reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antosia, mi to wygląda na grzybicę niestety. Szybkiego wyleczenia życzę.

Trusia, witaj u nas:happy:

Elmo, ja też mam takie myśli jak ty. Czuję, że nie uda nam się ta dziewczynka, i że będę miała drugiego syna. Wiem, że jeśli tak będzie, to będę go kochać nad życie i że przyniesie mi mnóstwo radości. Ale wiem też, że jak zobaczę jajka na usg to będę ryczeć. Nie wiem co mam ci poradzić na te czarne myśli. Może powiem, że czuję że uda ci się wszystko tak jak zaplanowałaś. :tak:

Ja już o pracy. Mam zamiar wyskoczyć dziś na szybkie zakupy kupić jakieś buty i śpiworek dla Maksia, bo z tego co ma, już wyrasta.

Przyznam wam się, że mam manię zaglądania do cudzych wózków, szczególnie jak widzę różowy kocyk. Wariatka:szok::-D

Pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego dnia:-)

reklama
na czerwcówkach jeszcze nie ma żadnych wieści od mamykubulki

krystianmartin ,
dobrze się czuję i czekam cierpliwie do terminu CC czyli 06.06 , maluch kopie jak szalony , adhd ma chyba :)

Dzięki ELMO za podpowiedź bo już mnie przerażała myśl o czytaniu 7tys stron a tak mam tylko i aż 3,5 tys :szok: Starania, powiem tak, od końca stycznia nie biorę anty, pierwsze świadome staranko jakoś w kwietniu, jak ja żałuję że od razu nie robiłam notatek i teraz niewiem czy poczekać i posprawdzać czy działać jak odkryję owu..

Ale zimnica dziś brrrrrr
Czarna juz z górki.
Trusia no sporo tych informacji. A kiedy dzialac to nie doradze, musisz sama zdecydowac. Sporo informacji jest tez na forum od lutego, wtedy pojawilam sie ja i dziewczyny wrzucily duzo wiedzy. A jak zauwazylas jest tu zdecydowanie wiecej dziewczyn planujacych córeczki.

Jestem, choć ostatnio mam gorsze dni, już zdecydowanie po ovu, tempka wyższa choć bez szaleństwa, nie wiem co będzie nakręcam się raz, że nie wyszło, raz, że wyszło, raz, że na pewno dziewczynka a raz, że ponownie chłopiec, teraz to chyba nic nie zmienię już.

W każdym razie Elmo ja Cię rozumiem, staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś tam z tyłu głowy mam swoje jakies malutkie marzenia :)

Roszpunka mi testy jedne w tym mc nie pokazały ovu a drugie apteczne pokazały, tak więc nie wiem, ale też karmienie może mocno zaburzać cykl.

Piranha dzięki :* jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy, a co do tempki w cyklu wiesz może skąd raz jest wyższa a raz niska? wiesz co ma na to wpływ?

Przepraszam, że jak po ogień i dzęikuję za pamięć i witam nowe :)

Cześć Wam!

Elmo- mówisz, że zimnica i pewno kiepsko, że pada, a ja znowu sie ciesze , że pada, bo jest po pelni, a ja być może jutro bedę miała owu, więc deszczyk mi sprzyja:-)

Jejku dziewczyny, caly czas bije sie z myslami czy stosować, ten Sylk po starankach czy wogole sobie odpuścic zakwaszanie po. Wczoraj koło połnocy działalismy i po dalam Sylk i rano było bardzo kwaśno, czyli gdzies ph 4,2- 4,4. I zastanwiam się czy w takich kwasnym środowisku te żeńskie przezyją np. 24h, czy 48h.
Dziewczynki ja nie stosuję odstepu i mam zamiar działać też po tescie owu pozytywnym , w sama owu i może po. Więc jak mi się uda, to będzie kolejny dowód na to, że odstep nie ma aż takiego zanczenia. Przynajmniej mam taką nadzieję:tak:

Roszpunka - ja też nieraz zaglądam do wózków, zwłaszcza jak obok idzie chłopczyk :-)

Dziewczynk ja też poproszę o kciuki, bo już desperatka jestem i idę na całość :szok::-)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Polisia to bedziemy w tym samym czasie testowac. Wstrzelilas sie 2 dni przed owu wiec jak pilnowalas niskiego ph to masz duze szanse na małą księżniczkę &&&&& super! Masz racje rozterki rozterkami, ale to juz za nami... oby za 2 tyg byly II.
Luka zatem &&&&&&&&&&&&& :-) Powodzenia!

Krystianmartin super masz tych synów :) I nie mysl, że już nie bedziesz mieć wiecej dzieci bo może niebawem sie uda, nie nakrecaj sie, ale tez I nie zniechęcaj poprostu przytulaj sie kiedy masz ochote I męża I nie licz, nie mierz, nie stresuj sie co ma być to będzie a może akurat zaskoczysz sie cudowną wiadomością :)
Elmo TY na pewno chłopca spłodziłaś w niedziele ja to czuje juz od poczatku :) teraz odpoczywaj, zjedz sobie 5 litrów lodów jak zamierzalaś I spokojnie czekaj na teścior 6 czerwca :) a ja czekam razem z Tobą :) zobaczysz, że będzie dobrze :) wiadomo, ze czasem Cie watpliwości nachodzą, mysle, ze nawet jak na USG zobaczysz już jajeczka to I tak bedzie Ci trudno uwierzyć, że to juz sie stało I jest faktem, pewnie dopiero po porodzie jak go weźmiesz w ramiona to uwierzysz, ze to rzeczywiście realne :) z dziewczynką było by tak samo bo serca matki kocha niezaleznie od płci, ale TOBIE na pewno spelnią sie marzenia I sinus będzie jak malowany I urodzi sie w okolicy walentynek :) jak moja Maja z 13 lutego :) nic sie nie stresuj swoimi myslami, one zawsze sie pojawiaja niezaleznie od naszej woli :)

u nas nic nowego w pt Ala konczy przedszkole wiec bede miała 2 babeczki przez cały czas w domu...

pozdrawiam wszystkich I ciekawe jak tam mamakubulki....

reklama
Elmo-dzieki kochana!:tak: A mam do Ciebie prośbę, czy mogę do Ciebie wysłać PW, żeby sprawdzic czy moja skrzynka nadawcza działa, bo wysłam PW do Piranha, i mam napisane, że w wysłanych mam 0 wiadomości. Wyslę, jesli pozwolisz to PW i byłabym Ci wdzięczna jak bys mi napisała, czy dostałaś tą wiadomość. Z góry dziękuję:tak:

Do góry