reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziekuje Wam za komentarze
Tusia nawet tak nie mów, wiem, ze jestes super babka, a chłopy tak czasem
marudza, mój tez od czasu do czasu cos mruczy
kobietko czy mogłabyś mi wysłac na PW ten przepis na żeberka w piwie?
Truskafffka jak Matik? Prosze o jakieś foto. Ja daje dzieciom syrop prawoslazowy
Axarii trzymam kciuk &&&&&&&&&&& za jutro

Ostatnia edycja:
reklama
wczoraj rozmawiałam z moja sis i jej szwagierks za 6 tyg ma rodzic, lekarka w 12/13 tyg powiedziała, ze bedzie miec chłopca i jeszcze to 3 razy potwierdziała, ona jeszcze chodzi do drugiego lekarza w Austri bo tam bedzie rodzic i miała 4 dni temu tam USG i on jej mówi, ze duza dziewczynka a ona do niego jaka dziewczynka? I wyszła w takim szoku ze poszła zaraz do polskiego lekarza w Austrii i on jej tez mówi ze dziewczynka, az sie rozpłakała w takim szoku była, to jej pierwsze dziecko, było jej wszytsko jedno, z tego wszytskiego poszła na 4D w Pl w sobote i faktycznie dziewczynka, wszystko ma kupione na chłopca, robi jeszcze raz zakupy,

Kate18 - pewnie zaraz przesyłam :)
ale heca z tą płcią dziecka , nieźle teraz zakupy od nowa hehe jednak lekarz się może mylić u mnie moja siostra miała mieć dziewczynkę i z tą myślą rodziła ,a tam chłopak:tak:

czarna a czemu ty robiłaś ten test dziś? pytam bo masz niską temperaturę... i jeszcze chyba jesteś przed @ wiec może poczekaj co? przykro że zobaczyłaś jedną kreche...ech

axa jestem z tobą!!!!! ojej ale przeżycie :-)

natusia znajdz czas dla siebie i idz przebadaj się moja droga.

niepotrzebnie się pośpieszyłam z tym testem , właśnie zaczynam plamić , więc jutro jak w zegarku przyjdzie @

Nullka , właśnie przecież u ciebie staranka były :) co tam na froncie ?
Pirania , tzn że mam długą drugą fazę cyklu , tak ? no jeśli to jakiś plus to zawsze coś :) oby ten kolejny cykl był szczęśliwy , bo nie cierpie tej wody z sodą , bllleee :-D

Axarai , kochana powodzenia jutro i trzymam kciuki żeby wszystko poszło jak trzeba :)

Kinguś , trochę się nakręciłam , jak ruski zegarek i zatestowałam . Juto @ na bank bo plamię . Ale następny cykl to się bardziej przyłoże :-p

Hej
Kate18 dzięki za wezwanie ;-) Niezła pomyłka z tą płcią o raju :shocked2:
Nie odzywałam sie bo humor miałam do d... w ostatnich dniach.
W piątek byliśmy na urodzinach mojej siostry w klubie , w sobote mieliśmy festyn rodzinny w Julka szkole a niedziela u teściowej. Niby miły weekend ale humor taki sobie. Już rozmyślam co ze mną nie tak że sie nie udaje zajsć w tą ciążę :-(

W sobote miałam 7dfl i chciałam zbadać hormony ale po piątku nie miałam jak więc zrobiłam dzisiaj progesteron i prolaktynę. I kurde pokusiło mnie żeby zrobić bete :-( Głupia baba ze mnie bo bym sobie pożyła pare dni marzeniami a tak to wszystko już dziś jasne że ciązy nie ma.
Moje wyniki :
Progesteron 17,41 ng/ml (norma fl 1,7-27,0)
Prolaktyna 19,17 (norma 6,0-29,9)
No i nieszczęsna beta poniżej 1,2

Piranha kochana w 9dfl (jeśli owu byłaby dzień później niz myślę to w 8dfl) beta powinna juz byc większa prawda??

Axarai trzymam kciuki jutro o 9 za Twoją cesarkę . Super że Adusia będzie już jutro z Wami :-) Moja chrześnica ma na imię Adrianna - Twoja też Adrianna będzie?

Daria to Twój synek rzeczywiście uparciuszek że nic nie pomaga ehhhh to czekanie jest najgorsze. Życzę żeby szybko przyszedł na świat - oczywiście oby nie 13-go według życzenia :-D

Czarna może jeszcze nie przesądzone u Ciebie?? A test jaką miał czułość??? Kurcze tak obiecująco wygląda Twój wykres

Mój Antoś też po pierwszych dniach przedszkola dostał katarku i daję mu syropki robione przez moją mamę "zielarkę" ;-) sosnowy, nagietkowy itp oraz smaruje Pulmex Baby - widzę efekty :-)

Julek w szkole pilny uczeń narazie tylko..... śniadania przynosi z powrotem do domu :-( Pytam dlaczego??? Nie miałem czasu zjeść :szok::szok: A przerwe mają jedną 25 minut ehhhhhh

Wracam do pracy

Ostatnia edycja:
Natusia - nie mam kompletnie żadnych przeczuć co do tego cyklu no bo tak sutki to mnie bolą zawsze przed @ więc może przyjść za parę dni ,a żadnych przesłanek nie mam żebym zaskoczyła co nie oznacza ,że nie bo jak zaszłam to rękę bym dała sobie uciąć ,że w ciąży nie będę cykl był niby jakby bezowulacyjny i w ogóle nie podejrzewałam nawet ,że spóźniona @ to oznaka ciąży bo test robiłam i negatywny był , dopiero potem wyszedł...Więc po prostu czekam co będzie zaopatrzyłam się w podpaski i wyczekuję @ bo temperatura nie zachwyca niska jest w ogóle ja nie wiedziałam ,że mam tak niskie tempki jak kiedyś mierzyłam to była około 37 aż do końca cyklu prawie.
Weź się za siebie kochana i idź do tego lekarz wygospodaruj troszkę czasu zdrówko najważniejsze :tak:

reklama
Nulka -Witaj :-) powiedz mi ile kosztuje badanie prolaktyny i progesteronu u Ciebie ?Też myślałam ,żeby sobie zbadać ,ale to może w następnym cyklu , w ogóle to kiedy najlepiej badać te hormony?

Do góry