciuki bo widzę, że serducho było :-) Obniżałaś czymś pH? Z Krzysiem bez zmian czyli nadal coś mu tam zalega ale kataru nie ma, oby zniknęło bez dodatkowych "atrakcji".

Matrucha
, a może tamten co wskazał 36,5 był uszkodzony? To są termometry elektroniczne? Ja mam do nich pecha i dlatego tempkę mierzyłam takim Termometr OWULACYJNY Geratherm BASAL APTEKA (2579973495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - może i pomiar trwa dłużej ale miałam pewność, że wynik nie jest zakłamany. Na pewno wszystko jest w porządku!

Daria, super te organki, widać, że Nadusia ma niezłą frajdę :-)

Witam się
padam dziś na pysk...ciężki dzień w pracy, no ale cóż...taka praca, byleby przetrwać ten początek roku, a potem z górki ;)

pozdrawiam was wszystkie :) ślę fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& ;)

Daria, Naduśka przeszczęśliwa widać :) super :)

reklama
Cześć dziewczyny.:-)

Dzisiejszy dzień tak mi zleciał, że nawet nie miałam czasu napisać:baffled:
Rano zobaczyłam piękną pogodę, więc zebrałam się z dziewczynkami i pojechałyśmy autobusem nad ocean. Tak spędziłyśmy czas aż do 17. Nelcia jutro wraca do szkoły, więc szkoda mi było tej pogody, zwłaszcza, że przez całe 6 tygodni wakacji, ładnej pogody było tyle, co nic. Dziewczynki się wyszalały, ja troszkę buzię opaliłam, one leciutko ramionka, a później mąż po nas przyjechał. Ogólnie dzień bardzo udany:happy: Tylko moja Nela z wrażenia, że jutro w końcu może iść do szkoły nie mogła zasnąć:baffled::-)

Andzia
dobrze, że jest lepiej. Trzymaj się i uważaj na siebie:happy:

Patrysiak czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Kciuki trzymam nadal!:tak:

Martuchaa coś Ty taka niecierpliwa jest? Chciałabyś tak od razu objawy mieć? :-p:-) Jak już kiedyś pisałam, ja w tej ciąży czułam się tak samo, jak w każdym wcześniejszym cyklu, czyli jak na @. Jedyne co było dziwne, to 3 dni przed terminem @ nie miałam PMSu. Tylko dlatego zrobiłam test w 25 dc. Na wszystkie inne przyjemności ciążowe musiałam poczekać. No, może senność szybko się zjawiła, jeszcze przed @, ale ja dużo wtedy pracowałam, więc myślałam, że to przez to....A Ty powiadasz, że senna dziś byłaś ? Marudzisz, jak baba w ciąży....;-)

Mama
trzymam kciuki za Twojego synka. Nim się obejrzysz, to nawet nie spojrzy na Ciebie biegnąc do dzieci:tak:
A wiesz, że mi się nigdy nie śniło, że jestem w ciąży? Dopiero jak zaszłam i tak bardzo chciałam synka, to śniło mi się, że byłam na jakimś niby USG i jakaś babka mi pokazywała na takim wielkim monitorze moje dziecko i takie duże obszary w różnych kolorach. A że najwięcej było niebieskiego, to powiedziała, że będzie synek. To było jakoś w 15tc ( w tym śnie w 15tc). Jak widać sen był dziwny, ale jednak proroczy...Może zatem i u Ciebie ten sen o ciąży....

