reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki za troskę! Odpiszę każdej wieczorem, bo teraz nie ma mnie. Ja ze stresu obudzilam się o 5 czyli 1,5 godziny wcześniej i miałam 36,7 a o 8:00 37,0 więc nie wiem, czekam na jutrzejszą. Będe tu wiecz.
Elmo cudo!

reklama
No to jestem! Tak, jak pisałam, nie wiem co z moją tempką, tak cz\y tak wydaje mi się dość niska, choć na pewno wyższa niż w reszcze cyklu. No nic, czekam sobie nie robiąc sobie jakiś nadziei.
Ogólnie stres to straszne zło!

Piranha dzięki za odpowiedź odnosnie temperatury, pytałam o to, bo właśnie tak myslałam, a jednocześnie wydawało mi się, że robiłam wszystko by było więcej progesteronu, a może cos zamotałam. Coś mi się majaczyło z B6, ale teraz widzę, że piszesz o prolaktynie, chyba muszę się doedukować :) przeraża mnie to! ale dziękuję!
Ogólnie, tak na przyszłość, lepiej przy niskich tempach odpuścić, czy nadal to nie wyklucza dziewczyny?
Za to trzymam kciuki za przedszkole, zazdrość dzieciaków to jest to, co mnie przeraża, nie ukrywam.

Elmo masz piękny skok, trzymam cały czas kciuki, ale Twoja wiara i pozytywne nastawienie jest niemal zaraźliwe, cudnie!

Elle dzieki za pamięc, no u mnie ja to nie wiem. A jak plazowanie - udane?

Kristianmartin a u Ciebie jak samopoczucie?

Roszpunka dzieki, zobaczymy troszkę mam stresa tym wszystkim, nakręcam się sama, nie wiem i chciałabym i czasem boję się. Też byłam pozytywnie nastawiona, a teraz jestem przerazona...
A butki cudo! :D haha

Elmo piękny skok czekamy na potwierdzenie w teście :)
Roszpunko dobre argumenty mi podałaś, jesteś wielka a butki cudo :)
Czarna jak się czujesz ?
Reszty nie ogarniam bo caly dzien przeleżałam, chora jestem :(
miłego wieczorku wszystkim :)

Witam Was cieplutko:-D
Dzisiaj cały dzień z utęsknieniem czekałam na @ i wreszcie do mnie przyszła o 21:00:-D. Po infekcji śladu nie ma :tak:
Dziewczyny, trzymajcie za mnie różowe kciuki w czerwcu
Cykl Jonasa, jeżeli owulacja wyjdzie mi w 16dc idealnie się nałoży, dlatego tak bardzo liczę na ten cykl. Cały czas jestem na diecie i mój M też. Dzisiaj dołożyłam mu do zestawu suplementów korzeń lukrecji :-D
Jeżeli chodzi o zakwaszanie to ja zamierzam po zakończeniu @ aplikować globulki żeby odbudować florę a tuż po starankach to chyba Replens.
Nie wiem tylko z jaką częstotliwością powinnam czy od razu po @ codziennie do pozytywnego testu, czy może jakieś przerwy też powinny być????

Elmo
tempka super &&&&&&&&&&&&&&
Dorcia przykro mi że się nie udało, ale w czerwcu razem będziemy się wspierać i działać :tak:
polisia a może będziesz miała jeszcze jedną owulację. Ja w kwietniu miałam drugą pod koniec cyklu. Mój gin powiedział że jeżeli miałam ból owulacyjny w środku cyklu i pod koniec, i w obu przypadkach test maiłam pozytywny to mogłam przebyć podwójną owulację. Na wizycie życzył mi bliźniaków płci żeńskiej:szok: Oby jego życzenie spełniło się w połowie:-D
Roszpunka ja też nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dzisiaj różowe spinki i gumeczki do włosów dla małej dziewczynki:tak:a butki śliczne

