Hejka! Czy kiedyś będzie mi dane usiąść z kawusią na spokojnie przy kompie i dokładnie Was przeczytać? ;-) Znów posty przerzucone wyrywkowo w biegu bo mam tylko 10 minut, i to z Kają na kolanach dopisującą swoje uwagi do mojego posta. Niestety wklejam tylko małą część tego co napisałam wcześniej bo restet kompa wywalił moją twórczośc prosto w kosmos a nie mam już czasu by to odtworzyć.
Polisia, szok, że za taką kwotę lekarz nawet nie opisywał obrazu! Na pierwszym zdjęciu dzidzia ustawiona jest częściowo tyłem a częściowo bokiem (widać tył główki i plecki) a na drugim centralnie z przodu, nuba zatem nie widać na żadnym ujęciu.
mamawczesniaka, gratuluję kochana z całego serca, na pewno synek będzie przeszczęśliwy mając braciszka (jednak Kaja i Krzyś to zupełnie 2 inne światy i czasem się zastanawiam czy doczekam się dnia kiedy będą się bawić razem). Widziałam zdjęcie USG, synek jest prześliczny i na pewno wymyślicie mu piękne imię. Ja pamiętam, że zanim zaszłam w ciążę to tak bardzo pragnęłam córeczki, jednak już w ciąży kiedy miałam świadomość, że rośnie we mnie prawdziwy cud spragniony mojej miłości, a już zwłaszcza kiedy ujrzałam jego bijące serduszko, to płeć zeszła już na dalszy plan i mając drugiego synka byłabym tak samo przeszczęśliwa. Ty na pewno patrzysz na to inaczej po tym wszystkim co przeszłaś, najważniejsze by dziecko było zdrowe a życie zawsze potem uświadamia nam, że kolejne dziecko jest znów czymś najpiękniejszym co mogło nas w życiu spotkać i żaden inny scenariusz życia nie dałby nam tyle szczęścia. Nie byłabym jednak sobą gdybym nie rozłożyła tego na czynniki pierwsze

Pisałaś o 5 czynnikach: dieta, suplementy, pH, jony, hormony.
1) Czy oboje z M stosowaliście w miarę restrykcyjną dietę (postanowiłam odejmować pół punkta jeśli M nie stosował diety, dziewczyny z tabelki dawajcie więc znać jeśli tylko Wy stosowałyście dietę i łykałyście suplementy :-))?
2) Jakie dawki jakich suplementów brałaś i czy M łykał Calcium Citrate z Mg w takich samych dawkach oraz dużą dawkę witaminy C i żurawinę?
3) Czy sprawdzałaś pH po starankach i pilnowałaś niskiego aż do owulacji?
4) W jakiej fazie był Księżyc i jak zwiększyłaś wpływ jonów ujemnych?
5) Jaki był poziom hormonów i czy M sprawdzał poziom testosteronu?
Matik, mój poprzedni cykl to dopiero była sieczka, plamienia od 8 dpo a krwawienie w 14 dpo. Czasem po prostu tak się zdarzy gdy np. organizm wyprodukuje gorszej jakości komórkę jajowa, z której powstanie powstanie gorszej jakości ciałko żółte produkujące mniej progesteronu, u mnie szaleje prolaktynemia czynnościowa i gdy mam więcej stresu czy zmęczenia to zaburza właściwą pracę hormonów. Nie ma 100% skuteczności

, to tylko tymczasowy wynik wyliczony z naszej tabeli :-), robiąc WSZYSTKO (a udało się to chyba tylko Elmo) ma się 80-90% szans, trzeba o tym pamiętać.
ewelin, dzięki kochana! :-*
Kiraa, poczytaj tutaj
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index1762.html. Możliwe, że to
low ionic strength, jeśli tak to rozwiązaniem problemu byłby miernik elektroniczny, na in-gender polecany jest ten
Hanna Checker PH Meter | eBay
zakrecona, według mnie lepsza przerwa bo podobno przy codziennych staraniach wzrasta poziom testosteronu.
Ana, a który dziś dpo? Sprawdzałaś kiedyś poziom hormonów?
Jeszcze raz apel do babeczek z poniższej tabeli, dajcie znać czy M też stosował odpowiednią dietę i czy też łykał takie same dawki Calcium Citrate, Mg, witaminy C oraz żurawiny.
| | | Ilość czynników wziętych pod uwagę | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |