reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo jak ja nie moge sie już doczekac teraz Twojego testowania a później informacji o płci, choc czuje, że sie udało, ale ta ludzka ciekawość ;)

reklama
Jestem załamana :-( Zbliża się mój miesiąc a tu chyba nabawiłam się jakiejś grzybicy. Nigdy wcześniej nie miałam nic podobnego...jakieś dziwne białe grudki (jest ich niewiele). W kwietniu brałam antybiotyk do tego dieta zakwaszająca i mam tego efekt, no chyba że to lubrykanty. Niby pH niskie ale jak tu sobie z tym poradzić? Jestem przed wizytą u ginekologa i na własną rękę zaczęłam stosować globulki Vitagin C i łykam LaciBios Femina.
W tym miesiącu miałam testować i co... Do tej pory zdążyłam przetestować Rephresh 12 godzin przed i 5 min po. -chyba działa :baffled:bo po wszystkim się zaczęło.
Nawet nie wiem ile trwa leczenie czegoś takiego, ale wiem na pewno że moja dieta nie będzie sprzyjać poprawie.:-:)sorry2:

Witam nowe staraczki- czytajcie uważnie poprzednie wpisy i ten mój dzisiejszy może będzie przestrogą że zbyt jednostronna dieta jest chyba troszkę niebezpieczna. Może też dlatego że sama nie jestem okazem zdrowia i często choruję, a w wyniku tych wszystkich czynników jestem przemęczona i ospała:baffled:

mamakubulki- lekkiego i szybkiego porodu! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Verita- skoro karmisz piersią, to tu może być przyczyna braku owulacji. Ja jak karmiłam piersią to przez rok nie miałam @, a więc i na pewno owulacji też. Wogóle to chyba nawet jak są @ to u niektórych kobiet owulacja też może być zaburzona. Gin mi mówił , że w okresie karmienia persią jest trudniej zajść w ciąże, bo chociażby wtedy prolaktyna jest większa. Na pewno jest to indywidualne i są kobiety, które zachodza w ciąże w okresie karmienia.

Dziękuję za miłe powitanie, staram się czytać od początku. Żałuję że od razu nie zaczęłam testowac i zapisywać no ale cóż... Ostatnia @ była 15 maja więc zaczynam od jutra - zeszyt, termometr i testy owu. Dopiro dziś skapnęłam się że temperatuę nie mierzy się pod pacha :p no cóż człowiek całe życie się uczy. WIkę poczęliśmy zaraz po @ więc niby mowią że to dni niepłodne a widocznie mialam płodne, po pół roku odstawienia anty, zaszłam za pierwszym podjeściem, może dlatego teraz mam stresa.

Mam pytanie bo wiem że odstawić moją kochaną iNkę, nabiał i magnezowe, ale co konkretie jeść na chłopca?

Hej Laseczki.
Witam z rana, z przyzwyczajenia z zieloną herbatą
Kurde ale jestem ciekawa co tam z Mamakubulki, czy udalo jej sie urodzic w Dzien Matki? Ale byloby super :tak:
Maran jak @ nie przyjdzie wczesniej to bede testowac po 6 czerwca. Co u Ciebie?
Verita jesli karmisz to moze nie byc takie proste, cykle napewno nie sa u Ciebie regularne. Wiec albo poprostu probuj albo poczekaj ze staraniami az skonczysz karmic, wtedy cykle sie wyreguluja i bedziesz mogla zastosowac wiecej czynnikow aby zwiekszyc szanse na syna.
Antosiu kurde ale lipa. Tyle zabiegow i poswiecen a tu glupia infekcja niweczy wszystkie plany. Gin napewno Ci cos doradzi. To w kolejnym cyklu chcesz sie juz starac prawda? &&&&&&&&&&&&&&&&
Trusia polecam stronkę Planowanie plci. Powiedz mi jeszcze raz Ty sie juz starasz czy narazie odlozysz starania aby zwiekszyc szanse na syna? A wiec jesli chodzi o pomiar temperatury :-) chodzi o to aby byla mierzona zawsze w tym samym miejscu (najlepiej waginalnie ;-)) o stałej porze (jesli wybierzesz np. 6 rano to +/- 0,5 godz nie powinno zrobic roznicy) i jeszcze przed wstaniem z lozka!!! Dobrze byloby mierzyc po przespaniu łącznie conajmniej 3 godzin (a wiec nie ze wstaniesz z lozka pojdziesz do lazienki i zmierzysz - tylko przed wsatneim z lozka). Do prowadzenia obserwacji cyklu proponuje skorzystac z przeznaczonych do tego bardzo fajnych serwisów typu ovufriend.pl, enrp.pl, 28dni.pl. Całe to mierzenie temperatury ma na celu pomoc w określeniu owulacji choc to nie jest takie proste jesli nie połączy sie tego z innymi czynnikami jak np. testy owulacyjne. Polecam testy EXTRA CZUŁE 10xTESTY OWULACYJNE+1X TEST CIĄŻOWY (3179522005) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. są drogie ale dobre. Warto testowac w kolejnych cyklach tymi samymi testami. Ta cala dieta i suplementy maja na celu zmienic ph naszego organizmu, co z koleii wplynie na ph sluzu. Polecam zaczac czytac forum od momentu kiedy pojawila sie Piranha, wczesniej nie ma potrzeby no chyba ze masz az tyle wolnego czasu :). Sprobuje poszukac tego momentu i dam Ci znac. Jak cos to pytaj.

