reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kobietka tak tak wiem coś o tym bo moja siostra ma dwie córki bliźniaczki i one wcale nie chcą się przytulać - no może czasami sie zdarzy (taki charakter pewnie) , ale ja naprawde mam cudownych chłopaków, którzy potrafią przytulać sie nie tylko do nas :-) . Także nie ma reguły na to i tekst koleżanki nie powiem mnie poruszył .
Wczoraj odbieram Antosia z przedszkola , kupa ludzi wokół w szatni a on śpiewa na cały głos - mamusia kofaniutka, mamusia kofaniutka.... normalnie ludzie sie uśmiechali :-) Ja to na moich nawet gniewać się nie umiem bo zrobią te swoje maślane oczka, zagną jakimś zajefajnym tekstem i matka rozpływa sie i zacałowuje.
A tatuś wczoraj wrócił z pracy , my byliśmy na podwórku i pierwsze słowa Antka do taty - Kofam Cie tatuś

reklama
Nullka swietnie jej powiedzialas :tak:
ja jestem zdania ze mozna kogos zapytac jesli sie wie ze ta osoba planuje kolejne dziecko a ma np dwoch synkow, czy chcieliby teraz corke. ale nie odrazu komentowac ktora plec lepsza, ktora bardziej kocha mame itp. to straszne

ja zawsze chcialam miec corke, bo zawsze mi sie wydawalo ze jak zakladaja juz swoje rodziny i maja swoje dzieci to czesto przychodza po rady do mamy. a po drugie lubie takie babskie pogaduszki, o modzie, ciuchach itp.
a moi chlopcy? zakupow nie znosza, do sklepu zaden ze mna nie chce isc, wiec w domu jestem na pozycji przegranej :-D
dlatego zazdroszcze mojemu M wspolnych zainteresowan z chlopcami, pilka, gry, niestety lubia to za czym ja zabardzo nie przepadam ;-)

Marzycielka no właśnie ja mam tak samo , chciałabym córkę żeby w końcu móc sie z nią pobawic lalkami ;-) bo klocki, samochody, kolejki itp to tylko z tatusiem inżynierem budowlanym ;-) On może z nimi godzinami spędzać na podłodze i układać, przekładać - uwielbiam patrzec jak sie bawia , ale z córką to na inne tematy by człowiek pogadał chętnie :-)
Czas pokaże czy dane mi będzie czy nie - ale wiem i głęboko wierzę że moi chłopcy (nawet jak bedzie ich trzech) dadzą mi w życiu wiele radości bo staramy się jak możemy żeby wychować ich na dobrych ludzi. Budujemy z nimi pozytywne relacje i chcemy żeby trwaly one wiecznie.

Tusia, to przykre ale rozumiem doskonale, moja mama mi wypominała jak wspominałam o drugim dziecku - że takie ciężkie czasy idą a ja chcę sprowadzić na świat kolejną istotę ...zresztą z pierwszego mojego dziecka też się nie cieszyła a to bardzo boli.

nullka, też uważam, że zależy to tylko i wyłącznie od charakteru a nie płci dziecka. Siostra bliźniaczka ma 4,5-letnią córkę oraz 7-letniego synka, wspominała, że córka była bardziej całuśna i przytulaśna ale według mnie jej synek jest bardziej wrażliwą duszyczką i jest bardziej za mamą jak tatą, nie ma tu żadnej reguły. Kochanych masz tych swoich chłopaków, to musi być niesamowite usłyszeć od własnego dziecka te 2 magiczne słowa, na razie powtarzam je synkowi i czekam na ten piękny moment kiedy sama coś takiego usłyszę :-)

Daria, trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&

Daria kiedy masz KTG?

Piranha doczekasz sie kochana i usłyszysz tego jestem pewna - sama mów mu codziennie jak bardzo go kochasz a zobaczysz że przyjdzie dzień że będziesz słyszała to z ust swojego synka nie raz :-)

Ostatnia edycja:
Nullka -no ja jak wchodzę do siostry to od razu biegną i rączki wyciągają ,a ja się właśnie tak rozpływam jak mówisz :)i krzyczą ciocia ,a ciocia oczy maślane i na rączki bierze.

