Ostatnio codziennie budze sie z bolem glowy i za nim sie ogarne to juz 10. Poza tym maly cos w nocy poplakiwal, rano pokazuje, ze w buzi cos go boli,wczoraj mial podwyzszona temp wiec stawiam na 2 pozostale 5 lub gardlo :/
Magda
to kurcze Oni tam chyba maja gorsze statystyki smiertelnosci niz w pl.... u nas placenie skladek na sluzbe zdrowia jest obowiazkowe, jesli ktos jest bezrobotny placi za niego panstwo. tez ukrucaja jak moga bo kiedys dla ciezarnych bylo wiecej usg w standardzie a teraz sa 3 a jak sie chce dodatkowe to trzeba doplacic. no chyba,ze lekarz widzi potrzebe zrobienia to pokryje to kasa chorych. ja pamietam, ze jak bylam na zwyklej wizycie to na recepcji tez chcieli ze mnie wyciagnac kase a to na jakies nowe pobranie cytologi (80euro) a to na usg (30euro). powiedzialam, ze poprosze o standard a lekarka mimo wszystko zrobila dopochwowe usg bo stwierdzila,ze jest konieczne i wszystko poszlo w koszt kasy chorych- tym samym zaoszczedzilam sianko
Piranha
to chyba teraz taki wiek, moj maly tez ostatnio nie pozwala sie bawic swoimi zabawkami. ktos przychodzi do nas bawi sie czyms a Olek od razu tez to chce:/
Moje 2 kolezanki po porodzie drugiego bobo kupily prezenty dla starszakow,w ramach przekupstwa, ze to niby taki prezent wkupny od mlodszych siostrzyczek, u nich podzialalo ale jak na dlugo to nie wiem. :-)
Wczoraj mylismy z Olem stelaz od wozka 2w1 bo chce go sprzedac i mowie, ze to dla bejbi wozek a on, ze nie,ze to wozek Alexandra i tyle(choc nie jezdzi nim juz ponad rok bo mamy lekka spacerowke)...takze juz wczoraj widzialam oczyma wyobrazni jak przy drugim maluszku bedzie: to moj lezacze, to moje zabawki, kurcze skubany ma taka pamiec i mimo,ze te,rzeczy sa juz pochowane to pewnie bedzie o nich pamietal. łudze sie tylko tym, ze za nim zaciaze i urodze, Olo z tego wyrosnie (oby tylko nie wyrosl z milosci do niemowlakow

)
Mama
wspolczuje, mnie kiedys wzielo odmiedniczkowe zapalenie nerek, bol krzyzowy-masakieroz,procz lekow pomagaly mi cieple oklady na odcinku ledzwiowym