U mnie zimno i ogolnie lipa z pogodą. Ale czuje ulge ze jestem juz po akcji. Mało tego wiecie co własnie jem? Danio!!!!! hehe :-D
Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Hej
mamakubulki czekamy na wspaniałe wieści. Trzymaj sie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
elmo wiesz też mam przeczucie, że to był strzał w dziesiątkę. Życzę Ci tego z całego serducha.:tak:
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny:-D

Krystianmartin a co u Ciebie?
Ja powiem wam tak. Wczoraj przeryczałam cały wieczór. Płakałam na X factor i na Klinice Dr Szczyta. Wczesniej na jakiejs reklamie. Płakałam przez to ze niektorym tak ciezko zajsc w ciąże. Płakałam bo co jesli ja jednak bede w ciazy i co jesli sie nie udalo i bede miala coreczke? Czy jestem na to gotowa? Ryczałam bo z powodu takich mysli czuje sie okropną matką, okropną w doslownym znaczeniu tego slowa. Co za beznadziejny przypadek ze mnie. M stwierdzil ze to juz hormony ;-) dobrze ze go mam. Moja Zuza dała mi wczoraj bukiet kwiatów i laurke i normalnie bylam taka szczesliwa ze ją mam, jest taka kochana, a potem takie doły, przeciez druga coreczka tez bylaby taka fajna, skad zatem biora sie we mnie takie mysli i uczucia :-( Jestem chyba jakąś idiotką.

Elmo myślę, że wątpliwości są normą, pragniemy zajść w ciążę, jak się uda to pierwsza myśl jest super, ale za moment ogarnia nas przerażenie.. co dalej, czy dam radę i takie tam, Ja zaczynam godzić się z myślą że już nie będę miała więcej dzieci. Muszę to zaakceptować, żeby nie zwariować. Nie jest mi łatwo ale cóż. Zdaję sobie sprawę, że teraz musiałby stać się cud abym zaszła. Więc lepiej odpuścić.
Elmo dałaś z siebie 120% aby począć synka. Zrobiłaś wszystko co tylko było w Twojej mocy. Myśl pozytywnie, a najważniejsze zdrowe dzieciątko. Gdzieś w środku coś mówi mi że spełnią się Twoje marzenia. Nie miej wyrzutów, bo masz prawo do szczęścia. Ściskam Cie mocno. Gdyby mój M był na miejscu, to może razem byśmy testowały. W końcu jestem jeden dzień cyklu za Tobą:-D
Zobacz załącznik 561105Zobacz załącznik 561106

Ostatnia edycja:
reklama
Dobrze to ujełaś, dałam z siebie 120%. Ale napadły mnie takie strachy :-(
Wierze ze i Tobie bedzie jeszcze dane byc mama po raz trzeci. Trzeba wierzyc. Ale dobrze ze troszke dopuscilas, nie mozna dac sie zwariowac.
Ale masz wspaniałych chłopców :tak: Masz z kogo być dumna!
Trusia Piranha pojawila sie na forum na stronie 3495. Nie ujmujac nic wczesniejszym postom chyba wszyscy zgodza sie ze mna ze jej rady sa prawdziwa skarbnica wiedzy.

Ostatnia edycja:
Do góry