reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka To jak tylko dostaniesz okresu to zrób w 3dc badania :) Zobaczymy na czym stoisz :) Jesli zaczełabyś teraz brac Bromergon to wcale nie oznacza ze do kwietnia nie udało by sie unormować prolaktyny :) Bromergon szybko działa, tak jak pisze- u mnie po 3 dniach pokarm zanikł całkiem ( 6 dni po porodzie ) a okresu dostałam nie całe 4 tyg po porodzie :)

90_natka Alez emocje funduje Wam dzidzia :) Wiem co przeżywasz bo ja do 26tyg czekałam żeby lekarz powiedział cokolwiek :) Takze czekamy do kolejnego usg :) Tym razem weź ze sobą cukierki hihi

reklama
Airfix może za miesiąc się uda, mam akurat 3 wizyty w przeciągu tygodnia (tak mi się akurat z badaniami prenatalnymi złożyło), także będzie potrójna szansa coś dojrzeć hihi ;-)

90_natka jaka taka dzidzi wstydliwa to może panienka :)

dziewczyny jak sobie radziłyście (radzicie) z trądzikiem w ciąży? ja sobie nie daje rady, stosuje różne drogeryjne płyny ale nic to nie daje :( nie chce stosować żadnych maści bo wiadomo że to nie może nie być dobre dla dzidzi. na początku była tylko twarz i dekolt teraz doszły plecy :/

Iweet ja poki co nie mam problemow ze skora, cera w porzadku wiec nie wiem co radzic...
Patka Ty chyba chlopca chciakas jak dobrze pamietam? Trzymam &&& za spelnienie marzen
Maggy mysle, ze to babeczka bedzie, ja mam podobne zdjecia dziewczynek :)

Trzymam kciuki za wszystkich, malo mnie troche bo ciagle czuje sie zmeczona... no i czekam na usg.... jeszcze tylko 18 dni...

maran szybko zleci. ja też odliczam dni, ale czuję że u mnie to chłopak jest, nawet sie nie nastawiam na córkę. na początku nie miałam żadnego przeczucia (w pierwszej ciąży odrazu czułam że syn) a im bliżej usg tym bardziej czuję że usłyszę słowa że to chłopczyk.ale cieszę się że mogę zostać mamą po raz drugi :) trzymam kciuki za twoje usg :)

Iweet ja boje sie myslec, ze bedzie syn, wlasnie mam takie dziwne uczucie, wierze, ze moglo sie udac bo zrobilismy duzo, ale mam dystans bo Ilaczek tez zrobila duzo i mamuskamimi a jednak maja corki... wiec jestem nastawiona 50/50... marze o synku, ale kocham dziecko ktore jest juz okreslonej plci... nic juz nie zmienie i jestem pogodzona z tym co ma byc... tak mi chyba latwiej....

maran ja właśnie po tym niepowodzeniu ilaczka troszkę zwątpiłam w to całe planowanie. do tej pory byłam pewna że dziewczyny które planują synka mają łatwiej, bo przecierz łatwiej utrzymać wysokie ph, dieta też się wydaje przyjemniejsza, a tu taka niespodzianka. nie pozostaje nam nic innego jak czekać, bo tak jak napisałaś nic już nie zmienimy. ja jedna bardzo wierzę w Twojego synka.

Iweet Na ten trądzik to może powiedz w aptece żeby coś Ci dały, no chyba że pójdziesz do dermatologa i powiesz że nie chcesz sterydów, bo moja lekarka była tak mądra że jak mi brzuch obsypało i nogi w 8-9 mieiacu jakąś wysypką tak mi steryd dała! którego nie wolno smarować na duze partie ciała, posmarowałam nogi ze dwa razy cienko i w aptece dziewczyny mi dały żel pamietam aloesowy i pomogło . Chce Ci powiedzieć że bardzo trzymam kciuki za córcie u Ciebie i skoro dostałaś trądziku to tylko by było potwierdzenie , wiadomo nie na 100% bo nic nie jest pewne jesli chodzi o płeć na 100% póki się nie urodzi :) Ale trądzik zazwyczaj miewają Panie które się córek spodziewają. Nie jest to regułą że każda trądzik będzie miała w ciązy z córką, ale duża część :) Ja miałam buzie gładką,rozświetloną dla odmiany- i mam synka :) Trzymam kciuki &&&&&

U mnie dalej nie było raczej owulacji, ani nie ma okresu.....

Iweet już kilka osób mi mówiło, że może dziewczynka bo one ponoć takie wstydliwe na usg;-) no nic, zobaczymy.
Co do trądziku to ja też miałam z nim okropny problem, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Teraz z twarzą jest zdecydowanie lepiej, wiadomo czasem coś wyskoczy pojedynczego, ale na początku to miałam twarz calutką w syfkach. Ja kupiłam sobie krem dla niemowląt z wit. E i muszę przyznać, że to trochę pomogło, choć miałam obawy bo mam mieszną cerę i bałam się, że będę cała świecić jak jeszcze takiego kremu będę używać ale jest naprawdę ok. Tylko na plecach mi też zostało bo tam nie mam nawet jak się smarować :-)

reklama
Do góry