reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ta co kupilaś tez fajna,szkoda ze rozmiaru na mnie juz nie ma :-) bo bym sobie tez taka kupiła :tak:

Cocinella ja nie wiem czy mezczyzni tez powinni nosic brasoletki ale ja swojemu kupiłam bo on całe dnie siedzi przed komputerem a to nie wskazane przy staraniach o dziewczynke :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Marzycielka może i ja kupię swojemu M taką bransoletkę - myślę że mu się spodoba a poza tym też lubi siedzieć wieczorami przed komputerem

Airfix
ja też tylko zerkam za okno i szlag mnie trafia - tak bym już coś tam sobie porobiła na działce - tym bardziej że pogoda piękna:-( M wziął młodego i pojechali na działkę a ja musiałam zostać ze względu na gorączkę u starszego synka
U mnie też senność, zmęczenie i przy tym chyba deczko boli głowa od tej głodówki - ale DAMY RADĘ - Musimy!!!!!

Dziewczyny a kaszę kuskus może być na naszej diecie? Według mnie to tak ale mogę się mylić.

Marzycielko Sa wieksze rozmiary u tego sprzedawcy i u innych też są większe :) Jaki chcesz to Ci linka podrzuce ? No i nie mowilam- moj M. zobaczył bransoletke od Ciebie i juz jest - kup mi, kup mi...Jak małe dziecko ehhs

Cocinella Ja dupka biore 2-3 dni po wzroscie temperatury ktora potwierdzi owulację :) I wtedy 10dni brania duphastonu daje mi 13 dni druga faze :) Choc czasem jest tak ze dupa biore , a i tak dostaję @ :/

aljul Synek wyzdrowieje i jeszcze będziecie mieli dość działki ;) ja po dziejszym dniu mam dość, a maz sie pyta przed chwilą- czy jedziemy dalej styropian kleić:/

Ostatnia edycja:
Airfix to ja spróbuję z tym dupkiem... a powiedz mi ile on kosztuje bo u mnie w aptece są takie wahania cenowe, że szok :no:

myślicie żeby przed staraniami (2-3 dni przed )zwiększyć dawkę calcium citrate na 4 tabletki? :-)

cocinella A jakie calcium citrate bierzesz i w jakies dawce? Bo ja biore 4 tabl dziennie wlasnie cały czas :) Duphaston dawałam bez recepty 36zł , mam znajome w aptece.

Airfix ja biorę to Calcium Citrate - 250 Tablets
i 2 tabletki dają mi 1200 mg wapnia oraz 600 mg magnezu

może okaże się ,że ciągle brałam za mało? :szok::-)

jakbym wzięła 4 tabsy chociaż 2-3 dni to byłoby aż 2400 wapnia i 1200 magnezu....

ale mam smaka na slodkie, chyba w tej diecie najbardziej to mi slodkości brakuje.... zrobie sobie kakao chociaż :(

Ostatnia edycja:
Airfix chodziło mi o to ze nie ma juz u tego sprzedawcy rozmiaru "S" :-)
Ale sa u innych bo sprawdzałam tylko tyle że rozm. 16 jest w różu :-) Fajnie że sie spodobała tez Twojemu mężowi:tak:
Napisz mi jakie ty masz calcium bo ja mam takie gdzie musze brac 5 tab zeby miec 1200mg

Aljul ja kupilam dlatego ze maz w pracy siedzi przy komputerze a chciałam mu troche zmniejszyc te jony dodatnie :-) Ale czy to co pomoze w staraniach o córcie czas pokaże :-D

A powiedzcie mi jeszcze czy mozna brac magnez i wapn razem tak jak jest w tym preparacie Now Foods Calcium Citrate? Czy lepiej je brac osobno? Bo podobno brane oddzielnie lepiej sie wchłaniaja.

sama nie wiem, kiedyś tutaj na forum znalazłam ten preparat i tak już zostało.

Jeżeli to nie sprzyja to napiszcie jakie macie dokładnie preparaty :) to zamówię sobie :)

cocinella ja mam np. cytrynian wapnia ostediag ale trzeba zazyc 5 tab. zeby było 1200mg wapnia a magnez mam Polmag b6 max z tym tez ze tu biore az 6 tab. zeby było 600 mg magnezu ;-)

reklama
A to ze calcium nie powinno sie brac z magnezem razem, nawet jak masz 2 oddzielne tabletki to powinno byc minimum 2-3 godziny odstepu- tak doradzały mi dziewczyny tu na forum :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry