reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zapraszam na kawkę ;-) i na pogawędki :tak::tak::tak:

coffee-cup-cupper.jpg

reklama
Witaj Madziu :-)

doskonale Cię rozumiem

ja wczoraj poszłam na całego ;-) wczoraj miałam 15dc biały śluz gęsty nie rozciągliwy i słaba kreska na teście owu wiec chyba objawy ok jeżeli chodzi o te magiczne 2 dni, jak myślicie ?

a poza tym jak to się stało to pomyślałam sobie w duchu, ze właśnie zrobiliśmy sobie dziecko :) a w myślach cały czas powtarzałam "dziewczynka" hihihihihih

Bałam się bo w sumie to już 15 dzień no ale objawy nie wskazywały na jajeczkowanie wkrótce

Nie wiem kochana ...biały gęsty sluz to ja osobiście mam juz po owulce :dry::confused:.....ale może u ciebie inaczej ....przypomnij jakie masz cykle ...

Ostatnia edycja:
Madzia ...my tu nie jestesmy od linczowania:-)...no chyba ze nam ktos będzie próbował wmówic ze nie da sie zaplanować i że to brednie to całe planowanie płci ...no to wtedy:crazy::angry::crazy::angry:.
My sie tu raczej wspieramy i sobie pomagamy w spełnianiu marzeń :tak::tak::tak:

NO ja mam 30 -31 dniowe i mam najwczesniej owulki 17 dc...radziałabym poprzestac na tym wczorajszym serduchowaniu:):):).
Ja mam plan na ten cykl serduchowac do 15 dc ale bardzo wczesnie rano ...jesli dzisiaejszy i sobotni monitoring potwierdzi ze tak być powinno...
Ja ostatni cykl miałam niemal w ogóle bez sluzu i to też potwierdził monitoring ...ten cykl będzie juz chyba ok, bo juz sie pojawia taki jak zazwyczaj ....kurcze troche chyba zakręciłam , bo sie zaczynam denerwowac ...na 12 ide na ten monitoring ......

Anufifi to u mnie też raczej późna owulka
już wstrzemiężliwość ;-) wiecie co ? Mój mąz chce drugie dziecko i tak ciężko mu trafić w dobry moment, ze wzięłam sprawy w swoje ręce i tak na prawdę to będzie taka cicha tajemnica, to moje knuctwo ;)

Gdyby nie jego ochota wczoraj to pewnie nic by nie było z mojej strony ale z drg. strony to kiedy miało by byc to dziecko ?? :szok::rofl2:

Czytając Was to widzę, że jestem osamotniona w swoich działaniach

Wy planujecie z mężami a ja sama samiuteńka

mój mąż się śmieje , że sobie z niego zrobiłam reproduktora :-D:-D:-D i ze serdu****emy tylko wtedy jak sa szanse na dziewczynkę , a on i tak nie wierzy w planowanie ...nawet żeśmy sie ostatnio poprztykali bo usiłowałam mu wytłumaczyć na czym to polega ...alke to facet!!! nie pojmie za chiny ludowe :):):):tak:;-):-):-D..
Wczoraj go porwałam na seruchowanie i odrazu wyjasniłam ze nawet dni płodnych nie mam wiec nie jest reproduktorem jak uważa ( ale ja tam swoje sobie wyliczyłam hahahah);-);-);-)przed 15 dc musi byc przerwa wiec ......

:-D:-D:-D:-D:-D to widzę, że ma podobne podejście jak mój małż. 4 lata temu :-)

wtedy starałam się również o dziewczynkę ale cierpliwość mi nie popłacała i mam cudnego syneczka :-p:-)

ale w tym cyklu czuję dziołszkę w sobie hahahaha w tatmtym czułam od początku chłopca nawet jak mi powiedzieli w 18 tc ze będzie dziewczynka to i tak nie dowierzałam i miałam rację :tak:

Medio już prawie czwartek i do terminu zostanie Ci równiutki tydzień :tak: To jak by nie patrzyć bardzo mało ! Usg masz chyba w piątek , a ja w sobotę , więc obie będziemy mieć świeże wiadomości :tak: Ale to dziwne że nie sprawdzają tam u Ciebie szyjki . Wydaje mi się że tak na końcówce to już powinni patrzyć czy się skraca , czy jest rozwarcie itp.
U mnie nic nowego . Po 1 - nadal się martwię czemu moje dziecko tak strasznie mało się rusza ! Oby do soboty , na usg zobaczę czy wszystko ok. a po 2 - nadal mam remont w domu i MOŻE skończy się w sobotę , a MOŻE nie , a w środę wigilia , więc wszystko stoi i czeka a czas ucieka . Możesz sobie wyobrazić jakie to wkurzające ?
Pozdrawiam i czekam jutro na wiadomości co nowego u Ciebie :tak::-)
U mnie ok. Krzyś niestety jest chory i ma gorączkę i kaszel więc jest w domu.
Trzymam kciuki za Twoje usg.:-)

reklama
Medio duzo zdrówka dla Krzysia.

Mój Tomus dizisaj oddał mi noc wczorajszą ...jak zasnął o 19 to spał do 7.30 tylko raz budząc sie do jedzenia:happy::happy::happy:.
Ale zmieniałam mu mleko wczoraj wieczór i teraz w sumie nie wiem czy to były żeby czy brzuszek hmmm zobaczymy dzisiaj

Do góry