reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAM:)

Dla nas dzisiaj ważny dzień bo rozpoczecie szkoły:)

Jestem dumna z Domsia takie grzeczne serduszko moje było:))

Autkiem się fajnie jeździ :))

Ja skurcze miewam ale też i no-spę biorę jak jest tak bardziej alarmowo nawet jak to tylko takie przebowiadające bo ja to nawet w terminie mogę rodzić :))

Pozdrowionka:)

reklama
Daria My tu dostaliśmy takie polecenie jakby, że w domu tylko po polsku. Pani dyrektor przedszkola nam powiedziała. Tym bardziej, że my nie mówimy tak idealnie z akcentem, więc to przedszkole i szkoła ma uczyć.
I tego zamierzamy się trzymać:-)
marzycielka no pewnie, że pamiętamy:-)

Patrysia: ah te emocje dnia pierwszego - jak te dzieci szybko nam rosną no:)
marzycielka: witam - kciuki za staranka - co się odwlecze to się nie uciecze!
myszka: ja mam te zielone testy, ale mi pokazują dwie kreski owulacji od pierwszego testu, który zrobię (aż strach pomyślec, ale pewnie jak bym podczas @ zrobiła, to bladzioch też by wyszedł) do dziś, choć po owu jestem:rofl2::-D choć przyznam rację w dniu owulacji kreska testowa weszła na wyżyny swoich możliwości i zrobiła się ciemniejsza od kontrolnej, więc działać działają, ale po drodze to przeboje typu - przyrasta czy maleje;-)
daria, axarai: fajnie macie, bo wam dzieciaki drugi jezyk załapią przy okazji i "za darmo":)

Agagsm ja właśnie bardzo z tego się cieszę, dorosły nie nauczy się mówić tak idealnie z akcentem, ale dzieci będą mówiły perfekt, i jeszcze w szkole będą miały obowiązkowy angielski:-)
Kacuś odebrany! Jestem bardzo dumna z niego, nie jeden dorosły by miał stracha iść do pracy, i nie znać języka, ani ludzi! Troszkę taki zakręcony był, przez to, że nie rozumie, ale nie powiedział, że więcej nie idzie, Mój Skarb!

Witajcie
Dzisiaj zakręcony dzień najpierw rozpoczęcie szkoły starszego - wszystko poszło gładko, godzinka i było po wszystkim. Julek jest w klasie I b gdzie jest 23 dzieci. Szkoła jeszcze w remoncie bo nie zdążyli przez wakacje, ale remont duży z wymianą elektryki i CO oraz elewacja. Z tego względu plan lekcji może ulegać zmianie. Godziny zajęć takie że ani nie popracuję, ledwo w domu sie zakręcę juz trzeba bedzie odbierać. Jutro idziemy od 10:40 do 13:30 a w środę od 8 do 11:20 Już miałam go nie puszczać na świetlicę bo pracuję w domu , ale teraz się zastanawiam że chociaż rano mógłby pójść , tym bardziej że ANtka do przedszkola będę woziła po 8. Ehhhhh muszę to wszystko sobie jakoś poukładać.

Potem o 10 pojechałam do przedszkola z Antkiem. Nawet nie płakał , ale jak poszli na zupke oczywiście nie zjadł a potem juz sie rozpłakał i Pani powiedziała że na dziś starczy wrażeń. Był 1,5 godziny ale obserwował i sie nie bawił wcale. Jutro zawiozę go na 9 i odbiore ok 12

Piranha masz rację dzisiejsza tempka mnie załamała :-( Istny armagedon i nie wiem co o tym myśleć. Najbardziej przychodzi mi na myśl niestety że jednak owu była wczoraj, bo tak by to wynikało z wykresu narazie. Ale dlaczego wieczorem w sobote był ten ostry ból?????? Jesli owu była wczoraj to będzie Witaj trzeci synku i z mojego planowania nici dzięki owulce pojawiającej sie kiedy zechce .
Nic już nie rozumiem..... a możliwe jest że testy wychodzą pozytywne, brzuch boli jak na owu a do niej nie dochodzi i jest cykl bezowulacyjny???? Tylko co wtedy sie dzieje z tym pęcherzykiem co miał w 13dc 19mm ?????