Kinga szkoda,że nie robisz testów owulacyjnych. Spoglądam na Twój wykres i wygląda bardzo obiecująco. No trzymam kciuki jak nie wiem &&&&&&&&&&&&&&&&&
No i brawo dla synka. Zuch chłopak!:happy:
No i fajnie, że jest Cię znowu więcej na forum. Czytałam sporo Twoich postów, kiedy śledziłam cały wątek i jakoś tak dziwnie tu bez Ciebie:sorry:

Aga widzę, że masz podobnie z córcią, jak ja ze swoją w zeszłym roku. Tak się bałam, a ona nawet się nie obejrzała:baffled::-) Super. Oby się jej spodobało! No i dobrze słyszeć że ze zdrówkiem nie tak źle;-)

Czarodziejko
super Wam się trafiło z tą szkołą dla synka. Na prawdę aż miło się czyta. Oby tak dalej!:happy:

Myszka
to u Was ze szkołą tak samo jak u nas. Powodzenia jutro zatem:-)
U mnie po takim ciągnącym, ale białawym śluzie owulacja przychodziła dość szybko.

Axarai
moja Nela też nie gada jeszcze po angielsku, ale i tak uwielbia szkołę. Czasem jak są na placu, kiedy przychodzę, to reaguje, jak jej pani mówi, że mama przyszła, ale tak poza tym, to kiepsko. Mimo to, jak była na spotkaniu w tej sprawie, to radzono mi uczyć dziecko mówić tylko po polsku. Bo podobno podstawa, to poprawny język ojczysty u takich dzieci. Obcych języków jest im wtedy dużo łatwiej się uczyć. A poza tym, to mi jej nauczycielka powiedziała, że dzieci więcej rozumieją, niż nam się wydaje. Będzie dobrze. Zobaczysz. Sama widzisz, jaki zuch był dzisiaj Twój synek. Oby tak dalej!...I faceci są do bani;-):-) Mój też się ze mnie śmieje czasem, kiedy ja tak bardzo coś przeżywam:baffled:

Marzycielka
witaj i powodzenia oczywiście w staraniach:-)

Patrysia
brawo dla synka! Serce mamie się raduje....i dobrze:-) A maluszek niech się na świat tak nie spieszy, tylko rośnie w siłę. W końcu nigdzie mu nie będzie już tak dobrze, jak w mamusinym brzuszku;-):happy:

Nullka
nikt nigdy nie przewidzi jak to jest z ta owulacją. Tak, jak Pirania pisze. Czasem jest pik LH, ale pęcherzyki z jakiegoś powodu nie pękają. Nie wiem, czy jest coś, co może Cię teraz pocieszyć...Pamiętaj, że starałaś się bardzo o niskie ph, więc nawet gdyby owulka była wczoraj, to i tak plemniki męskie pewnie padły po drodze. Musisz być dobrej myśli, bo inaczej zwariujesz. Tulam Cię mocno
A Antoś się przyzwyczai. Jedne dzieci szybko się odnajdują w nowej sytuacji, inne potrzebują czasu. Na pewno dacie radę!

Czarna
no coś czuję, że zużyjesz ten teścik owulacyjne, ale wcale nie po to, by wykryć owulację;-) Ja zrobiłam sobie mój ostatni owulacyjny test w 8 dniu po O i był pozytywny. Nie cieszyłam się jeszcze, bo się bałam, ale jednak ciąża jest....Trzymam kciuki!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Daria widzisz, nie było się o co martwić z Nadusią. Super! Moje dziewczynki tez maja takie pianino i powiem Ci, że jednak czasem mam ochotę wyjąć baterie;-):-) Widać, że zadowolona z prezentu. Świetna fotka:happy:

Natusiu
super, że spotkanie urodzinowe udane. Zawsze to jakaś rozrywka po ciężkim dniu:-)
A owulka według mnie mogła być dziś. Test pozytywny mógłby być wczoraj, także powinno być ok, bo też sobie pozwoliłam zerknąć na Twój wykres:zawstydzona/y: Przepraszam, że się wtrąciłam:zawstydzona/y::sorry:

Truskafffka
zwolnij troszkę;-) Odpoczywaj na miarę możliwości :happy:

Pierogatka
zaglądaj do nas częściej. Pozdrawiam!:-)

Dla wszystkich oczywiście spokojnej nocy życzę!

Ostatnia edycja:
Do góry