reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja również wpadam na chwilkę bo tyle naskrobałyście że ciężko mi się teraz do każdej z osobna odnieść ;-)
Elmo jaki super wykresik i dwie zielone kropeczki :tak:pewnie szczęśliwa i nie ma się co dziwić. proszę zaraź mnie i resztę ciążowo żeby szybko nam się udało zafasolkować :biggrin2:
Krystianmartin nie smutaj się chociaż wcale Ci się nie dziwię bo ja też byłam trochę załamana ale kolejny cykl i kolejne nadzieje :tak: może teraz warto wypróbować metodę co 2 dni, zawsze coś nowego.
Antosia powiedz mi czy już zaczęłaś używać globulek i rephresh przed starankami? masz już jakiś konkretny plan tzn co ile dni te zakwaszacze i czy po starankach tampon na noc? jej ja już się stresuję za Ciebie :-D
Matik objawy bardzo ciążowe... czekam na info o jutrzejszym testowaniu i trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&
Dorcia niech moc niebieskich będzie z Tobą &&&&&&&&&&&&&&&&&& i szybkiego powrotu do zdrówka ;-)

reklama
wszystko się zgadza ale jednak coś nie , i tak się zastanawiam jeżeli ten 22 dniowy cykl był bezowulacyjny był jako pierwszy od nie pamiętnych czasów bez skrzepów to ten może powinien być normalny ? hmmm al. się nudzę :) taka późna pora a ja nie śpię :) czytam sobie i z mężem rozmawiałam długo bo mi wyleciał na jedną nockę :) i tęsknimy :) dobra idę spać dobranoc :)

wszystko się zgadza ale jednak coś nie , i tak się zastanawiam jeżeli ten 22 dniowy cykl był bezowulacyjny był jako pierwszy od nie pamiętnych czasów bez skrzepów to ten może powinien być normalny ? hmmm al. się nudzę :) taka późna pora a ja nie śpię :) czytam sobie i z mężem rozmawiałam długo bo mi wyleciał na jedną nockę :) i tęsknimy :) dobra idę spać dobranoc :) no u mnie jest 3 a nie 4 :) to nie aż tak źle :) chyba już 5 razy w wc byłam nie wiem co ja na ten test wypuszczę :) ale jaja :)

Jak się cieszę ze was mogę poczytać. Wiecie ze kusz teraz grzebać w naszym archiwumbzehy znaleźć posta którego napisałam . Jak pamirtnik to działa

Hejka!

No i nie nadrobiłam wczoraj :zawstydzona/y:, Kaja strasznie późno zasnęła a ja zasnęłam razem z nią (miałam mega ciężki dzień). Chyba już nie dam rady nadrobić zaległe posty, strasznie ich dużo a dzieci mi aż tyle czasu nie dadzą ;-) Do tego coś mnie 10 minut temu w szyi postrzyknęło, mam silny ucisk na nerw i ledwo nią ruszam.

Matik, znalazłam post, w którym opisywałaś tempki z poprzedniego cyklu ale coś nie potrafię sobie ich zwizualizować :-), w zasadzie możliwe są 2 warianty - nie jesteś w ciąży a obecny cykl jest bezowulacyjny (jeśli owulka była to jesteś przypadkiem w którym tempka kompletnie tego nie potwierdza) albo jesteś w ciąży z poprzedniego cyklu. Jeśli test pokaże słabą kreskę to może to oznaczać, że ciąża jest słaba :-(, trzymam więc kciuki za wariant pierwszy lub piękną, gruba krechę na teście! Co do owulacji w czasie @ to jest to mało prawdopodobne o ile nie niemożliwe. Uważa się, ze pierwsze 5 dni cyklu - liczone od pierwszego dnia krwawienia jest
niepłodnych - o ile najkrótszy z ostatnich 12 cykli nie był krótszy niż 26 dni, ale tu bardziej chodzi o możliwość przeżycia plemników przez kilka dni aż do wczesnej owulacji.

Polisia, pamiętam, że jeszcze Tobie miałam odpisać. B-Complex możesz zacząć łykać już teraz. Przerwij go stopniowo zmniejszając dawkę po pozytywnym teście ciążowym. Nie ma w jego składzie nic groźnego dla ciąży, niektóre dziewczyny nadał łykają ten preparat w ciąży, witamina B6 zmniejsza mdłości, lepiej jednak odstawić. Ja bym faktycznie poczekała do kolejnego cyklu, witamina B6 nie tylko reperuje cykle i zwiększa szanse na ciążę ale również sprzyja poczęciu córeczki. Co do ciałka żółtego to mniej więcej w 12 tygodniu ciąży łożysko przejmuje funkcję ciałka żółtego, do tego czasu musi być suplementowany progesteron jeśli nasz organizm ma problemy z jego produkcją. Krwawienie w 8 tc od zagnieżdżania? No szok co Ci lekarze wygadują!

Dziewczynki właśnie zwlokłam się z łóżka...ale naskrobałyście...nie do ogarnięcia !!!
Lecę sprzątać...może uda nam się zrobić dzisiaj grill-choć prognoza pogody na małopolskę nie ciekawa :-(

Ślę sobotnią porcję świeżutkich fluidków:tak:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trzymam za Was kochane :tak:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

o jej wstałam :) dzień dobry
no dziś się przebudziłam ok 7 i tempka 36,8 ale dale do teraz spałam ;-) no i tego mojego siku to jest jak kot napłakał ale zrobiłam i właśnie sobie na niego zaglądam że raczej to on mi nic nie powie nowego :-D
Pirania a wzięłaś opcję że owulacji nie było w zeszłym tak krótkim cyklu?
i że te temperatury może mam po prostu takie niższe teraz był spadek i zobacz idzie w górę
akurat ja nigdy nie mierzyłam od początku cyklu tylko od środka i mam zawsze te 36,8?

bo np. cykl w którym zaszła dzień
14.08 36C
15 36,8
- 37
36,8
37
36,8
37
36,8
37
37
37,2
37,2
37,2 \3 i taka już do końca nawet będąc w ciąży
no więc bardziej mi się wydaje że tamten był bez owulacyjny dlatego tak szybko się skończył a sam okres zobaczcie 1 dzień poleciało a 2 to jż ledwo ledwo a 3 to 6 kropeczek, więc w zasadzie jak plamienie
to ten cykl mógłby być już normalny, ale bóle no może z braku owu tak się przeciągnęły
a teraz myślę że się udało ale jeżeli będzie normalna długość cyklu to 28 a mi minęło 16 dni

i jeszcze coś wczoraj znalazłam za moment wkleję
no i na teście nic się nie zmieniło :tak: ale to ten niebieski a one mnie nie lubią bo te różowe to chociaż cień cienia pokazują :-D

znalazłam taką kobietę z czymś takim a mimo to zachodziła a każdym razem w ciążę
36,6
36,3
36,6
36,8
jest spadek i skok

B,
36,6
36,6
36,5
36,8
36,9 i tak sie utrzymuje chociaż jestem dopiero ponad meisiecznej ciąży,bo termin spodziewanego okresu był 1 marca dopiero
więc ciąża 4 tyg 6 dni :)

C

Ostatnia edycja:
reklama
Ehhhh...dziewczynki czuję się jak ....ślimak....do owulki 5 dni a ja mam mega dużo śluzu...wodnistego. Test owu pokazuje dwie kreski , testowa jaśniejsza o połowę. Zgłupiałam !!! Sorry że ja tak prosto z mostu,ale nikt mi nie doradzi tak jak Wy :tak:

Motto na dziś : żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce !!!:nerd:

Do góry