Aaaaa wg mnie paski do Ph firmy Merck sa najlepsze :-) Właśnie musze kupic kolejne opakowanie bo myślę że następny cykl też będę sie starała

Ogólnie nic mi sie nie chce po tym jak zobaczyłam rano dzisiejszą tempke :-(
Dziś juz testy owu mega negatywne - druga ledwo widoczna

Ostatnia edycja:
Daria My tu dostaliśmy takie polecenie jakby, że w domu tylko po polsku. Pani dyrektor przedszkola nam powiedziała. Tym bardziej, że my nie mówimy tak idealnie z akcentem, więc to przedszkole i szkoła ma uczyć.
I tego zamierzamy się trzymać:-)
marzycielka no pewnie, że pamiętamy:-)

my do nadii tylko po polsku mowimy bo ona jeszcze nie umie mowic malo mowi ,ale ona jak idzie do sklepu jak ludzie do niej mowia to od razu slowka lapala tym bardziej ze my mieszkamy z Niemcami na dole i oni do nadii duzo po niemiecku mowia a nadii to nie przeszkadza i ciągle ja ja ja :-D nie umie np powiedziec dziekuje tylko danke dzien dobry umie tylko po niemiecku itp ze pol mowi tak pol tak tylko ona miala niecale 2 lata jak tu przyszla i sie zaczelo mieszanie jezyka bo wszyscy do niej po niemiecku a tylko my po polsku ...ale licze ze jakoś sie jej poukłada to wszystko w glowie :)
u mnie akurat jest duzo przedszkoli a jedno to same polski w nim pracuja tylko szefowa niemka ale jej nie ma , a w innych po jednej polsce sie znajdzie tu w ogole to chyba wiecej polaków niz turasow;p

nullka, nawet jeśli owulka była wczoraj to i tak dużo większe szanse na córeczkę. Ja w metodę Shettlesa nie wierzę, poczytaj tą ankietę http://www.in-gender.com/cs/forums/t/38714.aspx, tylko 14,5% dziewczyn zaplanowało córeczkę tą metodą a u 48,4% urodzili się chłopcy pomimo zalecanego odstępu. 12,9% zaplanowało synka tą metodą a u 24,2% pomimo starań w dniu owulki urodziła się dziewczynka, procenty mówią same za siebie :-) Najważniejsza jest wg mnie dieta i niskie pH ale warto wziąć również pod uwagę pozostałe czynniki by maksymalnie zwiększyć szanse. Co do testów to zdarza się, że wskazują pik LH ale pęcherzyk nie pęka ...i np. rośnie tworząc torbiel albo pęka (ten bądź już inny) po kolejnym piku LH w tym samym cyklu. Trzymam kciuki!

Witam się i ja ,
najperw szkoła potem obiad i teraz dopiero BB i kumpelki :)
o 6:30 mierzenie tempki 37 , i zasnąć już nie mogłam taka podekscytowana byłam , ciągnie mnie trochę brzuch

wczoraj rano moja młodsza córka przy śniadaniu zastrzeliła mnie pytaniem : Mamo , gdybyś urodziła małego synka , to jak mu dasz na imię ?
moja mina i mina T chyba bezcenna , one nic nie wiedzą o naszych planach. Intuicja jakaś czy co?!

Moje dziewczyny poszły dzisiaj same , Maja na 11-tą ( 5 klasa) , Blanka na 10-tą (3 klasa) , moim zadaniem było przygotować ciuchy . Ale mimo to wzięłam soobie dzisiaj opiekę żeby mieć wolne , bo wiadomo chwila w szkole i do domu.
Nullka , ja mam 28-29cykle , jak nie dostanę @ 12.09 to zatestuje , a w dzień @ wykorzystam ostatni test owu , może on już coś pokaże. Myślę że u ciebie ta owu była , bo wszystkie obiawy na to wskazywały.
Pirania , tempka skoczyła , ale nie jakoś tak za wysoko , hmmm....

Od tych waszych kciuków tempka poszła w górę - dzięki dziewczyny:)

reklama
hello :)

wpadnę do Was wieczorkiem, bo zaraz wychodzimy do męża kolegi, bo mu się synek urodził.
Jutro idę na wizytę do ginekologa-mam dość tego czekania, zapytam, czy może mi dać coś na wywołanie @.. już 37 dc, tempka ciągle w granicach 36,4 , ani drgnie -masakroza, mam dość tego czekania.. z jednej strony powinnam się zdać na naturę, ale z drugiej boję się że musiałabym tak czekać do 60-70 dc, zanim bym @ dostała.. zbaczę, co moja ginka powie...

całuski, do spisania wieczorkiem :*

Do góry