Kurcze ale dzisiaj duzo piszecie a ja robie przeciery pomidorowe i papryke na leczo zamroziłam a miałam już nic nie robic w tym roku z przetworów
Nulka ja mam 3 chłopców i jak byłam z Alanem w ciąży to kazdy sie mnie pytał czy to wpadka, bo juz 2 dzieci mam a ja mówiłam ze chcielismy, ze planowany to większośc się patrzyła na mnie jak na wariatke, a jak pytali co bedzie a ja mówiłam ze 3 chłopczyk to wiekszośc o szkoda, a ja na to jaka szkoda , ZDROWY chłopczyk ja sie bardzo ciesze i temat sie kończył, a jak czasem kmus mówie ze moze sie jeszcze na 4 za jakis czas zdecydujemy to nie wiedza czy zaruje czy sie czegos najadłam, ze tak głupio gadam a i moi sie cały czas przytulają a olaf zawsze rano przychodzi do Alana i mówi do niego Alanku Olaf cie bardzo kocha
agagsm robiłaś te soki z malin?
Daria może faktycznie sie zaczyna
kobietko dziękuje za przepis, w weekend zamierzam zrobic

Marzycielka, nullka: mój m. chciał córkę, bo zawsze mu się wydawało, że córeczki są tatusiowe - że tatuś dla nich najważniejszy wzór. No więc moja córa świata nie widzi poza mamą - mama, mama i mama. Staram się jak mogę, żeby tatuś tez był ważny, ale co by nie było, to mama i koniec. Może to kwestia tego, że on bardziej surowy, a wiecej go w domu nie ma - a ja siedziałam 2,5 roku z nią, rozumiem jej problemy, emocje, wiem jak pokonać upór nie podnosząc głosu i mam hektolitry cierpliwości do niej:) A na dodatek nad lalki, wózki przekłada samochody, pociągi i klocki. Ma całą klekcje i jak jesteśmy w sklepie to zawsze idzie do półek gdzie sa pociągi i auta. Ma lalki i to sporo - leżą w kącie - czasem się pobawi - jak raz na tydzień to święto. Już woli miśki, pluszaki niż lalki:) Także z diewczynkami też różnie bywa hehe
kate: nie jeszcze nie - szukam dnia wolnego na to, bo w sb miałam robić, ale mnie w robocie w delegacje wysłali, więc nie zamawiałam większe ilości malin, bo kiedy je robić - myślę o piątku, co by w piątek się zabrać. Tylko muszę dac znać kobiecie kiedy ma mi przywieźć większą ilość - no ale ja na 60kg się nie szykuję, więc ty i tak będiesz mistrzynią w tych przetworach :-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tusia, to przykre ale rozumiem doskonale, moja mama mi wypominała jak wspominałam o drugim dziecku - że takie ciężkie czasy idą a ja chcę sprowadzić na świat kolejną istotę ...zresztą z pierwszego mojego dziecka też się nie cieszyła a to bardzo boli.

nullka, też uważam, że zależy to tylko i wyłącznie od charakteru a nie płci dziecka. Siostra bliźniaczka ma 4,5-letnią córkę oraz 7-letniego synka, wspominała, że córka była bardziej całuśna i przytulaśna ale według mnie jej synek jest bardziej wrażliwą duszyczką i jest bardziej za mamą jak tatą, nie ma tu żadnej reguły. Kochanych masz tych swoich chłopaków, to musi być niesamowite usłyszeć od własnego dziecka te 2 magiczne słowa, na razie powtarzam je synkowi i czekam na ten piękny moment kiedy sama coś takiego usłyszę :-)

Daria, trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha usłyszysz i to nie raz :-) na 10000000% i jeszcze więcej % i tak na prawdę to w momencie w którym najmniej się tego spodziewasz :-) a najlepsze jest to że dzieciaki mówią to z głębi swych małych serduszek :-)

Do góry