reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo jestem pewna że Ci się udało, tyle przygotowań na pewno synuś będzie jak malowanie:)
Krystianmartin masz wspaniałych synów, musisz być z nich dumna, jestem przekonana że jeszcze Ci się uda!
Trusia witaj
Ciekawe jak mama kubulki pewnie tuli już swoje maleństwo:)

reklama
Młodszy to mój cycus a starszy to juz potrafi popalic. Pyskuja obydwoje. Ale jak każda mama jestem z nich dumna i może dlatego że są tacy kochani to miałam jeszcze ochotę na trzecie dzieciątko.
maggie no ciekawe jak tam u mamakubulki?

Elmo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~musi się udać :)
krystianmartin , dla Ciebie dla odmiany ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i nie tracimy nadzei -
chłopaki superowe z tymi różami

Witam dziewczyny w poniedziałkowy poranek.Hej ja też poprosze o fluidki różowe oczywiście hehe:laugh2:
Przydadzą się w lipcu:-)

Elmo byłaś świetnie przygotowana więc na 100% się udało;-)
Krystianmartin fajne chłopaki :tak:Piszesz, że młodszy cycuś :-) ja mam jednego syna i taki cycuś że ho ho:-)
Verita ja nie miałam @ 1,5 roku po porodzie bo ponad rok karmiłam:szok:
Dziewczyny czy nie jest za późno na branie tych sylk-ów itp.?
Ja do tej pory biorę tylko magnez wapń i kwas foliowy no i dietę stosuję.

cześc dziewczyny.
Elmo to ja widzę ze ty juz po -suuuper-trzymam kciuki za synuśka. U mnie narazie owulki nie ma, tzn sluz wilgotny ale test negatyny temperatura jakaś dziwna. Powiedz mi czy może tak byc ze w odstępie trzech godz. temperatura się zmienia. Ja zawsze mierze 6:30 a w ten weekend miała tak. Sobota tem mierzona 5:30 -36,35 stopnioa o 8:30 36,54 stopni. Niedziela tempka mierzona o 5:30 36,54 a parę minut po 8 36,74 stopnia. Nie wiem która wpisać tym bardziej że są tak różne . Na wykresie zaznaczyłam średnią ale nie wiem czy tak można
mamokubulki trzymamy kciuki
Luka LacibiosFemina jest doustny
krystianmartin śliczni chłopcy. A Ci najmłodsi to przeważnie takie cycki u mnie jst to samo.
polisia na pewno nie zaszkodzi

Mamakaja za Ciebie równiez &&&&& a sylków sie nie bierze tylko stosuje. To lubrykant który stosujesz na obnizanie ph. Warto przetestowac wczesniej jak działa.
Ewelin gdzie sie podziewalas? :-) Myslalam ze Ty tez juz po owulce. Zauwazylam u siebie to samo, jak zmierze 5.30 jest np. 36,50 a 5.40 juz 36,60. Nie wiem czy to kwestia juz delikatnego ruchu ciała :-D czy moze tak poprostu dzialaja termometry elektroniczne, moze juz ten drugi pomiar tak szybko jest juz zaburzony. Powiem Ci jak robie ja. Stała godzina mierzenia to 5.45 (tak mam nastawiony budzik), jesli obudze sie do 0,5 godz wczesniej to wtedy mierze i uwgledniam faktyczne wskazanie. I spie dalej. Jesli obudze sie godzine wczesniej i mierze to do wskazania termometru dodaje 0,1 stopnia. Jesli nie mierze tylko spie dalej to pozniej mierze wtedy co dzwoni budzik i ten pomiar uwzgledniam choc wiem ze moze byc zaburzony. Nie da sie chyba znowu az tak idealnie tego prowadzic :/
To jak nie mialas jeszcze owulki to dzialasz jeszcze czy wystopowalas na tym 11 dc? Za Ciebie rowniez &&&&&

Piranha jesli zagladniesz mam do Ciebie pytanie. Czy myslisz ze zakładajac ze sie udalo moge juz przejsc na dawke 400 mg kwasu foliowego a reszte w diecie? Diete stosowalam dosyc restrykcyjnie i łykalam 2400 kwasu foliowego a od @ do owulki 2800. Teraz sama nie wiem. Nie chce przedobrzyc z tym kwasem bo to chyba tez nie za dobrze. A jak u Ciebie, jak zdrówko? Dzieci szaleja na ogrodowym placu zabaw? Krzys pewnie wniebowziety :)

Ostatnia edycja:
Tak elmo ciężko chyba tak dokładnie zmierzyć. Nie wiem gdzie jest ta moja owulka. Ty chyba miałaś ją trochę wcześniej, czy juz pojawiała Ci sie w 14 dc. Ja zakończyłam w piątek w 11 dc. Sluz wodnisty, kreska testowa lekko różówa, może wieczorem test pokaże pozytyw. Ale owulacja i tak by była dopiero jutro a więc odstęp bedzie 5 dni więc chyba zbyt duży. Ale boje się przybliżać (pomimo ze dziewczyny mówią że juz zostalo to obalone ze potrzebny jest odstęp) wole dmuchać na zimne. zreszta pewne jest ze na chłopca wysokie ph i w owulacje więc ty masz luzi, teoria została uzupelniona o zasadowe ph a z tymi staraniami na dziewczynkę przechlapane nie dość ze dopiero co ogłaszali że trzeba przed a teraz że to nie ważne itd. ale tak naprawdę nic nie wiadomo i czlowiek głupieje.

reklama
Ewelin odkąd prowadzę obserwację nie miałam owulki juz 13 dc, bo nie była 14 ale juz 13 dc. Ale powiem Ci szczerze juz jak mi sie @ skonczyl czułam ze owulka bedzie wczesniej. Takze cykl rozpoczęty 13-tego maja, owulka w 13 dc... oby ta 13 była dla mnie szczesliwa ;-) No 5 dni to spory odstep, ale to jest wlasnie minus jak ma sie owulke w przedziele 12-20 dc :wściekła/y: Podziwiam Cie ze masz na tyle cierpliwosci zeby spasowac i ewentualnie czekac na kolejny cykl. No ale cierpliwosc jak najbardziej wskazana :tak: super, powodzenia. W takim razie czekam razem z Toba.

Do góry