reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Dziewczynki...jeszcze się nie rozpakowała, aczkolwiek pakowałam....
Jarzębinmko czyzby......ale ci....nie będziemy zapeszać.....ale było by super....
Anufifi jak sluz jak białko jaja kurzego to na chłopca. ja bym p[o owulacji nie ryzykowała. A nie chcesz sobie na 28 dni założyć wykresu? Tam bysmy miały wszystko czarne na biały. No i jeszcze jedno. Jesli podasz mi maila to Ci wyslę fragmenty książki z przykładami to może Ci sie bardziej rozjaśni.
Kicia80 że tak powiem ....ups..... Przy nieregularnych cykla to zasada jest taka że bierze się ten w któym owulka była najwczesniej czyli jak u Ciebie w 11dc to trzeba na 3 dni przed czyli 8dc i takj przez kilka cykli a potem przesuwac o pół dnia. A jeśli chcecie jechac tylko na testech owulacyjnych to po pierwsze trzeba by je rob ic conajmniej 2 razy dziennie i broń Boze jak pojawią się 2 kreski. Najbezpieczniej było by na 2 dni przed pojawieniem sie 2 kresek, ale to cięzko wychwycić. Ja dzień przed pozytywnym testem owulacyjnym zrobiłam Marcinka. Dziewczyny z początku wątku tez z testów zrobiły chłopców, więc tu nie chciałabym się wypowiadać. Moge jedynie powiedziec żebyście przestudiowały przypadak Niani i Eni, może wyciągniecie jakies wnioski a może Wam dopisze szczęście. W każdym razie tego życzę.
Kicia a jesli Ty masz takie nieregularne owulki to może jesteś w stanie wyłapać śluz i moze na podstawie śluzu.U mnie np pierwszy płodny pojawiał się na 3, 4 dni przed owulką i zadziałas wtedy na pierwszym płodnym sluzie. Niepłodny sluz zabija plemniki w kilka godzin.

Mam do Was fajny filmik, może sie przyda.....jakby się zacinał to puście go do końca a potem puście drugi raz i oglądajcie.
.:: clipser ::. cz1
.:: clipser ::. cz2

reklama
Anufii dzięki u nas wszytsko ok. Wiadomo jka to w ciąży jakoś trzeba wytrzymać te "najcięższe(kg)" miesiące.
Aniu interesujące filmiki:)

a u mnie nadal cisza i @ brak :tak::tak::tak: BETKI nie zrobiłam, bo w tym laboratorium nie robią ( gdzie robiłam badania do pracy), więc czekam do testu i potem będę sie martwić co dalej ..... :tak::-);-)

Anufifi Ania wielkie dzieki za odpowiedz!! :-):tak::-)

kurcze myslalam ze z testami bedzie latwiej a tu raczej nie...

Owulki mialam roznie przed porodem , teraz sama nie wiem.
karmilam malego 15 miesiecy piersia wiec przez ten czas nie mialam wogole @.
po porodzie mialam 5 razy @ z tym ze ta ostatnia dopiero odczuwalna, wlasnie kolo 14 dnia cyklu (wiec moze bedzie regularnie?).
cykl tez mi sie zmienil bo mialam tak kolo 30 dni a teraz kolo 28.

mam takiego plana na coreczke:
zaczac przytulanki po @ i skonczyc kolo 11 dnia cyklu.
jak nie bedzie wychodzic to wydluzyc do 12 dnia cyklu
a jak dalej nie bedzie wychodzic to do 13 :-)
oprocz tego testy owu i jakby wyszly wczesniej chocby dwie slabe kreski to przerywamy przytulanki.
myslicie ze tak moze sie udac?
tylko obawiam sie ze to moze dluuuuugo potrwac :-(

Aniu super te filmiki az sie wzruszylam!
a mozesz mi podac jakies zrodlo gdzie sie moge cos wiecej dowiedziec na temat sluzu w poszczegolnych etapach cyklu? Aniu u Ciebie w ktorym dniu cyklu wyszla coreczka?

Anufifi rozumiem ze wy sie staracie o coreczke :tak: dlugo juz?

Jarzebinka trzymam kciuki za dwie kreski!

pozdrawiam

Jarzebinka to super ...mocno zaciskam kciuki ...kiedy testujesz???

własnie zrobiłam test owulacyjny ..... bo nie mam ciążowego i wyszły mi na nim dwie kreski, jedna mocniejsza, druga słabsza ale dobrze widoczna, więc test ciążowy jutro rano ..........:tak:

mam takiego plana na coreczke:
zaczac przytulanki po @ i skonczyc kolo 11 dnia cyklu.
jak nie bedzie wychodzic to wydluzyc do 12 dnia cyklu
a jak dalej nie bedzie wychodzic to do 13 :-)
oprocz tego testy owu i jakby wyszly wczesniej chocby dwie slabe kreski to przerywamy przytulanki.
myslicie ze tak moze sie udac?

Jarzebinka trzymam kciuki za dwie kreski!

Kicia myśle,że są szanse, przytulanie do słabych kreseczek :tak: Ani córka wyszła z przytulania 3 dni przed woulką, ale który to był dc, to ?????????

a kciuki jutro rano zacisnąć mocniej, zaraz lece po test do apteki :tak::-D:tak:

Jarzebinka będzie dobrze ....ja pamietam jak ty serduszkowałaś i wezmę sobie to do serca jak sie udało :) ... mam już tyle wiadomości , że mam nadzieje ze maks do trzech cykli się uda.

KICIA teraz był 4 cykl jak staramy się o córcie , ale do tej pory nie miałam az tak dobrej wiedzy ...teraz jestem mądrzejsza tyle że nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ...Mam dwóch chłopców z którymi zaszłam w ciąże po pierwszym cyklu staranek dlatego teraz cierpliwość moja jest wystawiona na próbę ...nie chce się pospieszyć bo warto popróbować ...choć są momenty ....jak przychodzi @ że myśle koniec próbowania na dziewczynkę ale potem mi przechodzi i dalej próbuje...:-):tak:.
Teraz też mam plan... ale zobaczymy jak będzie ze śluzem :)

Jarzębinko...jejku.....nic nie chce mówić coby nie zapeszać.....
Kicia dziewczyny maja rację u mnie to był 11dc ale owulke miałam z 14na 15dc. Jesli Ty miewasz owulke w 11 czy 12dc to bedzie chłopak jak malowanie. Co do śluzu to na pewno znajdziesz cos na 28dni. Możesz mi podac maila to cos tam Ci wyslę o śluzie.
Proponuje Ci zacząć przytulanka od @ do pierwszego płodnego śluzu włącznie. A co czasu to przy dziewczynce może to potrwać. Na chłopca czasem trzebna czekac kilka cykli a na dziewczynke jeszcze dłużej. Twój synus jeszcze malutki więc nie musisz się tak spieszyć.
Anufifi dostałas maila?

reklama
Cześć

Jarzębinko trzymam kciuki.....:-D:-D:-D

Witam nowe staraczki......:-D:tak::-D

Medio ale ten czas leci, już odliczam godzinki do Twojego porodu......:-D:-D:-D

Wpadłam tylko na sekundę bo S już o 6-00 rano w niedzielę wyjezdza, więc czasu coraz mniej, a pakowanie jeszcze przed nami.....:baffled::baffled::baffled: U mnie już po owulacji.....:-D Przytulanie było chyba 3 dni przed, potem w czasie owulacji i dzień po.....:-D:tak::-D ale potraktowaliśmy to raczej spokojnie i bez szaleństwa poczęcia dziecka.....:-D

Do góry