reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was dziewczyny :biggrin2:
ale dużo piszecie aż ciężko Was nadgonić :-D ale dobrze bo przynajmniej atmosfera na forum cały czas gorąca :biggrin2:
Polisia widzę że Ty już jesteś po owulce i teraz trzymam kciuki żeby się udało &&&&&&&&&&&& oczywiście pink ;-) poza tym na prawdę dużo zrobiłaś więc nie ma innej opcji. ja też łykam te suplementy co Ty plus ostatnio biorę jeszcze low dose aspirin bo wyczytałam że też sprzyja poczęciu dziewczynki :-D diety to mam już dosyć :wściekła/y: trochę wystraszyłaś mnie że ten vitagyn c tak Ci podnosił ph bo mam go a jeszcze nie testowałam na sobie...
Trusia nie będę sie powtarzać co już Elmo Ci wytłumaczyła więc tylko wyczekuj mocnej kreski testowej i wtedy po ok 12godz działania jeśli na synka. czy oprócz strzału w owulkę stosujesz jakąs dietę, suplementy?
Elmo masz rację nasz czas praktycznie za miesiąc i już się nie mogę doczekać :-D chociaż jak się okaże że moje ph jest w granicy 6 to pewnie się zniechęcę... a dziś w końcu dostane mój miernik i będe mogła się zbadać :biggrin2: o ile oczywiście uda mi się go dobrze skalibrować. a powiedz mi czy po każdym użyciu miernika przemywałaś go wodą? bo ja podobnie jak Ty żadnych płynów nie zamawiałam tylko te 2 do kalibracji.
Krystianmartin uda się uda się i tak trzeba myśleć ;-)
Ewelin chyba jesteś w trakcie owulki? tempka mocno spadła więc coś się dzieje lub będzie dziać... oby tylko te żeńskie przetrwały i żeby się udało w tym cyklu :tak: ja to mam coś dziwnie niskie tempki w tym cyklu i jak na razie bardzo spokojny cykl...

reklama
Dziewczyny jak Was czytam to widzę że jesteście perfekcyjnie przygotowane. Kciuki dla wszystkich. Ja jakoś nie mogę sie przemóc i na sto procent wgłębić w to planowanie, jednocześnie chciałabym i boję się powtórki z rozrywki, i mam jakiś dystans do tego wszystkiego. Czasami to myśle że najlepiej byłoby wpaść i nie myśleć ...no ale to takie moje myśli
Może pogoda też nie nastraja ...
Ale mam nadzieję że wszystkim nam się uda więc musimy się wspierać :)

Elle tak płukałam go pod bieżącą wodą. W instrukcji jest zakaz używania wody destylowanej wiec pamietaj. Dioda nie powinna pozostawac sucha. Gdybym miala uzywac go dluzej to napewno zakupilabym ten plyn do przechowywania ale zakladalam ze przyda sie tylko do maja a jak wiesz rozwalil sie jeszcze przed akcja :baffled:
Maggie no powiem Ci ze ja jakbym tu załączyla cala liste wszystkich szczegolow ktore zrobilam to kazalybyscie mi sie puknąć w głowe na 100% :rofl2:
Mycha ja łykałam 3 miesiace wczesniej i tak jest zalecane. Pozniej ponoc do konca 12 tygodnia ale mi lekarz kazał łykac do konca 14 tygodnia a pozniej juz witaminy dla kobiet w ciazy. Ale co lekarz to opinia.

Maggie myśl pozytywnie, uda nam się tutaj wszystkim :tak:
Elmo dzięki za info, tak pamiętam :tak:no właśnie przed samą akcją miernik poszedł ale ja myślę że to dobry znak bo jak żeby inaczej :-) ja nie zakupiłam tego płynu do przechowywania bo liczę po cichu że w kolejnym cyklu ostatni raz będę go używać :-)

No musi się nam udać, chociaż co do planowania to muszę się ciut przyłożyć :)
dla wszystkich &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

co do dzieci to ja myślałam że z takimi starszymi już jest łatwiej, ale teraz paradoksalnie z moim prawie trzylatkiem mam mniej czasu jak wcześniej

Ostatnia edycja:
cześć :)
Dziewczyny bo prawda jest taka, że jak ma sie jedno dziecko to czlowiek sie nad nim trzesie I chce mu wszystko organizować, zapewniać I ciagle widzi to dziecko jako malutkie a jak pojawia sie drugie w małym odstepie czasu to wówczas wszystko sie zmienia, zaczynamy wiecej wymagać od starszego, młodsze od poczatku uczymy wiekszej samodzileności by mieć choc chwile na wyjście do wc. ja tak miałam z Alą, że nie pozwoliłam jej nigdy być samej, caly czas ją zabawiałam itp. a jak wystaralismy sie już o drugie Ala miała wówczas 2 lata I zaczełam dopiero wtedy ją usamodzileniać... no ale Ala spokojniejsza była I dała sie przekonac do róznych rzeczy I nie byla zazdrosna o Maja. Maja inny character ma I z nią było by trudniej. NIemniej jednak jak jest 2 dzieci z malą róznicą wieku to człowiek jest lepiej zorganizowany I w sumie ma wiecej czasu dla siebie bo z czasem dzieci razem zaczynaja sie bawić :) oststnio moje dziewczynki bawiły sie razem przez 1,5godziny. Ala miała swojego noworodka w łóżeczku a Maja swoje 2 hehehe I tak te dzieci karmiły bez konca, kapały I kladły spac ;) Maja wszystko od Ali wyłapuje I robi tak samo no I gada już jak nakręcona, wiec jak obie zaczną to ja nie wiem którą mam słuchać ;) wiec ja polecam mala róznice wieku bo człowiek sie przemęczy przez 2 pierwsze lata a później juz latwiej bo dzieci bardziej samodzilene sie robią :)

&&&&&& za wszystkie staraczki :) I duzo pozytywnych mysli :)

reklama
Lukaa po calcium nie zauważyłam wzrostów, no teraz nie gdybam, czekam do @

Milla myslałam nad miernikiem, ale to chyba nie tylko, że kasa, ale też zabawa prawda? kalibracja itepe? :) ja się boję, że przy małym dziecku to pół dnia w łazience nie jest wskazane hahaha :D

Ewelin trzymam kciuki, ja też próbuję wbić się w odstęp, wiem, że Piranha przytacza tu często statystyki, ale ja akurat w )+12 nie wceluję za skarby a boję się wcelowania w samo ovu. Trzymam kciuki!

Matik mozna ale musisz pilnować niskiego ph do ovulki włącznie, moczem sie nie sugeruj!

Elle no teraz zostaje mi czekać :) dzięki za wspacie! wiesz, mi ogólnie wiele rzezy podnosi ph, więc może u Ciebie vitagynC zadziała. Ja miałam z nim duże nadzieje, bo na ulotce nawet piszą, że przywraca naprawdę mega kwaśne środowisko, ale no akurat na mnie nie działa, poza tym tłuste to masakrycznie i śluzu nie mogłam mierzyć. O spiryn nie wiedziałam, jaka to ta low dose? dostępna ogólnie?

Mycha ja łykam jakoś 3 mc przed, przy pierwszym łykałam 1,5 mc przed i do 16 tc :) a potem jakieś witaminy zapisane przez gin

Marantha to co piszesz bardzo mnie nastraja pozytywnie :)

Do góry