reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja tylko w drugim trymestrze miałam wysyp syfków ale przeszło tu w hiszpani wszyscy mówią ze jak ktoś ładnie wyglada to na dziewczynkę i zielono pomnie widac ze to dziewczynka [emoji5]️[emoji7]

reklama
Witajcie Dziewczyny,
Czy mogłabym dołączyć się do Waszego topiku?
W marcu zaczynam starania o dziewczynkę. Jestem mamą 3 wspaniałych chłopców ale marzenie o córce gdzieś we mnie siedzi :-)

asioch Witaj i zostań z nami :) Czy już coś włączyłaś z tych wszystkich wytycznych?? :)

aljul Czy Ty też JUŻ jesteś głodna po paru dniach ???:-D Ja dziś z bezsilności jadłam pustą kaszę gryczaną, bo oczywiście po paru dniach nabiał mi rośnie w buzi, a wcześniej gdzie tam, jogurt za jogurtem, serek za serkiem, a jak trzeba to ni hu hu hahah Sezon na dietę i planowanie uważam rozpoczęty , już padły w domu u mnie magiczne słowa - Czemu nie wziołeś suplementów rano ? - Bo mi nie naszykowałaś :)

Aljul, wytyczne znam-tak myślę-naczytałam się o wszelkich możliwych metodach i dietę dziewczynkową stosuję od 2 miesięcy. Cykle mam 27-28-dniowe i czekam na kolejny cykl i startujemy. Plan mam taki, żeby seksik był od 7-10 dnia bo owulacja wg moich obliczeń i wszelakich obserwacji jest zazwyczaj 13-14 dnia cyklu. Chociaż z tym to akurat pewności nie ma nigdy :no: Na monitoring się nie mogę wybrać z braku czasu...
Synków mam w wieku 12,9 i 5 lat :-)

Airfix trochę już mnie głód dopada - ja zajadam się twarogiem i popijam mlekiem - aż się boję żeby pewnego dnia nie rzucić się na jedzenie, co do suplementów to zamierzam wprowadzić od przyszłego tygodnia bo teraz troszkę przeziębienie nas zmogło więc łykam tylko żurawinę i wit. C, a Wy już łykacie suplementy?

Z suplementów łykam kwas foliowy i magnez+B6.
Zaczęłam czytać wszystkie Wasze posty ale stwierdziłam, że nie dam rady bo tyyyyle tego jest ;-)
Czy wielu z Was udało się z sukcesem zaplanować dziewczynkę?

aljul Mąż łyka na razie magnez tylko, bo na Wapn czekam- za mało mam, ja łykam Magnez i Wapń, wit c i kwas foliowy ale na razie połowe tych dawek zalecanych póki @ nie dostanę- bo czekam i czekam i nic, potem do owulacji większe dawki i znów po owulacji mniejsze, tak w kwietniu juz całe cykle wezme te wieksze dawki i koło kwietnia/maja mam dostać przesyłkę z wit b100, wit d3 1000mg ( wit d3 bede sie mogła podzielić z kimś bo kupe tabletek tam jest a mi wystarczy 30 szt, góra 60szt ). A ja sama nie wiem co mi się chce , zjadłam wszystko i nic. Ja sobie muszę jakiś jadłospis spisać na cały tydzień i nie będę się stresować tak ;)

Dodam jeszcze, że przy naszych chłopcach, nie przykładaliśmy wagi do planowania płci. Są owocem częstych przytulanek.
Przy średnim synku, jak poszłam do mojego gina z pozytywnym testem i wyraźną drugą krechą w 25 dc (przy 28) to po badaniu stwierdził krótko: "Wszystko wskazuje rzeczywiście na ciążę, macica rozpulchniona, ciemniejsza plama, prawdopodobnie zagnieżdżony zarodek-dziecko poczęło się na pewno zaraz po miesiączce, musiała mieć Pani silny orgazm, który prawdopodobnie wywołał wcześniejszą owulację "
Tak pragnęliśmy 2 dziecka, że po pozytywnym teście, nawet nie czekałam na @ tylko do niego pobiegłam.
Wiecie co mnie przeraża? Że całą 3 chłopców mam z 1 cyklu starań. To oznacza, że mąż ma silne nasienie i obawiam się, czy z naszego planowania córci coś wyjdzie...

reklama
asioch a żurawiny i wit. C nie łykasz? U mnie chłopcy są po pół roku starań. Mój m też wg mnie ma wysoki testosteron a na obniżenie go jest dobra lukrecja

Airfix też miałam sobie jakiś jadłospis zrobić i d....cały czas jest coś do zrobienia. No i muszę zacząć w końcu mierzyć temperaturę bo zabieram się do tego jak rak do jeża:tak:

Do góry