reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Krystianmartin nie umiem Cie pocieszyc. Nie wiem co powiedziec. Bardzo mi przykro. Bardzo chcialabym cieszyc sie razem z Toba :-(
Eden nie nic mnie nie boli oprocz brzucha. Na objawy jeszcze czas, ale troche mnie martwi ten brzuch. Tak mnie ciągnie do dołu wnetrznosciami ze chodzenie sprawia bol :-( Caly czas mam wrazenie ze zaraz dostane @ :/

Mam tylko kilka sekund, przeczytałam tylko ostatnią stronę, może potem uda mi się nadrobić i poodpisywać, przepraszam Was strasznie.

krystianmartin
, tak analizuję raz jeszcze Twój wykres i faktycznie owulka mogła być później, przyjmując wariant 12 dc to jednak nie jest spełniony warunek skoku, jest on spełniony przyjmując, że owulka była w 15 dc. A testów owulacyjnych nie robisz? Sprawdzałaś kiedyś poziom progesteronu w połowie FL? Jeśli owulka była w 15 dc to dziś dopiero 10 dpo, wówczas zarówno test ciążowy jak i ten z krwi mogą nic nie wykazać, zazwyczaj w laboratoriach za ciążę uważany jest wynik powyżej 5 a zaraz po zagnieżdżeniu beta może być wciąż niższa. Gdy test ciążowy pokazuje cień cienia widoczny tylko pod światło to badanie krwi może wskazać na wynik < 5. Masz podaną dokładną wartość bety czy określone jedynie, że jest poniżej przyjętej dla laboratorium normy dla ciąży? Przytulam i wierzę, że to najdalej przedostatni cykl.

krystianmartin- kurka siwa, że to tyle się nieraz trzeba naczekać, ale jestem pewna, że się w końcu doczekasz:tak: Ja też długo czekam, więc wiem co to znaczy.
A zioła to pijemy od 1dc.

dziewczyny a ja to normalnie padam niedobrze mi piersi a raczej sutki tak pieką że masakra właśnie spałam i tak sobie myślę że przecież ja cały czas tzn codziennie padam i śpię ok 14. 15 godz a kilka dni temu to w ogóle miałam taki dzień że pół dnia przespałam :( serio czuję się jak w ciąży ale jako co z czym no ja normalnie padnę do czasu tego lekarza :no:
Pirania pomocy

krystianmartin, zapomniałam, że u Ciebie był duży odstęp od staranek :-(, no ale niebawem wstrzelicie się w najpłodniejszy dzień i będą z tego 2 krechy, zobaczysz! Jak długo się starasz i czy próbowaliście w najpłodniejsze dni? Pewnie o tym pisałaś ale z braku czasu czytam na wyrywki :-( Ziółka zacznij pić dopiero od @. Masz podany konkretny wynik bety czy tylko, że jest poniżej np. 5? ...bo jeśli to drugie to szanse wciąż są jeśli zarodek późno się zagnieździł (co do Twojego wykresu pasuje :tak:), jedna dziewczyna np. pisała, że przed terminem @ miała betę 3,5 (czyli nie ciąża wg laboratoryjnych norm) a potem pięknie przyrosła, beta przyrasta średnio 66% w 2 dni więc z wartości 2 będzie po 2 dobach 3.32, wciąż poniżej ciążowej normy :-), norma zostanie przekroczona przy takim przyroście dopiero po 4 dniach.

Edit: właśnie doczytałam, że beta poniżej 1, pewnie za duży odstęp był od owulki, plemniki mojego M to nawet 2 dni nie przeżywały, udało się dopiero po staraniach w najpłodniejszy dzień cyklu (dzień pozytywnego testu owulacyjnego) i po "stuningowaniu" jego żołnierzyków suplementami.

Matik
, obiecuję, że wieczorkiem nadrobię zaległości, wgryzę się w Twój problem i dam znać. Powtarzałaś test ciążowy? Może zrób raz jeszcze?

Ostatnia edycja:
reklama
rano jutro zrobię ale jeżeli to by było z teraz bo np. owu była podczas okresu? to i tak za szybko prawda? ja już nic nie rozumiem a czuję się masakra :zawstydzona/y: dobra oglądam big cyca to się może uspokoję :)

Do góry