reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedna kikunia, ale musialas sie najeść stracha :szok: sama bym spanikowała
dobrze ze pojechałaś do szpitala, jesteś spokojniejsza
a do wizyty gin szybko minie czas

na usg zawsze wychodzą dziwne daty tygodnia nie pokrywające się z rzeczywistym wiekiem płodu ;) no i z wagą dziecka w późniejszym czasie ;) więc tym akurat się nie sugeruj, tym bardziej ze wiesz kiedy było zapłodnienie :)

reklama
Biedna kikunia, ale musialas sie najeść stracha :szok: sama bym spanikowała

dobrze ze pojechałaś do szpitala, jesteś spokojniejsza
a do wizyty gin szybko minie czas

na usg zawsze wychodzą dziwne daty tygodnia nie pokrywające się z rzeczywistym wiekiem płodu ;) no i z wagą dziecka w późniejszym czasie ;) więc tym akurat się nie sugeruj, tym bardziej ze wiesz kiedy było zapłodnienie :)
najadlam sie strachu:szok::rofl2::szok:ale teraz jestem spokojniejsza ze jest ok..a ty bereshka ktory tydzien ciazy.

Kiki nie umiem tego cholernego suwaczka tu wkleić z lilipe :( z wiekiem płodu

mam już cały 4 tydzień i 1 dzień :-D:-D:-D
to ja 6tyg i 3dni to prawie rowno bedziemy chodzic w ciazy..:tak:;-):-)ja tez z tymi suwaczkami pokrecilam.mam wklejone suwaczki na moim profilku a nie tu gdzie chcialam..tez pokrecilam.:-D:-Da na tym suwaczki mi wyliczylo 6tyg i 1 dzien a tak nie jest o dwa dni sie pomylil w obliczaniu moj suwaczek

kiki czujesz w ogóle płeć ? ja w ogóle nie czuje chłopaka

Moj mąż powiedział, ze jak bedzie córka to będzie miec na imię Daria, od jego imienia Dariusz a mnie się nie podoba :crazy::dry: takmu obiecałam kiedyś a teraz.... chyba chcę chłopaka w takim przypadku :-D:-D:-D:-D:-D

Witam po nowym roku :-)

na sylwestrze było fajowo, balowalismy do 3 prawie, m sie spił ale na wesoło i wszyscy generalnie sie spili.....no prucz 2 dziewczynek, mnie i kolezanki bo obie w ciazy...heheh

rano z siostra pogadałysmy sobie i wiecie, nie zamieniła bym jej na zadnego chłopaka..., dobrze jest miec bratnia duszę, a dwie dziewczyny dogadaja się nalepiej węc Wiki bedzie miała szczeście a chyba własnie o to chodzi, by nasze dzieci miały kochane rodzeństwo na którym kiedys beda mogły polegac jak nas zabraknie....samemu na swiecie smutno...między nami jest 3,5 roku róznicy ale zawsze laziłysmy wszedzie razem i ja ja na imprezy zabieralam a ona mnie...mój m z siostra wcale nie ma kontaktu, jak to baba jest o mnei zazdrosna:szok: więc ciagle szuka i chce jatrzyc między nami i zła jak jej sie nie udaje....

a co do trzeciego dziecka to zobaczymy...na sylwku kolezanka ciężarówka
ma juz dwie córcie, czeka oczywiscie na chłopaka....:-)...ale jej córeczki sa boskie :-) obie!

WITAJ BETI KOCHANIE
TO ja sie dolączam do kawki :))))
jestem dzisiaj jakas taka zamulona....
ehhh a musze sie zebrac i z mlodym wyjsc troche na dwor....
Do potem laseczki

Ostatnia edycja:
reklama
o jak fajnie:-) witajcie kochane:-)
wiecie co latam po necie i znalazłam coś z pamiętnika jakiejś dziewczynki tak na wesoło;-):-)

By był synek lub córeczka

W związku z podjętymi staraniami o kolejnego potomka Iksińska postanowiła zapoznać się z metodami planowania płci. Oczywiście tymi niekonwencjonalnymi.

I co się okazuje?

By zwiększyć prawdopodobieństwo posiadania potomka odpowiedniej płci trzeba podjąć ryzyko poniesienia uszczerbku na zdrowiu.

Kilka tygodni przed rozpoczęciem starań o syna trzeba zacząć spożywać dużo mięsa i soli.

Dobrze, że to tylko kilka tygodni, bo taka dieta grozi nadciśnieniem.

Natomiast przed staraniem o córeczkę dieta jest jeszcze gorsza, bo nie dość, że grozi kamicą nerkową to jeszcze można przytyć parę kilo jeszcze przed zajściem w ciążę. Produkty zalecane bowiem to: kluski, ciasta, czekolada i miód. Dochodzi do tego jeszcze groch z fasolą, co z kolei grozi tym, że mąż nie będzie mógł się zbliżyć a nawet za bardzo nie będzie chciał.

Jeśli marzymy o synku, pod poduszką należy co noc umieszczać siekierę! Iksińska chyba wybierze opcję siekiery pod łóżkiem. Będzie miała pewność, że podczas nocnych amorów nie odetnie sobie głowy.

A po wszystkim mężczyzna powinien czytać kobiecie żywoty sławnych mężów. Że niby plemniki żeńskie jako bardziej chłonne wiedzy zatrzymają się by posłuchać?

Jeśli chcemy począć córkę mąż powinien „obchodzić się czule z żoną codziennie, aż do utraty sił witalnych”(Hipokrates). To może grozić odwodnieniem!

Natomiast w przypadku starań o syna do zbliżeń powinno dochodzić tylko wtedy, gdy żona zdradza wyraźną ochotę (Hipokrates). A to z kolei zwiększa ryzyko przegapienia płodnych dni.

„Na chłopca” łóżko powinno być ustawione w kierunkach północ – południe, „na dziewczynkę”: wschód – zachód (Arystoteles). Jeśli ktoś ma nieodpowiednią lokalizację budynku, w którym mieszka, to albo musi na czas starań wystawić małżeńskie łoże na środek pokoju wezgłowiem w odpowiednim kierunku. Lun uznać, że „wszystko jedno jaka płeć byle było zdrowe”.

I najlepsze na deser. Lećmy do pasmanterii zakupić czerwoną tasiemkę, którą przed amorami trzeba zawiązać mężowi na lewym jądrze, gdy staramy się o syna. Do tej pory Iksińska myślała, że czerwone kokardki wiąże się już urodzonym dzieciom w celu ochrony przed urokami, a tu się okazuje, że tym dopiero planowanym też.

Swoją drogą, może Iksińscy powinni poczekać z tym strojeniem jajek do Wielkanocy?
:-)

Ostatnia edycja:
Do góry