reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie! Tak sobie czytalam o tych waszych temperaturkach, ze postanowilam tez dzisiaj sobie zmierzyc, wiem, ze to i tak malo wiarygodne w moim przypadku ;-) ale temp dzisiaj rano 37.0 °C, wiec hmmm.

No no Gwiazdeczka. Może coś tam się u ciebie szykuje :-p. Pożyemy zobaczymy co nie?

reklama
Dzieki Dorotka za informacje, jestem naprawde zielona w tym temacie. Mojej kolezance jak spozniala sie @ to wsadzila palce w pochwe i wyczula ze macica jest powiekszona zaraz wiedziala ze jest w ciazy. Niestety pojechala w gory, ale wyczytalam gdzies ze na @ macica tez sie rozpulchnia i obniza, tu i tu sa podobne objawy. Co o tym sadzisie? Spadam juz na ta dzialke, pa.

No no Gwiazdeczka. Może coś tam się u ciebie szykuje :-p. Pożyemy zobaczymy co nie?

Ano nic dodac nic ujac:tak:

Jesli chodzi o rozpulchnianie macicy, to powiem wam, ze zanim bylam w ciazy z Simonkiem, to badalam sobie czesto szyjke, i jak zaciazylam to byl to taki inny objaw szyjki, zamknieta a macica fakt niziutko, ale bardzo mieciutka, no i sluzik mialam taki "oleisty". Wiec zupelnie inaczej niz na @, bo wtedy szyjka sie otwiera, a macica jest taka inaczej rozpulchniona. Mam nadzieje, ze zrozumialyscie o co mi chodzi?:eek::baffled:
Wczoraj badalam szyjke i nadal zamknieta - od jakichs 5 tyg.

Gwiazdeczka to zrob test, karmisz jeszcze? bo jak zaciaylas to bedziesz musiala przestac. a czemu w paseczku masz 197dni do staran? przeciez niedawno szybciej planowalas?

no no Gwiazdeczko, pięknie pięknie. teścik rób i dawaj nam tu relacje. A dla informacji, moja koleżanka, karmiła, okresu brak..a w ciążę zaszła po 5 miesiach od porodu, wiec...

Ej, dziewuszki, chyba nam się suwaczki zrypały..czy tylko mi się wydaję? Dla informacji, u mnie 23dc. ale patrząc po owu, ktora byla 17dc,to do testy jeszcze 9dni.

Co do temperatur, z tego co pamietam uzywajac NPN, to tam mówią, że temp. mierzona w pochwie, bądz w ustach,ale caly czas tak samo, nie zmieniać, bo sa wlasnie różnice. I mierzyć po obudzeniu, bez wstawania po min.4-5godz. snu i codziennie o tej samej porze. Jak jest pozniej badz wczesciej to sie iles tam odejmuje badz dodaje..nie pamietam dokladnie. Ale to najwazniejsze jest gdy sie bada owu,czyli ten skok temp. Potem ciazowe temp. powinny byc w granicach 37stopni plus minus

hehehe dziewczynki, moze ta tempka czyms innym spowodowana byla, przeciez zmierzylam tylko dzisiaj, moze pomierze jakis tydzien i wtedy moge ewentualnie zatestowac. Chociaz szczerze mowiac boje sie .... zatestowac i sie rozczarowac, dlatego tak zwlekam. A co do suwaczka, to chce poczekac, zeby mi sie wszystko uregulowalo, dopiero wtedy zaczniemy sie swiadomie starac o dziewczynke ;-)
A jesli chodzi o wasze suwaczki, to pewnie znowu cos ulepszaja i niedlugo zaczna dzialac.

Gwiazdeczko jeszcze poczekaj z tym testem, ja robilam w 29 dc i wyszedl negatywny, dzis mam 30 dc @ nie przyszla, wiec czekam dalej. Jak nadal nie przyjdzie @ to dopiero tak za 10 dni zrodie tescik, po co sie spieszyc, ja tak zrobilam i nic mi to nie dalo. Twraz spokojnie sobie czekam przyjdzie @ albo nie. Mysle ze powinnas poczekac, po co sie wkurzac. Mam jednak nadzieje ze dzidzia juz siedzi w Tobie- powodzenia.

reklama
Widze ze co chwila ma jakies "odchylenia od normy" ja np nie dosc ze 2 dostalam za szybko to trwala 2 dni ( normalnie 4) dziwne sama nie wiem czemu tak moze ja sie nakrecam teraz juz sama nie wiem jak cykl liczyc :baffled::crazy::confused:

Do góry