Ostatnia edycja:
Polisia plażowanie super :tak: opalona i wypoczęta. chociaż na chwilę mogłam oderwać myśli od planowania :-D
Antosia czyli zaczynasz dziś nowy szczęśliwy cykl, oby zakończył się &&&&&&&&&&&&&&&& dobrze że infekcja minęła i możesz się dalej zakwaszać ;-) my też cały czas na diecie... mój M bierze korzeń lukrecji od miesiąca i domówiłam wczoraj kolejne opakowanie bo to już kończy :-) ja Ci niestety nie podpowiem jak często powinnaś współżyć bo przymierzam się tylko do jednego "złotego strzału" :-D ale codzienne współżycie też osłabi męskie żołnierzyki więc chyba będzie ok.
Wiecie co tak sobie przypadkowo niedawno weszłam na forum:
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-marcu-2008-f171/chlopiec-czy-dziewczynka-12101/
i prawie każda ma dzieci obu płci oczywiście nie planowane tak jak my... jakiegoś doła załapałam :-( nie wiem czemu, chyba przeraża mnie myśl a co będzie jak się nie uda?! nieeee no musi się udać :-)

Elmo, no to w czwartek zbiorowe trzymanie kciuków, też jakoś czuję że się udało, pozytywne wibracje biją z Twojego wykresu :-)

Matik, faktycznie, ależ gapa ze mnie, będę podglądać Twój wykresik :-)

Polisia, kciuki za jutrzejszą tempkę! Witamina B6 hamuje wydzielanie prolaktyny a prolaktyna z kolei zaburza wydzielanie progesteronu (prolaktyna oddziałuje na uwalnianie neurohormonu GnRH, co może przyczynić się do zmian w wydzielaniu hormonów LH i FSH, powoduje to zaburzenia równowagi hormonalnej progesteronu i estrogenów), stąd B6 (ale tylko we większych dawkach) wpływa na poziom progesteronu a konkretnie jego wzrost. Kaja została spłodzona w cyklu, w którym tempka rosła mi jeszcze przed owulacją, w poprzednich cyklach rosła dopiero 1-2 dni po. Myślę jednak, że nie można odrzucać danego cyklu ze względu na tempkę, hormony wyrzucane są impulsowo i mierząc możemy natrafić na wyrzut progesteronu / estrogenu, spowoduje to wzrost /obniżenie tempki ale nie świadczy o niskim poziomie tego drugiego hormonu. Co do zazdrości to spodziewałam się jej ale nie aż takiego natężenia ;-), jednak podczas ostatnich dni Krzysiu przejawia ociupinkę sympatii do siostry, może nareszcie z górki? :-)

Antosia, szok, że gin coś takiego powiedział :szok:, może być w jednym cyklu kilka podejść do owulacji (kilka pików LH a tym samym pozytywnych testów owulacyjnych) ale pęcherzyk pęka tylko raz (może pęknąć kilka pęcherzyków ale jest to podczas jednej owulacji). Będę mocno trzymać kciuki, moja Kaja jest z czerwca więc wyślę Ci cały wór czerwcowych różowych fluidków :-)

Maggie
, dużo zdrówka dla Ciebie!

Elle
, uda się, nie ma innej opcji :-)

Ostatnia edycja:
reklama
a ja ciągle się zastanawiam czy już była owu czy nie :zawstydzona/y:
ól piersi mdłości lewy jajnik bolą cały czas , ochota jest dziś na maxa zresztą :) staranka tylko w poniedziałek albo wtorek nie pamiętam :-) i później codziennie ale bez hmm możliwości dojścia plemniczków :-) coś mi się wydaje że ten cykl to do niczego wyjdzie :baffled: dobranoc kochane i z
życzę żeby Wam wyszło jak jak sobie tego życzycie :tak:
apropo ja biorę leki na wysoką prolaktynę może dać sobie spokój z nimi i tylko witaminy B ?

Do góry